Home - Články - Špatná společnost na duchovní ceste - jak se jí vyhnout?

Špatná společnost na duchovní ceste - jak se jí vyhnout?

vloženo 3. 7. 2019
čas čtení: 5 minut

Špatná společnost na duchovní ceste - jak se jí vyhnout?

Jít po duchovní cestě je úžasné – ale pozor, číhají tam i nástrahy! Jedním z nejhorších jsou lidé, kteří zneužívají svoji moc – nedovolte jim, aby vás zmanipulovali!

sdílet článek na facebooku

Společenství spřízněných duší – poklad na duchovní cestě

V podstatě každý zájemce o esoteriku dřív nebo později zjistí, jak důležité je nejít po duchovní cestě osamoceně. Společnost podobně naladěných lidí, vašich spřízněných duší, vám pomůže necítit se v dnešním materialistickém světě jako úplný šílenec. Rozhovory s nimi vám pomohou lépe chápat znamení a věštby, nacházet souvislosti a posunovat se na své vnitřní cestě stále dál k poznání, štěstí a spokojenosti.

Jenomže problém je v tom, jak takové lidi najít. Na první pohled se může zdát, že to není příliš těžké. Stačí se dát do řeči třeba s lidmi, které potkáte na nějakém esoterickém kurzu, přednášce či festivalu. Zajímavé kontakty můžete navázat i přes internet nebo inzerát. Má to však jeden háček – hlavně začátečník někdy těžko pozná, že se ocitl ve špatné společnosti. Opatrnost je tedy namístě!

To, s jakými vrozenými dispozicemi přicházíme na svět, je ovlivněno naším předchozím životem. Díky karmickému tarotu se dozvíte, čím jste se provinili v minulých životech a jaká je vaše karmická energie. Jasněji budete mít i o svých karmických kořenech a o tom, co vás z minulých životů zatěžuje aktuálně. Nečekejte a vytáhněte si svých 5 karet teď!

Vaše okolí vás energeticky ovlivňuje


Zákonitost působení neviditelných sil je taková, že se navzájem ovlivňují. To znamená, že se postupem času stáváte více podobnými lidem, se kterými se setkáváte. Platí to i v běžném životě a možná byste se ani nemuseli příliš dlouho zamýšlet, abyste našli podobné příklady z vašeho života. Čím déle jsme například v jednom zaměstnání nebo s jedním manželským partnerem, tím se stáváme navzájem podobnějšími ve svých způsobech, vystupování, myšlení i cítění.

V esoterice však špatná společnost může mít fatální následky. V manželství jste jeden na jednoho a jak partner ovlivňuje vás, stejně tak ovlivňujete i vy jeho. Od negativních energií z práce si zas můžete odpočinout ve svém volném čase a o víkendech. Duchovní život však proniká celým vaším bytostným já, proto je velmi nebezpečné duchovně se propojit se společenstvím lidí, kteří mají nečisté energie!

Falešní guruové a sekty – čím nám škodí?

Asi nejvýraznějším projevem tohoto jevu jsou nejrůznější sekty. V životě jsem již bohužel měla mnohokrát tu možnost přesvědčit se o destruktivním působení různých falešných mistrů. Ve svém okolí jsem postupem času znala několik lidí, kteří byli duchovně velmi vnímaví, ale jako hledající se vydali nesprávným směrem. Nechali se ovlivnit někým, kdo jim sliboval snadný návod na řešení všech problémů, univerzální pravdu a návod na život. Jenomže bohužel se za tím ukrývaly negativní energie a manipulace.

Ne vždy se však musí jednat přímo o nějakou organizaci nebo o člověka, který se neprávem pasoval do role duchovního mistra. K dílu zkázy často stačí potkat a začlenit se do malé skupinky lidí, které k jejich zájmu o esoteriku vedou nečisté pohnutky, jako je například touha po moci a ovlivňování lidí!

Poznejte pravdu od manipulace – intuice vám pomůže

A teď to nejdůležitější – jak poznat, že vám hrozí nebezpečí a včas před ním uniknout?
V první řadě si pozorně všímejte, jaká atmosféra panuje ve skupině lidí, se kterými jste se začali setkávat. Cítíte se tam příjemně? Máte pocit, že jim můžete důvěřovat a být k nim upřímní? Myslíte, že by vás podrželi, kdyby šlo do tuhého, nebo by vám podrazili nohy, jestliže jim budete protiřečit? Spolehněte se na svou intuici a pocity – jsou to nejlepší rádci, protože představují most mezi nitrem vaší duše a vaší vědomou myslí.
Není dobré, když v nějaké esotericky zaměřené skupině cítíte negativní energie, a tušíte, že tam existuje vzájemná podezíravost, lži a manipulace. Ale pozor, škodlivá může být i příliš pozitivní atmosféra, kde jsou na sebe všichni až přehnaně milí a bojíte se dát najevo, když máte třeba špatnou náladu. Můžete věřit své intuici, když vám bude říkat, že se za tím ukrývá falešnost!



Důležité je i to, aby se vůdce skupiny nebo její členové netvářili, že mají absolutní pravdu. Tu na světě nezná nikdo – jsou jen různé způsoby, jakými nám ji univerzum po kouscích sděluje. Duchovní cesty různých lidí jsou různé a každý máme jinou cestu, každý vnímáme jiná znamení z vesmíru, neexistuje jeden návod na štěstí pro všechny.
Dávejte si proto pozor na každého, kdo se snaží umlčet váš vnitřní hlas a místo toho vám vnutit vlastní pravdu. Takové manipulace jsou velmi nebezpečné – jak na vaší duchovní cestě, tak i v životě celkově! Přeji vám hodně štěstí!

Autor článku:

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.