Home - Články - Jeden příběh, dva scénáře – poslechnout rady karet nebo ne?

Jeden příběh, dva scénáře – poslechnout rady karet nebo ne?

sdílet článek na facebooku
vloženo 13. 8. 2014

Jeden příběh, dva scénáře – poslechnout rady karet nebo ne?

Na kartách a věštění je zajímavá jedna věc. Člověk je může, ale nemusí poslechnout, je na jeho rozhodnutí, jestli jim bude věřit a bude se jejich radami řídit. Problém je, že si nemůžete zpětně ověřit, co by se stalo v opačném případě. Až na výjimky! O jedné vám teď budu vyprávět.




Na věštby z karet neexistují statistiky

Výkladem karet se zabývám již řadu let, ale příběhy, které píše život, se nikdy neopakují dvakrát stejně. Co člověk, to jiný životný příběh, jiné trápení, jiné problémy a otázky. Spousta lidí se mě přitom ptá, jestli karty opravdu fungují, jestli pro to existuje nějaký důkaz. Nešlo by třeba provést nějaký vědecký pokus, a pak statisticky v grafech a tabulkách vyhodnotit, v kolika procentech karty odhalí pravdu a jaké je riziko, že se spletou? Nesmějte se, taky mi to přišlo jako hloupost, ale přesně to se mě minule zeptal manžel mojí kamarádky. Mimochodem, pracuje jako počítačový programátor.

Nedávno se mi přece jen poštěstilo sledovat, jak se vyvíjí téměř jeden a ten samý příběh podle dvou různých scénářů. Vykládala jsem během krátké doby karty dvěma dámám, které měly téměř stejný problém – a div se světě, vyšly jim téměř stejné karty, což znamená, že tam byl stejný problém nejen navenek, ale i nejhlubší jádro problému bylo stejné. Každá z těchto dam se však po našem výkladu karet zachovala jinak – takže tyto dva zpočátku stejné příběhy se dál vyvíjely podle úplně protichůdných scénářů! A bylo to velmi zajímavé!

Je mi jasné, že mému známému programátorovi by to asi nestačilo – dva příběhy jsou moc málo na to, aby z nich člověk udělal nějakou statistiku. Ale život je o něčem jiném, nemyslíte?

Dvě ženy a dvě verze stejného příběhu


Dvě mladé ženy, říkejme jim třeba Petra a Zuzka, se na mě během krátké doby obrátily s prosbou o pomoc, týkalo se to jejich partnerských vztahů. I když se Zuzka s Petrou neznají, mají toho společného až překvapivě mnoho. Obě jsou narozené ve znamení Štíra a ve stejném roce, obě mají přítele narozeného ve Lvu a jsou si trochu podobné dokonce i vzhledem a stylem oblékání. Kromě toho jsem se dověděla, že obě dvě měly v dětství dosti velké problémy s otcem.

Petra i Zuzka byly zasnoubené a plánovaly svatbu. Za mnou přišly proto, že jejich šestý smysl jim říkal, že tady něco nehraje. Obě si u svých partnerů všimly s blížícím se datem svatby náznaky žárlivosti – namlouvaly si sice, že je to důkaz lásky, ale jejich vnitřní hlas je varoval, že si to mají raději prověřit.
Zuzčin přítel třeba bral jako samozřejmost, že ona dělá veškeré domácí práce, zatímco on se po večerech chodí bavit s kamarády. Zpočátku jí to vůbec nevadilo, protože vaření a zkrášlování domova ji bavily a společenský život moc ne, ale když ji pak jednou nechtěl pustit ke kamarádce na oslavu narozenin jen proto, že se omylem zmínila o tom, že tam bude i její bývalý přítel ještě ze střední školy, zablikala jí v hlavě varovná kontrolka. Petřin snoubenec ji zas ochotně vozil autem kamkoliv potřebovala, až jí to přišlo divné – a opravdu to divné bylo, protože když pak jednou výjimečně jela s kamarádkou a jejím bratrem, měla to pak na talíři ještě několik měsíců – hlavně toho bratra, který byl náhodou v práci mnohem úspěšnější a byl to opravdu fešák, i když popravdě vůbec nebyl Petřin typ!



Poslechnout varování karet – nebo s ním jít k oltáři?

Oběma slečnám, Zuzaně i Petře, jsem udělala stejný typ výkladu – ptaly se, co by se stalo, kdyby od partnera odešly, a co je čeká, když se za něj provdají. Byl to výklad na dvě cesty, který tazateli ukáže, jak se budou věci vyvíjet, když zvolí jednu nebo druhou možnost.

Tento typ výkladu obvykle nemá zcela jednoznačný závěr. Každé rozhodnutí, které v životě uděláme, nám totiž vždy přináší nějaké výhody a zároveň nějaké nevýhody. Otázkou je pouze to, jestli převáží plusy nebo mínusy, nebo v nejhorším případě – co je pro nás menší zlo. Výklad poskytuje hlubší vhled do problému, konečné rozhodnutí je na tazateli – neexistuje jednoznačný návod.

Zuzce i Petře vyšly ve výkladu téměř stejné karty – a jejich rada zněla, odejít, nevdávat se!

Karty říkaly, že pokud se tazatelka za svého partnera provdá, jeho žárlivost se bude stupňovat, bude majetnický a ona ztratí veškerou svoji nezávislost a svobodu. Na druhé straně, slibovaly v případě svatby spokojený život a materiální hojnost – zkrátka takovou zlatou klec.
Mnohem lepší karty vyšly k možnosti odejít a zrušit zasnoubení. Jediným drobným mínusem byla dočasně špatná finanční situace a existenční problémy.

A jak to nakonec dopadlo?

Petra se rozhodla karty poslechnout a jednoho krásného dne si po hádce sbalila kufry a odešla. Pak si ovšem musela dlouhou dobu platit drahý podnájem, na který šla většina její výplaty – byt měl totiž její přítel po rodičích. Stres se projevil na jejich pracovních výsledcích, kvůli jedné nepříjemné chybě dostala výpověď – a tak se předpověď karet naplnila, dlouhou dobu byla bez peněz. Teď si však opět začíná budovat novou úspěšnou kariéru a uvažuje o pořízení vlastního bydlení.

A co Zuzka? Láska k partnerovi a jistoty, na které byla zvyklá, u ní nakonec zvítězily. Vdala se a chvíli to vypadalo, že je opravdu šťastná – až jsem se divila, jestli jsem při výkladu významů karet náhodou něco nepřehlédla, i kartářka je člověk a může se splést! Minulý týden mi však najednou zazvonil telefon a byla to Zuzka, rok jsem o ní nic neslyšela. Ptala se, jestli bych jí uměla vyložit, jestli se má rozvést. Manžel jí totiž dělá žárlivé scény čím dál častěji a minule ji dokonce uhodil. Nepříjemné na tom je, že má podezření, že je těhotná...

Karty tedy nelhaly – a teď jen doufám, že Zuzce vyvěští něco hezkého a optimistického! Trápení si totiž užila již dost!

PROŽÍVÁTE ŠTĚSTÍ PO BOKU NOVÉHO MUŽE?
Vydrží váš vztah? Vím to! Kartářka Justýna na tel.: 906 701 701 nebo mi napište SMS ve tvaru SMS JUSTYNA na 900 30 44

Autor článku:

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.