Home - Články - Srpnový úplněk ve znamení Vodnáře

Srpnový úplněk ve znamení Vodnáře

vloženo 10. 8. 2022
čas čtení: 5 minut

Srpnový úplněk ve znamení Vodnáře

V pátek 12. srpna 2022 ve 3:35 v noci dosáhne Luna úplňkové fáze ve znamení Vodnáře. Víte, co nám tento magický letní moment přinese?

sdílet článek na facebooku

Když se vás Vodnář zeptá…

Druhý úplněk těchto prázdnin nastává na vrcholu léta, když je Slunce ve znamení Lva. Lunu touto dobou najdeme v protikladném znamení Vodnáře, a právě kontrast těchto dvou znamení se nám postará o typické úplňkové napětí a přinese intenzivní energie. Je čas udělat si jasno v záležitostech, které souvisí s vodnářskými a lvími tématy. A to platí dvojnásob, pokud jste se narodili v jednom z těchto dvou znamení. Nebo taky pokud v nich máte ascendent nebo měsíční znamení.

A copak nám to tedy vodnářský úplněk naservíruje? Tajemná energie Vodnáře nám připomíná naše ideály, vyšší principy, dobro lidstva, všechno toto, kvůli čemu bychom snad neváhali jít i proti proudu a bojovat klidně i s větrnými mlýny. Nebo dát raději přednost lvímu principu? Ten nám naopak ukazuje možnosti, jak získat uznání, vylepšit si postavení, blýsknout se před celým okolím. Nejde mít všechno najednou – často je to buď anebo. A právě před takové otázky vás vodnářský úplněk postaví. Právě teď ve volnějším období dovolených je ideální čas podívat se trošku s odstupem a v klidu na to, co vás vlastně motivuje a jak vidíte svůj směr do budoucna!


Pozor na spánek a na nohy!

Úplněk je nádherná lunární fáze jako stvořená pro radost, zábavu, užívání života, oslavy a vášnivé noci! Léto nyní vrcholí, a právě světlé noci kolem úplňku přímo jiskří energií, takže je to jedno z nejkrásnějších období v celém roce. Ale přece jen každá mince má dvě strany, a tak je pro nás úplněk zároveň i určitou zátěží – jak fyzicky, tak psychicky. Častěji se může objevovat podrážděnost, nepozornost nebo nervozita. A možná i vy patříte mezi tu spoustu lidí, co se o úplňku nikdy dobře nevyspí. A protože je úplněk opravdu energeticky náročný, určitě si na tento den neplánujte žádnou náročnou práci, vyžadující si nejvyšší pozornost a koncentraci. Mnohem lepší nápad bude dopřát si prodloužený víkend a relaxaci, pokud to aspoň trochu půjde.

Každý úplněk má navíc svá zcela specifická zdravotní rizika – v období Vodnáře jsou největšímu nebezpečí vystaveny naše žíly a taky kotníky. Nejlepší by bylo vyhnout se v tento den delším cestám letadlem nebo autobusem, které přece jen přináší určité riziko trombózy. Šetřete se i v případě, že máte problém s křečovými žílami. Kotníky si zas vytrpí své při letní turistice. Pokud se nechcete na výletech pařit ve vysokých pohorkách, nezapomeňte si přibalit trekové hůlky – ty kotníkům odlehčí dokonce ještě víc! A pozor na nerozšlápnuté boty a achillovku!


Luna a Perseidy

Letošní krásný srpnový úplněk bude mít bohužel jednu stinnou stránku – jeho jasná noční záře nám celkem slušně zastíní výhled na nejoblíbenější padající hvězdy celého roku, Perseidy. Vychází to totiž tak nešťastně, že se úplněk akorát kryje s jejich maximem.

Ale nezoufejte! Výpravy za padajícími hvězdami nejsou zas tak úplně ztracené, jen to chce znát časy východu a západu Měsíce. Přesně o úplňku je to bez šance – Měsíc vyjde se západem Slunce a zapadne s jeho východem. Pár dní před úplňkem však můžete zkusit štěstí k ránu, protože Měsíc zapadne ještě před svítáním. Naopak, několik dní po úplňku bude již Měsíc vycházet teprve hodinku či dvě po západu Slunce, takže můžete využít pozdní večer a pokusit se nějaké ty padající hvězdy spatřit. Třeba vám splní i vaše tajné přání, kdo ví!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.