Home - Články - Každá barva má svůj smysl

Každá barva má svůj smysl

vloženo 23. 5. 2023
čas čtení: 3 minuty

Každá barva má svůj smysl

Náš svět je barevný. Jen ve filmech má dvaapadesát odstínů šedé. Žijeme mezi barvami a má to svůj smysl. Projekt „Stvoření světa“ totiž s barvami počítal. Mohou nás léčit. A mohou nám i uškodit. Stejně jako jídlo nebo pití. Je nutné si vybrat ty pravé.

sdílet článek na facebooku

Lenička nejí!

Na kafe přišla ubrečená. Ačkoli je moje kamarádka věčná optimistka, něco ji zdolalo. Spolkla jsem svoje problémy a nachystala se naslouchat. Její malá dcerka zhubla tři kila, obíhali doktory, jestli nemá parazity nebo virózu, ale vše bylo v pořádku. Nakonec jsme s ní dostala, že i synovi moc nechutná a jí samé vlastně taky ne. Cukrárna, kde sedíme, má žluté a oranžové stěny a dort před sebou ale zhltla za minutu. Když jsem zjistila, že doma mají v kuchyni modré zdi, hned jsem věděla, kde je problém! Chuť k jídlu podporují červená, žlutá a oranžová, prostě teplé barvy. Pro hubnutí je zase dobrá modrá a šedá. Nechtěla mi věřit. Za dva týdny mi však šťastně potvrdila, že Lenička už přibírá na váze. Holčička byla prostě na energii barev hodně citlivá.


Léčení barvami

Staré civilizace toto umění perfektně ovládaly. Praktikovalo se ve staré Číně, v Egyptě, Řecku i Indii a dokonce prý i v Atlantidě. V těchto civilizacích existovaly sluneční chrámy, kam dopadalo světlo kruhovou kopulí. Do světla paprsku se postavil křišťál a pomocí tenké látky v různých barvách na sebe lidé nechali dopadat léčebné barevné paprsky. Dnes se tato léčba praktikuje také a říká se jí chromoterapie. Zdroj světla nemusí být jen slunce, ale i lampa nebo plamen svíce. Mezi sebe a zdroj světla je třeba umístit jen barevný filtr.

Účinky barev

Základní barvy pro léčení jsou barvy duhy nebo také barvy lidských čaker. Příslušnou čakru, kde máme problém, můžeme právě její barvou posílit. Nejsou to však jediné barvy a léčit se dá úplně všemi existujícími odstíny.

Červená – ohřívá a prokrvuje. Dodáváme s ní energii, léčíme chudokrevnost, chybějící menstruaci a poranění kůže. Také špatné prokrvení prstů, např. u diabetiků.
Oranžová – dodává radostnou energii a tvůrčí myšlenky. Léčí úzkost, depresi a psychózy. Také povzbuzuje krevní oběh, funguje na nízký tlak.
Žlutá – funguje na vše, kde jsou v těle žluté tekutiny, tedy na močové cesty, měchýř, játra, žlučník a trávení celkově. Také na alergie a paměť.


Zelená – léčí srdce, plíce a celé dýchací cesty od astmatu po kašel. Snižuje krevní tlak a hladinu cukru při diabetu. Chladí vše, co je horké, tedy záněty. Uvolňuje křeče a napětí. Zmenšuje otok.
Světle modrá – léčí žíly a cévy, snižuje tlak, uklidňuje, tiší horečku, pomáhá ženám v přechodu.
Modrá – konejší bolest, pomáhá tedy při migréně, bolestech zubů a uší, bolestech zad nebo šíje. Funguje na hnisavá poranění. Uklidňuje, snižuje tlak a uspává.
Fialová – dodává duchovní silu, povzbuzuje meditaci a cestu k vyššímu vědomí. Dokáže rozproudit lymfu a tím léčit celé tělo.
Bílá – zahrnuje všechny barvy, očišťuje tělo na nejvyšších úrovních, vyplavuje jedy a viry.
Hnědá – léčí páteř, kosti rukou a nohou a tlusté střevo .
Růžová – uklidňuje emoce.
Černá – léčí nespavost.
Zlatá – velice silná barva, zesiluje účinky ostatních, léčí duši, spojuje s božstvím, podporuje imunitu, pomáhá léčit špatné návyky.

|<< < 1031 | 1032 | 1033 | 1034 | 1035

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.