Home - Články - Obraz míru

Obraz míru

sdílet článek na facebooku
vloženo 1. 8. 2010
Fotolia_obraz_miru.jpgPovídka od Týmu Astrohled:

Žil jednou jeden král a ten dal v celé zemi vypsat cenu: Pozval všechny umělce, aby namalovali mír. Nejhezčímu obrazu se dostane vysoké odměny. Umělci z celé země se dali rychle do práce a donesli králi své obrazy. Ze všech, které byly namalovány se ale králi líbily jen dva. Mezi nimi se musel rozhodnout. První představoval dokonalé vyobrazení klidného jezera. V jezeře se odrážely malebné hory, které ho obklopovaly a ve vodní hladině bylo možno spatřit každý malý mráček. Každý, kdo obraz viděl, pomyslel ihned na klid a mír. Druhý obraz byl úplně jiný. I tady byly k vidění hory, ale tyto byly rozeklané, hrubé a chladné. Nad horami se hnal přes šedou oblohu velký divoký mrak a smáčel svými kapkami vše, co bylo pod ním. Na obloze se proháněly blesky a téměř bylo možno slyšet hromy. Na jedné z hor tekl silný vodopád kamsi do hlubin. Nikdo z těch, kdo obraz viděli, by nepomyslel, že by se mohlo jednat o vyobrazení míru. Ale král viděl za vodopádem maličkou houštinu, která rostla na rozeklané skále. V této houštině si postavil hnízdo malý ptáček. A právě tam, v tomto nečase, seděla ptačí samička klidně a pokojně ve svém hnízdě.

Který obraz získal první cenu? Král si vybral ten druhý a odůvodnil to takto: „Nenechte se mást krásnými obrazy. Míru není potřeba tam, kde nejsou problémy a boje. Opravdový mír přináší naději a znamená především toto, zůstat i za nejtěžších okolností a nejvyššího vypětí ve svém srdci klidný a pokojný.

Nevíte, jak se rozhodnout? Jsme tu pro Vás, zavolejte nám na tel.: 906 701 701 a my Vám rádi pomůžeme! Vaše astroporadna ASTROHLED

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.