Home - Články - Rozhovory se stromy: Věčný olivovník

Rozhovory se stromy: Věčný olivovník

vloženo 21. 7. 2021
čas čtení: 6 minut

Rozhovory se stromy: Věčný olivovník

Moravská píseň praví: „Stojí dřevo, oliva, na něm Pán Bůh odpočívá, svú předrahú krev rozlívá…“ Dokonce i v naší krásné zemi, kde olivovníky nerostou, bylo odevždy jasné, že jsou tyto stromy nějakým způsobem svaté. V jejich božství věřily i předkřesťanské kultury. Nyní už můžeme jezdit do zemí, kde jsou olivovníky doma. Můžete tedy získat vzácného přítele.

sdílet článek na facebooku

Strom s pamětí

Olivové stromy se dožívají tisícovky let i více. V Getsemanské zahradě v Jeruzalémě, po celém úbočí hory, rostou prastaré olivovníky. Na jejím úpatí, v Malé olivové zahradě, rostou tak staré stromy, že prý pamatují samotného Ježíše Krista a jeho poslední noc, kdy přišel prosit Otce, aby od něho odejmul jeho úděl. Apoštolové tehdy usnuli, ačkoli je Kristus prosil, ať bdí s ním, aby nebyl sám. Když se dnes octnete v těsné blízkosti těchto uzlovitých starých stromů, cítíte věky, které z nich dýchají. Nic živého snad tolik nepamatuje, jako ony. Když zavřete oči, můžete pocítit, jak souzněly s bohem sídlícím v lidském těle, který prožíval strach a bolest. Jeho přátelé tehdy usnuli, ale tyto stromy byly s ním. Nebyl sám.

Olivovník si prý pamatuje každého člověka, který se octne v jeho blízkosti. Když tento člověk přijde znovu, i kdyby zestárl o celý život, strom ho pozná. Lidé, kteří jsou schopni vidět aury, byly svědky toho, jak se aura člověka, který stojí vzpřímeně, sklání ke kmeni stromu, aby se ho mohla dotknout. Také strom vysílá světelné energetické výběžky a dotýká se nás. Zdá se, že se navzájem potřebujeme, nebo strom nějak zajímáme.


Obrovská životní síla

Olivovník roste velmi pomalu a ty nejstarší stromy měří jen 6–8 metrů. Vrstvičky dřeva, různě zvlněné letokruhy, se rýsují v kmeni velmi hustě za sebou, jde o milimetry. Barva dřeva je medově žlutá až teple hnědá, kresba každého stromu je jiná a výrobky z tohoto dřeva jsou naprosto originální, jako by je pokreslil umělec nadaný nádhernou fantazií. Toto dřevo je také velice tvrdé, je to tím, jak přibývá pomalu a jak je strom zvyklý obejít se téměř bez vody. Když uchopíte do ruky sošku nebo misku z olivového dřeva, je na omak hebká a teplá, jako by dřevo bylo stále živé. Je dobré meditovat s olivovou hmatkou v ruce. Existuje mnoho stromu, které jsou úplně vykotlané věkem, vodou či ohněm, ale stále jsou zelené, živé a plodí. Olivovým olejem byli pomazáváni králové dávných dob na znamení své božskosti. Tento olej je také médiem pro rozmíchání magických olejů pro rituály. A vzpomínáte, co dalo Noemovi naději na přežití během potopy? Holubice nesoucí v zobáčku olivovou ratolest.

Dary olivovníku

Olivový strom dává trpělivost uspěchaným, životní sílu oslabeným, radost smutným, vyrovnanost neklidným a také pomáhá svým vyzařováním k lidem, aby konali spravedlivě. Kdo má olivový sad a pracuje na něm, bývá dlouho živ. Jistě k tomu přispívá pravidelná tělesná námaha a pobyt venku, ale v zemích, kde se tyto stromy pěstují, se říká, že také působení stromů. Tím, že strom je živ tak dlouho, řádově déle než jiné stromy, má kořeny nasáklou moudrost matky Země ve velkém množství a síle – a tuto moudrost je schopen předávat. Stromy jsou uspořádány jako vysilače, a také to vysilače jsou. Zprostředkují výměnu energií mezi zemí a nebem, zemskými a vzdušnými živly – a olivovník už je energií vesmíru i Země doslova nasáklý, už není jen vysilačem, je to přírodní akumulátor. A je štědrý, rád dává.


Jak si pohovořit?

Nechte vaši intuici, ať vám vybere strom, který vás nějak hluboce zaujme. Může být uprostřed tržiště nebo na osamělém břehu nad mořem. Strom na vás zavolá, ale vy ho neuslyšíte sluchem, ucítíte to uvnitř, někde v solar plexu a hrudi. Rozhodně se nenuťte „do nějakého stromu“ svou myslí, tu nechte odpočívat a nedovolte, aby vám do toho mluvila. Pokud se vám nějaký olivovník zdá zajímavý a přitažlivý, jděte k němu. Nemusíte ho objímat, stromy nemají hmat a necítí objetí na kůře, ale cítí vaši energii v několika spektrech, magnetickou, elektrickou a mnoho dalších úrovní, které zatím fyzika ani nezná. Takže strom se dá obejmout láskyplnou myslí, ví o tom a objetí oplácí. Pokud vám ale pomůže ho fyzicky obejmout, udělejte to. Dobré je usednout pod strom opřeni zády, ulehnout pod něj, nebo, pokud jste ve městě, jen se vestoje opřít. Je to jedno. Důležité je nespěchat. Můžete jej ve své mysli nebo nahlas pozdravit. Pokud to neděláte formálně, ale jste v duchu přitom, uslyší vás. Pokud cítíte respekt před jeho moudrostí a silou, je to v pořádku.

Je na místě pokorná prosba – „Jsem tu a jsem připraven či připravena, vzít si, co mi chceš dát, milý strome.“ Možná je toto setkání jeden z důvodů, proč jste na světě, a tak nespěchejte, neměřte čas, zklidněte se a vnímejte. Strom vnímá emoce, proto mu zpívejte, to je velice emotivní činnost, nebo se oddejte spánku, v něm naše intuice funguje nejhlouběji. I lidé, kteří se povídačkám o síle stromů smějí, často chodí ve snu k nějakým stromům v okolí domu a tam se čistí a čerpají. Zdají se jim o tom sny. Možná se dozvíte, jak se strom jmenuje, sděluje to jako pojem, který si musíte přeložit do „lidštiny“. Nebo odejdete jen s pocitem klidu a silnými pocity. Buďte si jisti, že tato chvíle se vám neztratí a bude darem, který vás někam posune.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.