Home - Články - Interview s kartářkou a astroložkou MICHAELOU

Interview s kartářkou a astroložkou MICHAELOU

sdílet článek na facebooku
vloženo 19. 11. 2014

Interview s kartářkou a astroložkou Michaelou

Michaela je kartářkou a zároveň astroložkou na Astrohledu a na našem webu k dispozici pro ONLINE ROZHOVOR ZDARMA a to již tento čtvrtek 20.11.2014 od 13:00. Chcete se dozvědět o naší poradkyni Michaele více? Přečtěte si krátké interview.



Jak jste se k vykládání karet / astrologii dostala?
Jistě i díky rodině. Ale to by samo o sobě nestačilo. Poměrně nutkavý hlásek šeptající odkudsi ze středu bytí o tom, že prostě je, musí být, „něco víc“, než jen svět materiální, byl tím skutečně nejpřesvědčivějším prvotním spouštěčem všeho mého neustávajícího hledání a učení se. Naštěstí mne nikdy neopustil. Vedl mne, vede a vím, že bude vést dál, protože to k němu prostě patří jako součást jeho přirozenosti. On nás totiž má a chce vést. Stačí mu to jen dovolit. Uvnitř sebe jej máme všichni.
A právě díky němu jsem stále více toužila porozumět vesmíru, jeho neviditelnému, živoucímu, inteligentnímu řádu, který dokáže na mnohá naše osobní i neosobní „proč“ odpovědět i tam, kde rozum už nemůže obstát. Mimochodem – znáte to (většinou) milé brebentění dětiček, jak se pořád dokola ptají „a proč“? Někdy se tím jen baví a provokují, někdy si tím vyžadují naši pozornost, obzvláště když je právě šidíme. Ale kdybychom je vzali vážně, museli bychom se zděsit, jak málo toho ve skutečnosti všichni víme o těch nejobyčejnějších, ale současně vlastně o těch úplně nejdůležitějších věcech….
Obzvláště astrologie je v tomto směru skvělý učitel a pomocník, ale ani tarot a třeba čísla se nedají zahanbit.. Proto jsem je začala nejprve ve svém životě, a později i v terapiích s druhými lidmi, používat. Univerzum k nám ale promlouvá na každém kroku, proto také existuje nespočet metod typologií, výkladů, předpovědí (ale vlastně i filozofií, celých kultur a náboženství) atp. – a každá z nich může být účinná. Záleží jen na tom, jak je s ní zacházeno. Nakonec bude potřebná už jen čistá intuice, metoda nebude nutná, tím méně pak důležitá.

Kdo a co vás ovlivnilo?
Každé setkání s člověkem, který se těmto, a podobným, věcem sám věnuje anebo jej hlouběji zajímají či inspirují, mě svým způsobem asi vždy velice obohatilo. Je jedno, zda to bylo doma, v přátelství, v kamarádství, při studiu, v práci anebo při náhodných seznámeních.
Ovšem ovlivnil mě jen ten, který toto pouze nestudoval, ale sám přímo žil. A nejvíce pak ten, který dokázal jít až k samotné Podstatě všech věcí. No, a krom toho tu také existovala jedna tak děsivá předpověď, až mě doslova dohnala k ověření si její (ne)pravdivosti!

Učila jste se vykládat sama, nebo vás někdo vedl?
Základy jsem se učila od blízkých, v některých kurzech, v nepřeberné literatuře a pokračovala jsem pak dál už spíše sama. Tím, jak pracují druzí, jsem se nechala vždy, ale současně skutečně jen, inspirovat. Ten hlásek uvnitř vede každého totiž nejen ke znalostem, pochopení, rozvoji vnímavosti a moudrosti, ale současně i k osobitosti.

Jak dlouho již vykládáte?
To už si ani přesně nevybavím – ale oficiálněji je to otázka tak dvou desetiletí.

