Home - Články - Regresní terapie - ano nebo ne

Regresní terapie - ano nebo ne

vloženo 9. 7. 2019
čas čtení: 6 minut

Regresní terapie - ano nebo ne

Zajímáte se o regresní terapii? Nebo jste naopak o ni nikdy předtím neslyšeli? Ať tak nebo tak, zjistěte o této metodě více. Přečtěte si, co to regresní terapie vlastně je, a jak se s touto metodou dá pracovat.

sdílet článek na facebooku

Co to je regresní terapie

Regresní terapie je psychosomatická ozdravovací metoda, díky které se člověk dokáže uzdravit, jak na psychické tak, i na fyzické rovině. Regrese jako taková zkoumá životní okolností, zážitky, bloky a asociace, které se týkají určitého duševního i zdravotního problému konkrétního lidského jedince. Člověku totiž není vždycky jasné, kde tkví jeho strach, proč se nemůže vzdát něčeho, nebo někoho, proč se stále trápí a tápe v nevyřešených vztazích, nebo z jakého důvodu ho bolí něco na těle a doktoři nedokážou najít žádnou příčinu potíží, léky nepomáhají a přichází úplné zoufalství.
V této chvíli je regresní terapie velmi užitečnou a zázračnou metodou, která nejen pomůže se zbavit nevyřešitelných problémů, ale zároveň člověka dokáže vzít na cestu za neuvěřitelným dobrodružstvím vlastních zážitků ze života současného a životů minulých. Člověk se dozví, kde vězí jeho bloky, které ho v současném stavu brzdí. Většinou jsou to takové asociace, které by nikoho ani ve snu nenapadly a které jsou uložené hluboko v lidském podvědomí. Při regresi se člověk dokáže dostat do hloubky své psyché, až tam, kde jsou uložené veškeré jeho vzpomínky na současný život a životy minulé, člověk uvidí veškeré detaily všeho prožitého jako na filmovém plátně. Vždy však záleží na hloubce problému, který se řeší, díky které se projeví, zda jedince trápí minulost aktuálního života, nebo minulost za hranicí dané inkarnace a člověk se propadne dál, mnohem hlouběji do zapomenutého kraje předchozích inkarnací.



Člověk se však může naprosto uklidnit, tato metoda je zcela bezpečná, není ani zdaleka podobná hypnóze. Terapie probíhá plně při lidském vědomí, nenásilně a samozřejmě v naprostém klidu a harmonii. Metody manipulace a směrování skutečných příběhů jinam jsou u regrese nepřípustné.

Jak probíhá regrese


Regrese probíhá v leže se zavřenýma očima a většinou začíná hlubokým meditačním zklidněním. Člověk se naladí na klid okolo sebe a díky vedení terapeuta se začne dostávat do hloubek svého vzácného a jedinečného podvědomí. Správný terapeut se bude ptát na nenásilné, ale zároveň velmi důležité a intimní otázky, které dovedou, jak pacienta, tak i terapeuta do bodu daného problému. Úskalí na cestě regresní terapie. Člověk se musí ještě před začátkem regresního procesu seznámit s tím, že ho znovu otvírané staré šrámy budou nepříjemně bolet, vzpomínky otevřou brány zapomnění a člověk prožije znovu, v plném nasazení emocí s tím spojených, všechny nechtěné a odmítané obrazy, které v sobě sám na mrtvo uzavřel.



Terapeut člověka povede skalistou cestou ke světlu, avšak si svůj zážitek bude dotyčný muset zažít znovu a znovu tolikrát, dokud to nepříjemné nezpracuje a zcela se té situace s odpuštěním nepustí. Je jisté, že u toho bude mnoho slz, křiku a stonu. Avšak k extrému, který by člověku naopak jen ublížil, terapeut v žádném případě nesmí nechat dojít. Terapeut musí umět situaci odvést stranou, řádně utrápenou osobu uklidnit a terapii přeložit na jindy, nebo případně pokračovat se souhlasem pacienta dál. Protože jen skutečná pravda a hluboké uvědomění si daného prožitku dokáže vyřešit velmi obtížný životní problém.

Neuvěřitelné bonusy dané terapie

Pokud člověk bude velmi snášenlivý a dokáže se svými strachy a nepříjemnostmi se opravdu poprat a v pravdě se přes ně přenést, čeká ho spravedlivá odměna. Každý úspěšný absolvent vyjde plný nových životních sil, zbavený problému, který se s ním vezl jako nikdy nekončící noční můra. V krajích hlubokých tajů své duše nalezne místa plná radostí a krásy, která ho dokážou nadchnout a otevřou v něm nové možnosti a schopnosti, kterých bude moci v současném životě bezmezně využívat.

Je vhodné regresi vůbec podstoupit?

Regresní terapie není žádný jednorázový ani experimentální zážitek, který by někdo chtěl jen tak pro zábavu zažít. Terapie je velmi zdlouhavá, sezení bývá několik a každá z nich může trvat i několik hodin, a proto se tato metoda doporučuje jen velmi vážným a odhodlaným zájemcům, obeznámeným se všemi pro a proti.

Jak si vybrat vhodného terapeuta


Pokud se však člověk rozhodne pro regresní terapii, důležitým krokem ke správné regresi je výběr skutečně zkušeného a poctivého regresního terapeuta. V éteru se totiž nachází nespočet šarlatánů s množstvím všelijakých diplomů, které však v žádném případě neříkají o praxi daného jedince a o jeho skutečných schopnostech. Jedině lidmi prověřený a doporučený, poctivý terapeut může být ten pravý.

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.