Home - Články - Homosexualita – co o ní říkají hvězdy a minulé životy?

Homosexualita – co o ní říkají hvězdy a minulé životy?

sdílet článek na facebooku
vloženo 10. 2. 2013
Homosexualita – co o ní říkají hvězdy a minulé životy?

Valentýn se blíží a láska kvete všude kolem. Ale ne vždy jen mezi mužem a ženou. Jak se zpívá ve známé písni: „Láska je láska, když chodí kluci s klukama, holky s holkama.“ Proč vlastně některé lidi přitahuje stejné pohlaví? Lze homosexualitu vyčíst z horoskopu? Jak souvisí s karmou?



Homosexualita v dějinách

Kdybyste se před sto lety zamilovali do člověka stejného pohlaví, budete to mít v životě těžké.
Homosexualita se po dlouhá staletí považovala za nemoc a až ve druhé polovině 20. století společnost konečně uznala, že když vás přitahuje stejné pohlaví, není na tom co léčit. Dnes už víme, že s touto preferencí se člověk zkrátka rodí a nic na tom nezmění.

Postoje lidí k menšinové sexuální orientaci se v historii měnily. Když se podíváme dál do minulosti, do dob před příchodem křesťanství, snadno najdeme spoustu míst a dob, kdy byla homosexualita tolerována nebo dokonce podporována. Učenci a vládcové starého Řecka a Říma byli pověstní svojí náklonností k mladým chlapcům. Manželství bylo tehdy spíš jen ryze praktickou záležitostí, zaměřenou na plození a výchovu dětí, a potřebu romantické lásky si muži naplňovali mezi sebou.
Některé indiánské kmeny zas měly ve svých řadách zvláštní muže, kteří chodili oblečeni do ženských šatů a žili jako ženy. I to byl způsob, jakým se homosexualita ve starobylých společenstvech projevovala.
Ani homosexuální ženy nezůstávaly pozadu. Slovo „lesba“ je antického původu a během historie to měly lesbické ženy snad ještě o něco snazší než jejich mužské protějšky. Zatímco fyzický kontakt mezi muži je v naší společnosti terčem nejapných vtipů, dvě ženy svůj něžný vztah utají mnohem snáz. Kdoví, kolik lesbických žen takhle v minulosti uniklo pozornosti svého okolí?

Mužský a ženský princip – každý z nás má oba

Dnešní doba opět uznala, že homosexualita je zkrátka jen odchylkou od průměru.
Stejně však svému nositeli umí pořádně zkomplikovat život.
Zkuste se zamyslet, co si představíte, když se řekne „žena“ nebo „muž“.
Rodové stereotypy máme v sobě zakořeněné hlouběji, než bychom si mohli myslet. Vždyť už při narození dítěte se ptáme, jestli je to kluk nebo holčička, a podle toho očekáváme, jak se bude chovat.

Esoterika nás učí, že existuje mužský a ženský princip.
Jsou to nehmotné energie, ke každému z nich se přiřazují určité živly, planety, astrologická znamení, vlastnosti a tak dále. Zatímco mužský princip je aktivní a bojovný, ženský je pasivní a pečující. Dohromady tvoří jeden celek, jeden bez druhého by ztratili svoji sílu, takže k sobě zkrátka patří. Hezky to vyjadřuje starý čínský symbol Jin Jang, který nám připomíná jejich propojenost a neoddělitelnost.
Ale pozor! Taky jste si pod pojmem „mužský princip“ představili muže a pod „ženským principem“ ženu? Omyl! Tyto principy se vztahují spíš k typickým vlastnostem mužů a žen než k pohlaví jako takovému. A to je rozdíl!

