Home - Články - Podzimní rovnodennost a znamení Vah

Podzimní rovnodennost a znamení Vah

sdílet článek na facebooku
vloženo 21. 9. 2010
Fotolia_zvyky_podzimni_rovnodennost2.jpgOpět je tady doba, kdy mají světlo a tma stejnou sílu a den s nocí jsou stejně dlouhé. Přesně 23. září 2010 v 5:09 ráno totiž nastane podzimní rovnodennost a začne astronomický podzim. Ve stejnou dobu vstupuje Slunce do sedmého znamení zvěrokruhu, a tím jsou Váhy. Letos je navíc tento den výjimečný ještě jednou další věcí – v 11:17 dopoledne se Měsíc dostává do úplňku, a ten bude ve znamení Berana.

V lidových zvycích obvykle nenajdeme žádné zvláštní oslavy podzimní rovnodennosti. Je to proto, že většinou splynuly se slavnostmi poděkování za úrodu, jako jsou například hody nebo vinobraní. Je to čas hojnosti, protože ne všechno, co se urodilo, je možné uchovat přes zimu – podzimní oslavy se proto tradičně spojují s dobrým jídlem a pitím. Naproti tomu v čarodějnické tradici má podzimní rovnodennost velký význam. Spojuje se s legendou o sestupu bohyně do podsvětí. Tento mýtus se v různých podobách objevuje v mnoha starověkých kulturách a vždy má společné jedno – bohyně musí strávit kvůli nevýhodnému sňatku jistou část roka v podsvětí a proto pak na zemi nic neroste. Jistě si domyslíte, že jde o zimní období.

V astrologii se teď dostáváme do druhé poloviny zvěrokruhu, kterou otevírá jedno ze znamení zasvěcených živlu vzduchu – Váhy. Stejně jako ostatní vzdušná znamení, i Váhy se spojují s myšlenkami, ale především ve smyslu hledání rovnováhy. Váhy nemívají potřebu aktivně si prosazovat svou. Ačkoliv vlastní názor jim nechybí, rádi dají prostor i ostatním. S tím souvisí jejich příslovečná nerozhodnost a váhavost. Kromě toho se znamení Vah spojuje také s partnerstvím a manželstvím, jelikož i tady je potřeba najít rovnováhu dvou stran. Když se podíváme v tomto období ven do přírody, můžeme vidět, že skutečně nastal čas „vážení“. Země již vydala všechno, co bylo letos zaseto a můžeme srovnávat, do jaké míry se výsledky naší práce shodují s našimi očekáváními. Neplatí to zdaleka jenom na poli a v zahradě, ale především v našich vlastních životech. Období Vah představuje vhodný čas zamyslet se nad tím, co nám rok přinesl, a zhodnotit své úspěchy.

Protiváhu k této síle představuje úplněk, který se, jak jinak, nachází v opozici ke Slunci – tedy ve znamení Berana. Beran je průbojný a neústupný a energie tohoto úplňku nám přináší nové plány a naději na nový začátek.

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.