Home - Články - Merlinův odkaz - druidská magie splní naše sny!

Merlinův odkaz - druidská magie splní naše sny!

vloženo 5. 5. 2022
čas čtení: 4 minuty

Merlinův odkaz - druidská magie splní naše sny!

Jméno tohoto legendárního čaroděje zná prostě každý. Zakládá se osud mocného kouzelníka na pravdivých událostech? S Merlinem si spojujeme především romantický příběh krále Artuše a rytířů Kulatého stolu. Ale kdo to vlastně byl?

sdílet článek na facebooku

Objevme historické kořeny kouzelnictví!

Merlina známe v podobě, kterou mu vtiskli spisovatelé, scénáristé a herci. Některé věci se proto poupravily, zjednodušily či přibarvily. Předlohu celého příběhu musíme hledat již v díle velšského kronikáře Nennia. Za historicky prvního pisatele o Merlinovi však považujeme kněze Geoffrey z Monmouthu. Novější díla většinou už jen vršila pohádkový pel tomuto příběhu.

Existoval Merlin?

Něco v nás stále doufá, že postava světoznámého keltského druida měla žijící předlohu. Jedná se však o mýtického hrdinu, který žil na přelomu 5. a 6. století. Narodil se lidské matce a nadpřirozenému otci. Byl tedy člověkem pouze z jedné poloviny. Později se tyranský král Vortigern rozhodl postavit hrad. Stavba se ale nedařila. Vše, co zedníci během dne postavili, našli ráno v troskách. Král dal povolat věštce a ti mu prorokovali, že hrad udrží pohromadě jedině krev chlapce, který nemá živého ani mrtvého otce.


Tímto chlapcem měl být Merlin. Čaroděj se věštcům vysmál, neboť zjistil, že hrad nemůže stát kvůli bílému a červenému drakovi spícímu pod zemí v místě stavby. Pomocí dračí magie se s draky vypořádal. Potom vstoupil do služeb Uthera Pendragona, který toužil po krásné Ygerně. Merlin mu dal na jeden den podobu jejího manžela. Uther kouzla zneužil a Ygernu zneuctil. Zplodil tím syna Artuše. Po Utherově smrti vychovával malého Artuše právě náš kouzelník. Za jeho kralování působil jako moudrý rádce znalý magie. To potvrzuje teorii, že Merlin byl keltským druidem, kteří často zastávali funkci kněze, soudce i královského poradce zároveň.

Proroctví mocného druida

Jedná se o symbolické věštby, jež byly různě vykládány v různých dobách. Na jednotné koncepci se vykladači nikdy neshodli. Text obsahuje složité zvířecí symboly, které byly brány jakožto atributy jednotlivých zemí, měst a rodů v Británii. Text obsahuje například příběh o Johance z Arku, kterou označuje za dámu z města Knutova hvozdu, jejíž dech vysuší dvě studnice zla ve Winchestru.

Využijme Merlinovu magii pro svá přání!

Keltský čaroděj Merlin jako jeden z mála ovládal dračí magii. Jeho sílu můžete používat i v každodenním životě! Stačí ho o pomoc požádat. Jeho specialitou jsou práce s energiemi, léčivé krystaly a zakřivení času. Přivolejte ho v přírodě, nejlépe v lese. Usilovně na něj pomyslete a poproste ho o splnění svého přání. Věřte, že on už vaše přání zná. Pomůže vám pouze v případě, že máte čisté srdce a jste na splnění svého přání opravdu připraveni. Nikdy mu však nezapomeňte poděkovat!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.