Prozradíme vám jedno důležité tajemství.
Každý z nás má v sobě vnitřního muže i vnitřní ženu, bez ohledu na pohlaví. U žen je většinou vnitřní žena silnější než vnitřní muž a u mužů je to opačně. Ale není to podmínkou. Všichni totiž umíme být bojovníci i pečovatelé.
Pokud je u vás silnější ten princip, který neodpovídá vašemu tělesnému pohlaví, může se to projevit různě. Žena se silným vnitřním mužem může být třeba řidičkou kamionu. Nebo přesvědčenou feministkou, která nechce děti. Nebo lesbou.
Muž se silnou vnitřní ženou se může stát třeba učitelem v mateřské školce. Nebo skvělým kadeřníkem. Nebo gay.
Možná namítnete, že mezi muži kadeřníky je spousta gayů. To je asi pravda, ale gaye najdete i mezi řidiči kamionů. Vnitřní muž a vnitřní žena se u každého z nás projevují trošku jinak, v jiných oblastech života. To, že má muž silnou vnitřní ženu, tedy nemusí nutně znamenat, že bude „na kluky“.

NÁŠ TIP: Náušnice se symboly Marsu – neobvyklé stříbrné náušnice se symbolem planety Mars a zároveň mužského principu ve vesmíru. Nošením tohoto symbolu podpoříte svého vnitřního muže, posílíte svou průbojnost, a ve světě, který byl stvořený pro bojovníky, se s nimi jen tak snadno neztratíte! Objednávejte ZDE!

Odhalí horoskop gaye nebo lesbu?


Jestliže víme, že homosexualita je vrozená, lze ji nějak odhalit v horoskopu? Bylo by to rozhodně užitečné. Představte si, že byste mohli již z pouhého data narození zjistit, jestli máte u vyhlédnutého protějšku šanci nebo nikoliv.
Rodiče by zas mohli včas poznat, jestli mají od svého dítka očekávat svatbu a vnoučata nebo se raději připravit se na to, že si syn místo holky jednoho krásného dne přivede domů kluka.

Problém je v tom, že po celá dlouhá staletí byla homosexualita tabu nejen v běžné společnosti, ale i mezi astrology.
Až do 20. století se astrologové dopouštěli chyby , že homosexualitu hodnotili jako nemoc a v horoskopu pak její příčiny hledali na nesprávných místech. To celou situaci na dlouhou dobu zamlžilo. Až tak daleko dokáže zajít síla předsudků a zmást i osvícené mistry.
Otázka homosexuality v horoskopu proto není příliš dobře prozkoumaná.

Něco však přece jen víme. Za naši vnitřní ženu odpovídají v horoskopu narození Venuše a Luna, zatímco o vnitřním muži vypovídá planeta Mars. Další důležitou planetou je Uran, který může přinášet sklony dělat věci jinak a jít proti proudu.
Je zajímavé, že homosexualita se často objevuje u lidí, v jejichž horoskopu nacházíme tyto planety v komplikovaném postavení. Značí to totiž napětí v té části jejich duše, která odpovídá za prožívání vlastního mužství nebo ženství.

Bohužel (nebo naštěstí?) však nejde o pravidlo, ale spíš jen o větší statistickou pravděpodobnost. Astrologům se dosud nepovedlo odhalit žádný spolehlivý indikátor, který by v horoskopu jasně řekl: „Tento člověk je gay.“
Zřejmě to znamená, že za vznikem homosexuality mohou stát různé příčiny, které nelze jen tak snadno zaškatulkovat.

Nevíte, zda se k sobě s partnerem/partnerkou hodíte?
Pořiďte si originální valentýnský dárek - Partnerský horoskop na míru! Dozvíte se, jak si svou lásku udržet a čeho se vyvarovat!

Příčiny ukryté v minulých životech

Zajímavou odpověď na otázku sexuální orientace nám nabízí pohled do minulých životů.
Karma, kterou si s sebou neseme v řetězci našich vtělení na Zemi, často souvisí i s tím, jak se cítíme v mužském či ženském těle a kdo nás přitahuje.

Co myslíte, byli jste ve svém minulém životě mužem nebo ženou?
Některé duše si zvolí rodit se pořád do těl stejného pohlaví. Například dnešní Dalajláma se pokaždé vtěluje v mužském těle, protože jako žena by neměl možnost věnovat se plně svému duchovnímu poslání. Ale jsou i duše, které mají rády změnu – jednou jsou mužem, podruhé zas ženou, zkrátka to střídají, ať je větší zábava.
A nakonec může nastat i situace, kdy se duše po spoustě životů v ženském (nebo mužském) těle poprvé po dlouhé době narodí jako muž (nebo žena). Právě mezi těmito dušemi často nacházíme homosexuály...

