Home - Články - Pochopení snu pomáhá v duševním vývoji

Pochopení snu pomáhá v duševním vývoji

vloženo 27. 1. 2020
čas čtení: 4 minuty

Pochopení snu pomáhá v duševním vývoji

Když se ráno probudíte s dobrou náladou, zdál se vám jistě příjemný sen. Ihned chcete zjistit jeho význam. Pokud jste se probudili zpocení, trpěli jste noční můrou, ale stejně byste rádi věděli, jaký je její význam. Proč chtějí znát lidé význam snů? Správný výklad snu pomáhá osvětlit jejich problémy, strachy i nevyřčené emoce.

sdílet článek na facebooku

Hledáte ve snáři?

Mnoho lidí se spoléhá na výklad snů podle snáře, ale ten nabízí pouze zjednodušené informace o snech. Pokud prahnete po konkrétním významu snu, je dobré navštívit profesionála zabývajícího se touto tématikou. Odborná psychologická literatura je zastáncem toho, že mají sny svůj symbolický jazyk. Promlouvají k nám magickým jazykem. Pakliže chceme znát skutečný význam snů, navštivte specialistu, který nám naše sny vysvětlí.

Jak svým snům lépe porozumět?

Rádi byste svým snům přišli na kobylku, ale nevíte, jak to podpořit? Držte se těmito Jednoduchými body.



- Každičký svůj sen si poznamenejte i s těmi sebemenšími detaily, protože mohou být rozhodující. Ke všemu připojte datum.
- Pokud máte problémy s tím, když se ráno probudíte, sen vám před očima zmizí, neklesejte na mysli. Jistě se brzy objeví v jiné formě. Před usnutím myslete na to, že si sen prostě chcete zapamatovat. Jakmile ráno otevřete oči, buďte klidní, nikam nespěchejte. Snažte se vybavit vše, co se ve snu odehrávalo.
- Napište si klíčové momenty snu a vše si spojte s nejdůležitějšími momenty za pár posledních dnů.
- Soustřeďte se na vystupující osoby, zvířata, budovy, vůně, chutě, chování, prostředí…
- Veškeré sny zapisujte pravidelně a navštivte odborníka, který vám pomůže s jejich odhalením.

Co se děje ve spánku?

I když si někteří lidé myslí, že sny nemají, častokrát si je prostě nepamatují. K tomu, aby se nám zdál sen, musíme to také chtít. Snění je spojeno s prožitky, které probíhají během dne. Na to, o čem se nám v noci zdá mají také vliv únava, bolest, nemoc, pocity tepla či chladu, vzpomínky z dětství. Když člověk sní, mysl bdí, ale neví o tom. Je to fajn, klidně se můžeme stát objeviteli, cestovateli a vrátit se zpátky čase anebo pohlédnout do budoucnosti. Možná jste nevěděli, že má člověk během noci 8 – 10 snů, to je obdivuhodné. Nikdo si však nedokáže všechny sny zcela přesně vybavit a pamatuje si pouze ten poslední.



Všichni lidé chtějí znát význam svého snu, protože může pomoci vyřešit zapeklitou životní situaci, nabýt sebevědomí anebo se připravit na důležité životní etapy. Ve snu se odehrávají příběhy se šťastným, zlým i nedokončeným rozuzlením. Správně vyložený sen umí otevřít nové možnosti a pochopit staré křivdy. Když se nám například zdá něco opakovaně a není nám to vůbec příjemné, určitě bychom si měli význam snu zjistit. Jen tak se dozvíme, co nás trápí. Ze snu by se totiž mohla stát noční můra.

Autor článku

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.