Home - Články - Pět živlů v čínském horoskopu – který je ten váš?

Pět živlů v čínském horoskopu – který je ten váš?

vloženo 6. 8. 2018
čas čtení: 5 minut

Pět živlů v čínském horoskopu – který je ten váš?

Vedle západních horoskopů poslední dobou u nás získávají oblibu i čínské. Zatímco západní astrologie pracuje se systémem čtyř živlů, ve východní jich najdeme rovnou pět. Zajímá vás, který z těchto živlů, je tím vaším a co o vás vypovídá?

sdílet článek na facebooku

Pět živlů, pět energií

Živly hrají ve východních naukách větší roli, než je tomu u našich horoskopů. U nás je prvek ohně přiřknut Beranovi, Lvovi a Střelci, prvek země Býkovi, Panně a Kozorohovi, prvek vody Rybám, Rakovi a Štírovi, a prvek vzduchu Vodnáři, Blíženci a Váhám.

V čínském horoskopu není živel přesně vyhrazen pro jednotlivá znamení zvířetníku. Odlišný je už samozřejmě jejich systém znamení, který vznikl na základě legendy o Buddhovi, v níž se hovoří o tom, že každému z dvanácti zvířat, která vyslechla jeho prosbu o dostavení se k němu, zasvětil vždy jeden rok.

Máme proto rok Krysy, Buvola, Tygra, Zajíce (někde též uváděno také Králíka), Draka, Hada, Koně, Kozy (někde též uváděno také Ovce), Opice, Kohouta, Psa a Vepře. Ty pak doplňuje energie jednoho z pěti živlů – vody, země, ohně, dřeva a kovu. Zjistit, jaké znamení a jaký živel vládl právě v roce, v němž jste se narodili, je poměrně jednoduché, stačí zapátrat na internetu, kde existují tabulky pro výpočet vašeho čínského znamení a živlu – postačí jenom zadat datum narození.



Nesmlouvaví zrozenci kovu

Kovoví zrozenci jsou velmi pevní ve svých názorech, dovedou dělat rezolutní kroky a málokdy se nechají k něčemu přemluvit či z něčeho slevit. Samostatnost, vytrvalost a velké cíle jsou pro ně synonymem života. Na okolí sice působí chladně, ale zároveň vodivě – dovedou velmi mocně ovlivňovat své okolí. Učit by se měli kompromisům a také větší toleranci. Jednotlivé živly se průběžně střídají – po dva roky vládne kov, po něm voda, následuje dřevo, potom oheň a dále země. Energie živlů vládne po dva roky, proto že první rok je jangová (denní) a následující rok jinová (noční). Jang dává větší bezprostřednost, zatímco jin zase hloubavost. A jak je to s živly?

Velkomyslní zrozenci dřeva

Dřevění zrozenci jsou velmi činorodí. Dovedou dělat i několik projektů najednou, a ještě ke spolupráci získat spoustu lidí. Umějí být nadšení i tvůrčí. Jejich schopností je vcítit se do druhých a mají velké morální zásady. Nemají problém se získáváním finančních prostředků. Problémem je ale někdy dotahovat plány dokonce a přílišná roztržitost a přeskakování z jednoho na druhé.

Intuitivní zrozenci vody

Vodní zrozenci jsou velmi intuitivní a empatičtí. Dovedou se snadno vcítit do druhých, a ještě snáze ovlivňovat jejich myšlení a touhy. Jsou to velmi dobří manipulátoři a jejich snahy nemusí ani tak pramenit z touhy po moci, ale z toho, že volí cestu nejmenšího odporu a neradi o svá přání žádají přímo. Pracovat by proto měli na lepším sebevědomí a větší otevřenosti.



Přitažlivý zrozenci ohně

Ohnivý zrozenci jsou velmi energičtí, umí rychle vzplanout i rychle zapůsobit. Jejich teplo a jas k nim často přitahuje jiné. Jsou také dobrými tvůrci a novátory. Mají přirozené vůdcovské schopnosti a dovedou velmi odvážně postupovat za svými cíli. Pozor by si však měli dát na přílišnou ukvapenost a prudkost, stejně jako přímočarost, která by se mohla dotknout něčích citů.

Zodpovědní zrozenci země

Zemní zrozenci jsou příkladem zodpovědných hospodářů, kteří umí obratně plánovat, aby dosáhli svého cíle, a přitom objektivně zhodnotit nejlepší cesty i potřebné prostředky. Je na ně výborný spoleh a svou podnikavostí a citem pro finanční záležitosti budí obdiv. Co jim však může chybět je větší představivost. A také schopnost uvolnit se a odložit alespoň na chvíli vážnost.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.