Co lidem nikdy nesdělujete, i když to ve výkladu vidíte?
Obecně lze říci, že v podstatě je třeba skutečně velice opatrně prezentovat všechno to, na co daná osoba aktuálně není dostatečně připravena. Většinou bývá velmi dobře připravena na to, co si přeje z hloubi duše řešit. Ale ne vždy je připravena slyšet nepokrytou odpověď na každou svou vyslovenou otázku. Pak je třeba jí pomoci buďto tu otázku přehodnotit, či alespoň přeformulovat anebo provést tu přípravu. To ale nemusí být vždy lehce proveditelné pouhým rozhovorem. Některé věci prostě potřebují čas, zkušenost, vyzrání a především pak vlastní prožitek. Pochopení vesměs není vždy snadno přenositelné.
Jinak v konkrétní podobě se ze zásady nemohou až na sice opodstatněné, ale skutečně jen výjimky, řešit do budoucnosti věci jako je například délka života, doba úmrtí a události, které působí velké a nezvladatelné životní otřesy.

Z čeho vykládáte a jaký výklad (např.: z jakých karet) je pro vás nejvhodnější na co?

Pracují s nejrůznějšími druhy tarotu, ale i s kartami zcela odlišných druhů. Tarot například umožňuje nahlédnout konkrétní situaci nejen zcela prakticky, ale současně i psychologicky a spirituálně. Archandělské a podobné karty například snadněji „vidí“ na vyšší vývoj duše a dokážou přehledně poradit všude tam, kde vnímáme velkou životní křižovatku. Používám ale třeba i mandalové listy a karty moudrosti osobností, které došly konce vývoje svého lidství. Při výběru karet k danému výkladu pak záleží spíše na potřebách toho, kdo se, na co - a někdy i z jakého důvodu - ptá.

Propojujete nějakým způsobem techniky různých výkladů? A jak (například)?
Ano, často. Klienti někdy totiž například požadují astrologii, chtějí horoskop osobní, roční či partnerský, ale neznají časy narození – pak jsou ostatní metody spíše nutností než možností. Navíc kombinací způsobů výkladu může být tento celistvější. Také rychlejší a v tomto duchu dokonce i výstižnější. Například začneme podle přání klienta kartami. Ony něco ukáží – třeba v souvislosti s druhým člověkem. Jeho datum narození a použití numerologie může snadněji pomoci určit, zda se jedná o předpokládanou, či zcela jinou osobu. U karet spíše očekáváme, co samy ukáží a necháváme se jimi vést. Různé podotázky jsou ale také možné.
Nicméně chceme-li přehledně nahlédnout člověka a jeho celou existenci se všemi klady, zápory i potenciálem, hledat silné události a období jeho života současného a dozvědět se něco i o těch ostatních, je pro to naprosto výborná zejména astrologie. S novinovými horoskopy ale nemá naprosto nic co do činění! Detailní je navíc sama o sobě jen, je-li znám mimo datum i čas a místo narození. Pak je v ní vše jako na dlani a platí to samozřejmě i pro partnerská porovnání. Numerologie dokáže něco trochu podobného. Ve finále je ale stejně nedůležitější to, jak si se vším poradí profesně a intuitivně sám terapeut. Druh výkladu je jen prostředek.

Můžete uvést, na které se vás klienti nejvíce ptají?
Obecně se lidé ptají nejčastěji na partnerské vztahy – tedy jinými slovy na lásku – především. Obzvláště, když právě hodně bolí a(nebo) je pociťována jako neúplná, nedokonalá, ošizená, oklamaná, zrazená, ale i zneužitá, manipulující a podobně. Ona je totiž naším vlastním jádrem neporovnatelně více, než cokoliv jiného. Měla by být svou čistotou ovšem nejen lidská, ale spíše přímo božská, aby nás dokázala naplnit celistvě.
A pak jsou obvykle pokládány dotazy zejména na všechno ostatní, co souvisí s obavami ze ztrát, z nejistoty o budoucnost – tedy zdraví, děti, peníze, práce, podnikání, štěstí ve hře, výhře či obecné, přátelství i jeho opak, dluhy, nemovitosti, příležitosti všeho druhu a tak dále. Prostě na cokoliv ze života, o co se strachujeme přijít či co si naopak toužebně přejeme. Někteří klienti se však ptají i na svůj vnitřní vývoj – to jsou pak obzvláště velmi krásné rozhovory.

Vykládáte si sama sobě? Nebo svým blízkým?
Už ano, pokud je to žádáno a vhodné - s respektem a nadhledem současně. Ale byly doby, kdy jsem se tomu u blízkých striktně vyhýbala. Na sobě jsem se naopak od počátku vlastně standardně učila vždy.

Moc Vám děkujeme za interview Michaelo. Těšíme se na online rozhovor.

 

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.