Home - Články - První Apríl - Den bláznů

První Apríl - Den bláznů

vloženo 30. 3. 2023
čas čtení: 4 minuty

První Apríl - Den bláznů

Zítřejší první duben je výjimečným dnem, kdy je povoleno dělat věci, které se normálně nedělají!

sdílet článek na facebooku

Předháníme se v tom, kdo si na druhé vymyslí nejlepší žertík. Tomu, kdo se zapomene podívat do kalendáře a nechá se napálit, pak říkáme: „Apríl“. Po městech běhají děti v šílených barevných převlecích a tropí hlouposti. Dokonce už nemůžeme věřit ani tomu, co dnes čteme v novinách nebo vidíme v televizi, vždyť co kdyby to byl zas nějaký aprílový žertík?

První duben je totiž Dnem Bláznů – jediný den v roce, kdy se můžeme chovat, jako kdybychom opravdu zešíleli – tak proč si toho pořádně neužít? Pokud se však ptáte, kde se tenhle šílený zvyk vzal a proč je tady, odpověď není snadná.

Jisté je, že nás provází již několik staletí a že k nám přišel za západní Evropy. Možná napodobuje počasí, které právě panuje – ztřeštěné a proměnlivé, kdy chvíli sněží, pak zas prší, svítí sluníčko nebo fouká vítr. Tenhle svátek nemá svůj původ v žádném náboženství, i když v různých kulturách světa také existují dny bláznů, kdy je vše povoleno – připadají však na různé dny v roce.

Bláznovství dovoleno

Snad je tady Apríl proto, že kdyby si člověk nemohl alespoň jednou za čas dovolit chovat jako blázen, tak by se z toho určitě zbláznil. Proto na chvíli zkuste nebrat sami sebe příliš vážně! A mimochodem – tenhle článek zaručeně neobsahuje žádný aprílový žertík!

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.