Home - Články - Novoroční předsevzetí

Novoroční předsevzetí

sdílet článek na facebooku
vloženo 30. 12. 2015

Novoroční předsevzetí

Zítra je tu Nový rok! Tento svátek může znamenat nový začátek, důvod k oslavě, ale především nás donutí se zamyslet. Více než kdy jindy se ozývá náš vnitřní hlas a my hodnotíme, co nám uplynulý rok dal a vzal. Občas si vyčítáme věci, co jsme nezvládli, nebo jsme měli udělat jinak. Vždy ale chceme, aby další rok byl lepší a úspěšnější, proto si dáváme předsevzetí.


Podstata novoročního předsevzetí


Novoroční předsevzetí je především očistný rituál, který nás má udělat nové a lepší. Dáváme si ho, když se chceme zbavit něčeho starého, nefunkčního, škodlivého nebo na sobě chceme něco změnit. Slovo předsevzetí znamená, že něco dáváme před sebe, takže to, co si slíbíte, byste před sebou měli mít celý následující rok. Dodržování vyžaduje sebekázeň a musíme kvůli němu často překonat sami sebe.

Nejčastější předsevzetí


Přestat kouřit - to je jeden z vůbec nejtěžších úkolů. Kouření je zlozvyk, kterého se těžko zbavuje. Pokud se v novém roce chcete stát opravdu nekuřákem, musíte mít silnou vůli a podporu svého okolí. Není na škodu ani konzultace s lékařem.
Naučit se cizí jazyk - tady jde především o dobré naplánování. Musíte si najít čas, kdy budete do kurzu docházet a uvědomte si, že to bez učení nepůjde.
Vydělat víc peněz - to většinou ze dne na den nebývá. Aby vás povýšili, budete zřejmě muset i víc pracovat a snažit se. Nabízí se i změna zaměstnání. Najít opravdovou lásku- kdy natrefíte na toho/tu pravou nikdy nevíte. Mějte oči na stopkách a buďte otevření.
Zhubnout - další těžká věc. Stanovte si váhu, na kterou se chcete dostat a pak upravte svůj jídelníček. Zařaďte do každého dne také více pohybu a zkuste naplánovat i nějakou sportovní aktivitu. Rovněž můžete navštívit výživového poradce.
Získat vysokoškolský titul
- bylo by to krásné a potřebné. Připravte se, že vás to bude stát hodně času a sil. Nicméně termíny odevzdání přihlášek se začínají blížit.
Žít zdravěji - souvisí s tématem hubnutí a odnaučování kouření. Podívejte se do obchodu se zdravou výživou a zjistěte, co z toho by vám chutnalo. Pokud se rozhodnete začít sportovat, vyberte sport, který vás bude, co nejvíc bavit.
Mít víc času na rodinu a přátelé - bohužel to kvůli práci často úplně nejde. Přesto si zkuste svůj volný čas lépe naplánovat. Méně utrácet- spíš by se hodilo, už neutrácet za zbytečnosti. Než něco koupíte, přemýšlejte, jestli to opravdu chcete a využijete. Můžete si začít vést účty.
Změnit svůj vzhled - to chce hlavně odvahu. Jestli opravdu nechcete šlápnout vedle, poraďte se se stylistou a rozhodně si připlaťte za dobrého kadeřníka.


Jak předsevzetí dodržet


Určitě bychom našli ještě spoustu dalších možných předsevzetí. A jaké je přesně to vaše nevíme. Napřed si uvědomte, co vlastně děláte špatně, bez toho to nepůjde. Přesto se netrapte výčitkami, naopak si odpusťme. Všechno co chceme změnit si dobře naplánujte a získejte podporu od svých blízkých. I za malé pokroky a především za dodržování se chvalte. Především se sebou zkuste být víc spokojení, nespokojenost jen deprimuje.

ČEKÁ VÁS ZÁSADNÍ ROZHODNUTÍ  A NEVÍTE JAK DÁL? Mé karty vám poví, co je správné! Kartářka Klára. Zavolejte mi na telefonní číslo 906 701 701.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.