Home - Články - Krvavý baron - byl posedlý buddhismem?

Krvavý baron - byl posedlý buddhismem?

sdílet článek na facebooku
vloženo 1. 9. 2015

Krvavý baron - byl posedlý buddhismem?

V Mongolsku existovala legenda vojevůdci Beltis-Vanovi. Byl znám svou nelítostnou krutostí a předtím, než jej v pohoří Uliastaj dostihla smrt, prolil potoky krve. Jeho přemožitelé pohřbili jeho tělo i těla jeho věrných hluboko do země a na hroby položili těžké kameny, přidali zaklínadla a amulety, které mely zabránit tomu, aby se duch “Krvavého knížete“ někdy vrátil na zem a opět rozséval zkázu a smrt. Stará věštba pravila, že krvelační duchové zůstanou uvězněni, dokud v místě jejich odpočinku nebude prolita lidská krev.



Probuzení boha války

Osud tomu chtěl, že v roce 1921 „přišli Rusové a vraždili poblíž těch děsivých hrobek, které byly potřísněny krví,“ což bylo pro mnohé, kdo znali legendu o krvavém knížeti, vysvětlením událostí, jež nastaly. Ve stejné době se totiž v oblasti objevil nový vojevůdce, který po příštích šest měsíců šířil smrt a hrůzu po širých stepích a pohořích celého Mongolska a přilehlých sibiřských oblastech. Mezi Mongoly vešel ve známost jako Tsagan Burkhan, vtělení “Boha války“. Později jej XIII. Dalajláma prohlásil za inkarnaci děsivé božské bytosti Mahakaly, obránce buddhistické víry. Dějiny tohoto muže znají jako “Krvavého Barona“, nicméně jeho tehdejší protivníci o něm hovořili jako obyčejném vrahovi a lupičovi nebo také jako o sadistickém šílenci.

Němec ve službách cara

Muž, o němž je řeč, se jmenoval baron Roman Fjodorovič von Ungern-Sternberg. Na počátku ruské revoluce se nacházel na východní Sibiři, kde se přidal k protibolševickému hnutí “Bílých“. Svým těžce monarchistickým cítěním a svérázným jednáním mu ale mnohdy prokazoval medvědí službu. V roce 1920 vedl “Asijskou jízdní divizi“, sbor otrhanců z řad Rusů, Mongolů, Tatarů i dalších národností, do mongolské divočiny, kde tou dobou vřelo povstání proti čínské nadvládě. Pod svůj prapor shromáždil stovky Mongolů a v únoru roku 1921 zaznamenal zázračné vítězství nad mnohonásobnou přesilou Číňanů, čímž získal kontrolu nad mongolským hlavním městem. Na trůn dosadil mongolského duchovního vůdce, Bogdo Khana, avšak faktickým vůdcem Vnějšího Mongolska se stal on sám. Obklopen svými vrahounskými patolízaly a pochybnými věštci, nastolil vládu teroru, která vyústila v osudnou výpravu na sovětskou Sibiř, kde byl lapen Rudou armádou, odsouzen a popraven. “Proslavil“ se zejména pogromy na Židy a Číňany, stahováním bolševiků z kůže a namáčením praporů do lidské krve. Otázkou zůstává, do jaké míry byl šílený a do jaké míry jeho skutky vycházely z jeho výkladu buddhismu.

Mládí Krvavého Barona

Přestože Krvavý Baron strávil většinu života ve službách ruského carského rodu Romanovců, v jeho žilách kolovala německá krev. Narodil se jako Robert Nicholaus Maximilian von Ungern-Sternberg v roce 1886 ve Štýrském Hradci a jeho otec, Teodor Leonard Rudolf jej v Estonsku, tehdy ovládaném Ruskem, uvedl mezi carskou šlechtu. Během studia námořní akademie projevoval známky nezvladatelnosti, ale také obrovské zarputilosti. Jako mladý důstojník byl znám jako problémy vyhledávající pijan, avšak již tehdy si vysloužil několik vyznamenání za statečnost. První kontakt s Dálným Východem a Buddhismem okusil, když se vydal do Mandžuska, aby bojoval v Rusko-japonské válce.



Buddhistická sekta

Posléze Roman Fjodorovič Ungern strávil 6 dlouhých let na Sibiři a v Mongolsku, když se stal velitelem kozáků. Zde začala jeho fascinace Buddhismem, naučil se mongolsky, a když mu buddhističtí učitelé pověděli o reinkarnaci, začal věřit, že zabíjením slabých koná dobro, protože jim zajišťuje lepší příští život. Odtud byl už jen krůček k tantrické sektě, jejíž členové údajně popíjeli z číší vyrobených z lebek a přinášeli lidské oběti Bohu hrůzy. Sám Ungern se poté, co ovládl Mongolsko, prohlásil za reinkarnaci Čingischána a dopisoval si s XIII. Dalajlámou. Krvavý Baron byl posedlý všemi formami věštění a dokonce i do bitvy si s sebou bral balíček tarotových karet. Bez porady s věštci neudělal žádný krok, a to se mu nakonec stalo osudným, protože jednoho dne Bolševici podplatili jistého věštce, aby Ungernovi poradil, že své stažení z Ruska má o dva dny pozdržet. To se mu stalo osudným, protože byl lapen a popraven za zločiny proti dělnické třídě.

Mahakala – hrůzný démon

Zbývá jen vysvětlit, proč jej buddhističtí duchovní včetně samotného XIII. Dalajlámy respektovali? Jak již bylo řečeno, Ungern byl považován za inkarnaci Mahakaly, šestirukého démona šířícího zkázu. Za terorem a vražděním totiž stojí jediný účel – obnova řádu a odstranění překážek na cestě za reinkarnací. Setkáme se s Krvavým Baronem i v našem století?

DĚLÍ SE O VAŠE SRDCE DVA MUŽI? Nevíte, pro kterého se rozhodnout? Poradím vám! Astroložka Pavlína. Zavolejte mi na tel.: 906 701 701, nebo napište SMS ve tvaru SMS PAVLINA Váš text na tel. číslo 904 30 44.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.