Home - Články - Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

vloženo 6. 5. 2019
čas čtení: 5 minut

Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

Od poloviny dubna nás čekala úžasná nebeská podívaná! Padající hvězdy v podobě Eta Aquaridů budou ale nejvíce viditelné právě dnes - 6.5.2019!

sdílet článek na facebooku

Co jsou to Eta Aquaridy

V první polovině května nás čeká velmi zajímavá nebeská podívaná – budou padat hvězdy! V období mezi 19. dubnem a 28. květnem se Země každoročně setkává s meteorickým rojem jménem Eta Aquaridy, který patří mezi devět nejvýraznějších meteorických rojů v roce. Své jméno mají podle souhvězdí Vodnáře (latinsky Aquarius), a podle hvězdy Eta, která se v něm nachází. Zdánlivě totiž meteority jako kdyby padaly právě z tohoto místa na obloze. Ze souhvězdí Vodnáře takhle vychází hned několik meteorických rojů během roku, které je potřeba navzájem rozlišit, proto je název složitější a objevuje se v něm také Eta. Tento meteorický roj vděčí za svoji existenci známé Halleyově kometě, od které se oddělil kdysi dávno před mnoha staletími, a od té doby nám každé jaro přichází dělat radost.

Skvělé pozorovací podmínky

Letošní rok bude pro pozorování Eta Aquaridů mimořádně příznivý. V noci ze soboty 4. května na neděli 5. května v 0:45 totiž nastává novoluní. A maximum tohoto meteorického roje nastane jen o den později, 6. května. V případě Eta Aquaridů je však fáze maxima poměrně nevýrazná a hvězdná podívaná bude tedy stejně bohatá přibližně po dobu jednoho týdne kolem tohoto data. To znamená, že budeme mít k dispozici celé krásné bezměsíční noci, kdy budou hvězdy zářit velmi jasně a padající meteority budou na tmavé obloze krásně viditelné! Tak neváhejte a vydejte se na pozorování padajících hvězd klidně i na celou noc, od večera až do rána. Hoďte do batohu nebo kufru auta spacák a využijte příležitost k romantickému jarnímu výletu! A pokud venku zadřímáte, nezapomeňte si nastavit budíka na brzy ráno, protože Eta Aquaridy jsou nejlépe pozorovatelné ráno před svítáním. Jen škoda, že nežijeme na jižní polokouli – tam jsou totiž Eta Aquaridy ještě mnohem lépe pozorovatelné než u nás na severní polovině zeměkoule!

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Tajemná síla padajících hvězd za novu


Novoluní nastává nyní ve znamení Býka, a to znamená, že na výjimečné zážitky se mohou těšit hlavně lidé narozeni v tomto znamení, pro ně bude víkendová noc pod padajícími hvězdami velmi silná a dají se čekat zajímavé události spojené s láskou! Zároveň však Luna v Býku znamená ještě i jednu další prozaičtější záležitost, totiž že máme citlivější krk a horní dýchací cesty, takže na pozorování padajících hvězd si raději přibalte teplou šálu a možná pro jistotu i čepici. A to platí pro všech dvanáct znamení! No a samozřejmě nezapomeňte na to nejdůležitější – mějte v zásobě své tajné přání, až bude padat hvězda! Nebo snad raději i několik přání, vždyť padajících hvězd budou desítky, a to je šance, kterou by bylo škoda nevyužít!

|<< < 497 | 498 | 499 | 500 | 501

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.