Home - Články - Magie run a jejich temná stránka

Magie run a jejich temná stránka

vloženo 9. 4. 2019
čas čtení: 3 minuty

Magie run a jejich temná stránka

Runy jsou již dlouhou dobu součástí magie. Mají svoji nepopiratelnou sílu, která se dá však někdy i zneužít. Poznejte jejich magickou sílu a odhalte vše o tom, jak s nimi bylo v historii neblaze nakládáno.

sdílet článek na facebooku

Pradávné umění

Magie run má za sebou již dlouhou historii. Mágové, kteří se runami zabývali dotáhli toto umění téměř k dokonalosti. Obecně se jedná o poměrně náročnou záležitost. Při vykonávání magie s runami je třeba přihlížet k mnohým aspektům, jako je roční období, lunární fáze či postavení slunce na obloze. Nejlepší jsou pro magické obřady s runami východy a západy slunce. Magií je však naplněna i půlnoc, proto je vhodná i tato doba. Co se týče lunární fáze, tak velmi vhodný je úplněk a novoluní. Staří mistři museli porozumět přírodním zákonům. Zejména pak museli využít své vnitřní síly. Jen tak mohli totiž runám dokonale porozumět. Runy se nejčastěji využívaly, a stále se i využívají, k předpovědi budoucnosti. Dříve se na ně lidé obraceli i kvůli otázkám ohledně počasí. Zejména kvůli tomu, kdy například zasadit a sklidit, či kdy je dobré vyjet na daleké cesty.



Zlo si vždy najde cestu

Jak už tomu bývá, všeho se dá zneužít a runy nejsou žádnou výjimkou. Zejména na konci 19. století a počátkem 20. století začaly být runy znevažovány okultními spolky. Jednalo se o dobu, kdy nabírali na síle také nacisté. Když se následně dostali k moci, začlenili do své symboliky právě i runy. Například znak SS je zdvojeným znakem runy Slunce. Každý ví, jak vypadá hákový kříž, tak i v tomto případě se prvotně jednalo o jednu z run. V klasické magii má tento symbol sloužit jako ochrana, nicméně nabyl významu zla.

Tímto jsou runy navždy spojeny i se zlem v jeho nejryzejší podobě. Runy však zlo samy o sobě nevytvářejí. Jen jejich zneužití nacisty posílilo jejich temnou stránku. Stále se však jedná o umění, které učí znát přírodní zákony a nese s sebou moudrost. Záleží na každém z nás, zda se vydá po cestě světla či temnoty. A zda runy využije k dobru či zlu.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.