Home - Články - Souhvězdí blíženců

Souhvězdí blíženců

sdílet článek na facebooku
vloženo 18. 5. 2010
blizenci_2.jpgPo polovině května se Slunce pomalu posouvá ke konci poslední dekády znamení Býka a vstupuje do následujícího znamení, kterým jsou Blíženci. Slunce vstupuje do Blíženců 21. května, letos to bude v ranních hodinách. Většina ze znamení zvěrokruhu je pojmenována po zvířatech, Blíženci jsou jedna z mála výjimek. K souhvězdí Blíženců se váže antická legenda o bratrech jménem Castor a Pollux. Měli společnou matku, smrtelnou lidskou ženu Lédu, ale různé otce. Pollux byl synem samotného nejvyššího olympského boha Dia, byl proto nesmrtelný, zatímco Castor měl za otce obyčejného smrtelníka – i když významného krále! V některých verzích legendy se bratři považují za dvojčata, přesto však jeden byl nesmrtelný a druhý ne. Bratři spolu prožili mnohá dobrodružství a měli k sobě velmi dobrý vztah. Smutnili, že se po smrti budou muset rozloučit, když jeden z nich půjde do podsvětí a druhý do říše bohů. Diovi jich však přišlo líto, proto je proměnil v hvězdy, které dodnes září na nebi a nesou jejich jména. Souhvězdí Blíženců dominují právě tyto dvě jasné hvězdy, zářící bok po boku a nesoucí jména bratrů, Castor a Pollux. Blíženci jsou vzdušným znamením, zrozenci pod jejich vládou se vyznačují velkou inteligencí, bystrostí a zvědavostí, ale mezi jejich slabší stránky patří nestálost a vnitřní rozpolcenost. Často se zajímají o filosofii. Toto znamení odpovídá ve zvěrokruhu období dospívání v lidském životě, kdy se snažíme najít si své místo ve světě. V nadcházející období, kdy nám budou vládnout Blíženci, se proto všichni můžeme těšit na navazování nových zajímavých kontaktů a nové podněty v životě!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.