Home - Články - Géniové podle zvěrokruhu

Géniové podle zvěrokruhu

vloženo 20. 2. 2019
čas čtení: 4 minuty

Géniové podle zvěrokruhu

Fascinují vás vědecké objevy, nesporný umělecký talent a díla věhlasných autorů? Kdy se narodili slavní géniové podle zvěrokruhu? Kdo je vlastně výjimečný? Jak řekl Hermann Bahr: Génius je ten, koho jako první napadne něco zcela samozřejmého“!

sdílet článek na facebooku

Leonardo Da Vinci (BERAN)
15. dubna 1452 – 2. května 1519

Světově proslulý malíř, sochař, architekt, hudebník, spisovatel, ale také vynálezce a konstruktér se narodil ve znamení Berana. Díky temperamentu, činorodosti, bojovnosti, nadšení a silné vůli se proslavil jako málokdo. V čem ještě vynikal? Psal levou rukou zrcadlově obráceně zprava doleva. Jeho díla a vynálezy předčily svou dobu.

Sigmund Freud (BÝK)
6. května 1856 – 23. září 1939

Fenomenální lékař, psycholog a zakladatel psychoanalýzy pocházel z moravského Příbora. Býk se vyznačuje jasným pohledem na věc. Díky své houževnatosti, smyslnosti a tvořivosti udává světu nové tempo. Sigmund Freud patřil k nejznámějším představitelům ateismu a obdivovatelům umění. Věnoval se hře taroků a chovu psů čau-čau.

Alexandr Sergejevič Puškin (BLÍŽENEC)
6. června 1799 – 10. února 1837

Ruský básník, prozaik a dramatik považovaný za průkopníka moderní ruské literatury a představitele revolučního romantismu, se dožil pouhých 37 let. Komunikativnost, rozmanitost, všestrannost a zvídavost je pro Blížence typická. Není divu, že se často věnují spisovatelství či novinařině. Když mladý básník umíral, prý pronesl: „ Sbohem, mí přátelé“. Na mysli měl své knihy v knihovně.



Ernest Hemingway (RAK)
21. července 1899 – 2. července 1961

Kdo by neznal amerického spisovatele oceněného Pulitzerovou cenou a následně Nobelovou cenou za literaturu. Ve svých dílech se věnoval většinou tématice války spojenou s vlastními zkušenostmi. Není divu, vždyť Rak má velkou představivost, je vnímavý, soucitný a citlivý. Jeho život skončil tragicky, zastřelil se puškou, trpěl depresemi.

Alfred Hitchcock  (LEV)
13. srpna 1899 – 29. dubna 1980


Sebejistotu, velkorysost, podnikavost a společenskost Lva zúročil slavný režisér na výbornou. Expert na thrillery a kriminální příběhy propojené strachem, hrůzou, fantazií a humorem, je považován za nejúspěšnějšího režiséra své doby. Není divu, že byl držitelem Oskara, Zlatých glóbů a čestných uznání.

Johan Wolfgang von Goethe (PANNA)
28. srpna 1749 – 22. března 1832

Genialita tohoto německého básníka a dramatika se nezapře. Vystudovaný právník se věnoval i politice, vědě a divadelnímu režírování. Vášnivý cestovatel a obdivovatel italského umění se narodil ve znamení Panny. Svými vybranými způsoby, spolehlivostí a metodickou myslí se dostal na vrchol. Pyšnil se úctyhodným IQ - 210!



Jaroslav Seifert (VÁHY)
23. září 1901 – 10. ledna 1986

Smysl pro diplomacii, potřeba krásy, harmonie a spravedlnosti, to je charakteristika Vah. Obdivovaný český básník, spisovatel a novinář, Jaroslav Seifert, hýřil taktem a elegancí. Jediný český nositel Nobelovy ceny byl vůdcem hnutí Devětsil a signatářem Charty 77. Jeho verše patří k nejkrásnějším, vzbuzují klid a pocit zamyšlení.

Carl Sagan (ŠTÍR)
9. listopadu 1934 – 20. prosince 1996

Americký astronom, astrofyzik a kosmolog se věnoval psaní vědeckých prací a knih. Byl zapálený pro hledání mimozemské civilizace a preferoval kouření marihuany. Byl obdivován díky silné vůli, odvaze, vytrvalosti a citové hloubce. Nebál se vyjádřit naplno svůj názor. Choval se a žil jako typický Štír.

Woody Allen (STŘELEC)
1. prosince 1935

Čtyřnásobný držitel Oskara, režisér, komik, spisovatel a scénárista v sobě nezapře osobnost Střelce. Nadšení, intuice, optimismus, dobrodružství a nezávislost, jsou ztělesněním úspěchu. Mimořádný Woody Allen se pohybuje na výsluní uměleckého světa více než 50 let!



Isaac Newton (KOZOROH)
4. ledna 1643 – 31. března 1728

Držitel fantastického IQ – 190, se řadí k nejchytřejším géniům! Proč pochybovat? Narodil se ve znamení Kozoroha, který mu dodává cílevědomost, pracovitost, bystrost a přesnost. Anglický fyzik, matematik, vlivný politik a autor publikací je řazen k nejvlivnějším lidem historie vědy.

Wolfgang Amadeus Mozart (VODNÁŘ)
27. ledna 1756 – 5. prosince 1791
Famózní hudební skladatel se pyšnil proměnlivou povahou Vodnáře. Vynalézavost, svobodomyslnost a originalita mu pomohly složit více jak 626 děl – opery, symfonie, koncerty, mše, chorály i komorní hudbu. Malý modrooký muž byl velmi společenský. Jeho hudební paměť nemá ve světě hudby obdoby.

Albert Einstein (RYBY)
14. března 1879 – 18. dubna 1955

Teoretický fyzik a nejdiskutovanější vědec všech dob se narodil ve znamení Ryb. I on vynikal vysokým IQ – 160! Jeho život a dílo je jasně spjato s povahou Ryb – citlivost, skromnost, intuice a fantazie. Byl vegetarián, hrál na housle a věnoval se jachtingu.

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.