Home - Články - Pořád spolu nebo každý sám?

Pořád spolu nebo každý sám?

vloženo 17. 11. 2022
čas čtení: 10 minut

Pořád spolu nebo každý sám?

Domluvit se s partnerem na trávení volného času není vůbec snadné. Poradíme vám, jak najít kompromis podle hvězd!

sdílet článek na facebooku

Život v páru – věčný zdroj neshod?

Naplánovat si společně s partnerem, co budete dělat ve volném čase, někdy není vůbec hračka.
Můžete si rozumět sebelépe, ale žádní dva lidé nejsou úplně stejní a to platí také o jejich koníčcích a zálibách. Takže i v tom nejlepším a ukázkově fungujícím vztahu zkrátka čas od času dojde k situaci, kdy jeden bude chtít jet na dovolenou k moři, zatímco druhý by raději vyrazil do hor, nebo kdy se jednomu bude chtít sedět doma a lenošit, zatímco druhý by se u toho užíral nudou a touží vyrazit za sportem či kulturou.

Jak často se budou ve vašem vztahu tyto neshody objevovat? Je zajímavé, že víc než na konkrétních zálibách a preferencích partnerů to závisí na jejich povaze a znamení. Představte si dvě navenek stejné dvojice, ve kterých se jeden z páru vyžívá ve společenské zábavě, zatímco druhý by nejraději proseděl volné večery v klidu svého domova a pořádně se vyspal. Takhle výrazný rozdíl je samozřejmě skvělou živnou půdou pro vznik neshod, které se mohou prohloubit až natolik, že se vztah rozpadne. Jenomže zatímco v jedné z těchto dvou dvojic budou hádky o rozdílech v životním stylu na denním pořádku, druhé to bude skvěle klapat navzdory všem jejich rozdílnostem.

Čím je způsobeno, že jedné dvojici taková situace nevadí a pro druhou je to problém? Zatímco v jednom případě partneři lpí na tom, že budou dělat všechno společně, druhému páru naopak vyhovuje větší míra svobody ve vztazích. A za tyto rozdíly v jejich povaze mohou rozdílná znamení v jejich horoskopu narození!


Znamení zvěrokruhu a jejich představy o vztahu

Každé znamení má trochu jiné představy o tom, jak by měl vypadat ideální vztah a kolik času mu v životě chce zasvětit. Mezi znamení, které do lásky investují největší část svého času a energie, patří Rak, Štír a Ryby. Naproti tomu takový Střelec, Blíženec, Vodnář nebo Lev potřebují mít i v dobře fungujícím vztahu pocit svobody a svůj vlastní prostor, který věnují svým koníčkům a přátelům. Kozoroh, Býk a Panna dávají do vztahu hodně energie, ale jen do té míry, dokud se to nepere s jejich prací, která je důležitější. Váhy se snaží s protějškem na všem domluvit, zatímco Beran si potřebuje aspoň v něčem prosadit svou.

Je tedy jasné, že když se v páru setkají Střelec s Vodnářem, bude jejich vztah vypadat úplně jinak než u Panny s Rakem. Prvním vyhovuje víc volnosti a volného času stráveného s přáteli – o to víc si pak užijí, když mají jednou za čas víkend s partnerem, i kdyby to znamenalo přinutit se k programu, který je zas až tolik nebaví. Pro druhý pár zas bude natolik důležité sdílet navzájem celý svůj život, že budou ochotni se kvůli tomu víc omezovat. Jenomže když se to s takovým potlačováním sebe sama přežene, může to vést k frustraci.
Abychom předešli konfliktům o rozdílném trávení volného času a svobodě ve vztahu, je důležité dobře znát nejen svého partnera, ale i sebe a své vlastní potřeby. Jenom tak je lze uvést do souladu. A k takovému sebepoznání vám může nejlépe pomoct právě horoskop narození obou z vás!


Asi největší problém nastává tehdy, kdy jednomu z dvojice vyhovuje jistá míra volnosti a nevadí mu, že jeho partner nesdílí zdaleka všechny jeho koníčky, zatímco ten druhý touží dělat všechno společně a být jedno tělo jedna duše. To už není jen o tom, že jeden si jde ve volném čase zaběhat a druhý se raději podívá na film, ale je to o zásadním rozdílu v představách o vztahu. Připravte se na to, že oba dva budete muset dělat nemalé kompromisy. Pokud jste však i přes tyto rozdíly ve vašich povahách pořád spolu, znamená to, že vám váš vztah za to stojí a tím pádem se vynaložená námaha jistě vyplatí!

Dát si víc volnosti nebo hledat kompromisy?

Lze vůbec říct, co je obecně lepší – dělat všechno společně nebo si dávat svobodu?
Moudrost východní filozofie by nám poradila jednoznačně – lpění na čemkoliv je chybou, které je potřeba se vyhýbat.
Jenomže i tuto moudrost lze vykládat různými způsoby. Je špatné lpět a vázat se na partnera natolik, že kvůli tomu potlačujete svá vlastní přání, potřeby a záliby, svoji vlastní osobnost. Na druhé straně však není zdravé ani to, když jsou pro vás vaše koníčky, přátelé nebo práce důležité až natolik, že kvůli lpění na nich zanedbáváte svůj milý protějšek.
I zde tedy platí staré dobré pravidlo o střední cestě. Pokud oběma vyhovuje to samé, domluví se snadno. Pokud ne, pak by oba dva měli ze svých pozic trochu ustoupit směrem ke středu, ať už tento střed vypadá jakkoliv.

Když se podíváme na dnešní moderní společnost, často můžeme vidět, že se lidé přiklánějí k jednomu specifickému extrému – ke lpění na „stejnosti“ s partnerem. Snad nás to naučily romantické filmy a červená knihovna, těžko říct, ale v mnoha případech je to zdrojem zklamání a zbytečného trápení.

Pokud se tedy neumíte domluvit třeba na tom, kam letos vyrazíte na dovolenou nebo co budete dělat o víkendu, zkuste malý experiment – jeďte pro jednou každý sám tam, kam vás to nejvíc táhne!
Možná zjistíte, že vám protějšek chyběl natolik, že se mu příště raději přizpůsobíte.
Nebo se vám to zalíbí a rádi si chvilku odloučení jednou za čas zopakujete!
Všechno závisí na tom, jaké jste znamení, povaha a co vám vyhovuje! Každý z nás je totiž trochu jiný.
Je mnohem lepší naučit se poznat sám sebe i svůj protějšek do hloubky, než se snažit přizpůsobovat všemu, co se od vás čeká!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.