Fotolia_zvyky_Homosexualita.jpg.jpgSpletité osudy a karma

Představte si, že jste byli po dlouhou dobu jen ženou. Nejprve třeba egyptská otrokyně, pak římská matrona, pak žena vikingských barbarů, středověká jeptiška, kurtizána ve staré Paříži nebo třeba chudá africká vesničanka se spoustou dětí. Různé životy, různé osudy a zkušenosti, ale vždy v ženském těle.
Když se taková duše najednou narodí jako muž, bude z toho logicky trochu zmatena a nesvá. A to navzdory tomu, že si život v mužském těle nejspíš sama vybrala, aby mohla na Zemi naplnit určité poslání, pro které se rozhodla. Třeba dělat práci, která by pro ni jako ženu byla příliš nebezpečná nebo by naopak nebyla vhodná a společností uznávaná.
Něco v duši tohoto muže však bude natolik pod vlivem zkušeností z předchozích životů, že ho zkrátka budou přitahovat muži – stejně jako v době, kdy byl ženou.

Scénář však může vypadat i jinak. Představte si duši, která má v některém ze svých životů špatné zkušenosti, týkající se sexuality nebo některého pohlaví. Trauma se pak může přenést i do dalšího života v podobě homosexuality. Takový osud může postihnout třeba ženu, která byla znásilněna a zavražděna, a nezpracované trauma z heterosexuálního zážitku ji může přivést k tomu, že se v příštím životě rozhodně zrodit jako lesba nebo gay.

I když je homosexualita ve své podstatě normální, přece jen je menšinová a netypická. Některé duše ji proto mohou dostat nikoliv ze své volby, ale „za trest“. Zákon karmy totiž zapříčiňuje, že všechno dobré i špatné, vše co člověk udělá, se k němu dřív nebo později v řetězci životů vrátí.

Jak to může vypadat, když vám homosexualitu přinese špatná karma?
Dobrým příkladem je třeba muž, typický macho, který je k ženám i ke slabším mužům násilnický a hrubý a pohrdá jimi. Co si myslíte, jak by se mohl narodit v příštím životě?
Třeba se narodí v ženském těle, ale stejně tak dobře se může narodit jako homosexuální muž, který se stane terčem šikany – aby si to taky zkusil! Jak se říká, Boží mlýny melou pomalu, ale jistě...

Je to problém? Nesuďte předčasně...

Příčin, proč se člověk narodí jako homosexuál nebo lesba je mnoho. Některé lze odhalit při pohledu do horoskopu narození, jiné nikoliv. Všechny nějak souvisí s minulými životy a karmou, ale souvislosti mohou být velmi různé, některé jsou pozitivní a jiné negativní.

Homosexualita sama o sobě není problém a ani podle esoteriky by tak neměla být vnímána. Potíže však nastávají, když má člověk problém se s ní vyrovnat, když ji popírá nebo když mu v životě působí velké potíže.
To je signál, že zde máme co do činění se špatnou karmou nebo s problematickými konstelacemi v horoskopu. A to je případ, který je potřeba řešit.

Když je člověk se svojí homosexualitou vyrovnaný, pak není důvod, proč by měla být brána jako problém. Jestliže je třeba syn vyrovnaný s tím, že je gay, ale jeho matka má problém tuto skutečnost přijmout, pak to není on, kdo potřebuje radu a pomoc, ale ona.
To, že její syn je „jiný“ totiž není náhoda. Je to opět jednou dílo karmy, přes které má ona sama něco pochopit a naučit se.

Soudit homosexualitu je zkrátka velmi těžké. Nic na světě však není náhoda, a sexuální orientace taky ne. Přijměme ji proto takovou, jaká je, a snažme se pochopit lekci, kterou nás má naučit!

NACHÁZÍ SE TEN PRAVÝ PROTĚJŠEK VE VAŠÍ BLÍZKOSTI? Zavolejte mi na tel.: 906 701 701, prozradím vám to! Astroložka Mona

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.