Home - Články - Říjnový úplněk v Beranu

Říjnový úplněk v Beranu

vloženo 18. 10. 2021
čas čtení: 5 minut

Říjnový úplněk v Beranu

Krásný podzimní úplněk si užijeme ve středu 20. října 2021 v 16:56 podvečer. Bude se nacházet ve znamení Berana – víte, jaký bude a co nám přinese?
sdílet článek na facebooku

Luna v Beranu, Slunce ve Váhách

Zatímco Měsíc prochází o úplňku ohnivým znamením Berana, jeho protipól Slunce se ve zvěrokruhu nachází přesně naproti, ve vzdušném znamení Vah. Tento úplněk budou proto nejintenzivněji prožívat zrozenci v těchto dvou znameních a lidé, kteří v některém z nich mají ascendent nebo měsíční znamení. Zvláště významný pak bude pro ty Berany, kteří se narodili až koncem vlády svého znamení, po polovině dubna, a pro Váhy slavící narozeniny po 15. říjnu.

Úplněk, to je nejmocnější ze všech fází měsíčního cyklu Luny. Energie, která postupně narůstá a graduje od novoluní přes dorůstající srpek Měsíce, se nyní dostává na své maximum a témata, která se nám v životě v posledních dvou týdnech otevřela, teď vrcholí. Napětí, které se sbíralo, vyvrcholí a přehoupne se po úplňku postupně opět do klidovější fáze. Za couvající Luny pak přichází čas dokončování a uzavírání těchto záležitostí, až pak o novoluní dosáhneme klidu a odpočinku a otevře se prostor pro nové začátky.

Tento úplněk se bude naše pozornost zvláště soustředit na životní témata, které souvisí s protipóly Berana a Vah. Princip Berana, to je ohnivá aktivita, průbojnost a potřeba se prosadit, ukázat světu, že jste tady, a co všechno dokážete. Beran je značně individualistický, naproti tomu Váhy představují princip týmového hráče. Energie Vah je o porozumění, hledání souladu, dobré komunikaci, spolupráci, mezilidských vztazích – a taky o kompromisech. Můžete tedy čekat, že se vám v životě vynoří otázky typu: Co chci já a co chtějí ostatní? V čem se ještě dokážu přizpůsobit a v čem kompromisy dělat nechci?


Hlavně pozor na hlavu!

Když se podíváme na zdravotní souvislosti lunárního kalendáře, zjistíme, že Měsíc v Beranu působí na hlavu a všechny orgány, které se na ní nachází. To znamená oči, nos, uši, zuby a tak dále. Ve dnech Berana je potřeba něco dobrého udělat pro jejich zdraví a naopak se vyvarovat všeho, co by jim mohlo škodit. To znamená například nenamáhat zbytečně zrak prací potmě, důsledně si čistit zuby nebo se vyhýbat příliš hlasité hudbě a hluku. V Beranu máme taky větší sklon k bolestem hlavy a migrénám, a pokud k nim máte sklony, vyplatí se vám šetřící režim. Veškeré problémy se zhoršují pod vlivem stresu, a k tomu máme v neklidné úplňkové energií větší sklon než jindy. Tak si dopřejte klidnější pracovní den bez příliš náročných úkolů!

Beraní energie zvyšuje riziko úrazů, protože máme větší sklon k rychlým a nepromyšleným reakcím. Pamatujte na to za volantem i v práci. Možné úrazy se opět týkají především hlavy, takže si třeba na kolo nezapomeňte vzít přilbu. Samostatnou kapitolou jsou lékařské zákroky o úplňku – tato energetická měsíční fáze se pro ně vyloženě nedoporučuje! Vyvarujte se tedy například trhání zubů a nepodstupujte žádné operace s výjimkou zcela akutních.


Co se ukrývá na obloze

Ohnivou energii Luny v Beranu bude na obloze trochu krotit Mars v protilehlém znamení Vah. To však zároveň znamená, že vás může trápit nerozhodnost a problém se rozhoupat k činu, a to povede ke vnitřnímu neklidu a nervozitě. Světlou stránkou věci ovšem je, že se nepustíte jen tak snadno do nepromyšlených projektů, k čemuž jinak s Lunou v Beranu bývají sklony.

Zajímavá je taky kvadratura Luny, Slunce a Marsu k Plutu ve znamení Kozoroha. Pluto, záhadná malá planetka, je v horoskopu poslem transformace, tajemství a hlubokých změn na nejvnitřnějších úrovních duše. Kvadratura je ovšem nepříznivá konstelace, takže je to potřeba brát spíš jako varování. Hodně lidí může být v pokušení uchýlit se k nečistým a utajeným taktikám v zájmu získání společenského postavení a vylepšení si reputace. Možná i vás napadne něco takového, ale bude to v příkrém rozporu s hlasem vaší duše a s tím, co ve skutečnosti chcete a co může přinést štěstí vám a vašim blízkým. Tak pozor na pokušení!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.