Home - Články - Duben

Duben

sdílet článek na facebooku
vloženo 6. 4. 2010
duben.jpgDuben je měsícem, kdy už konečně není žádných pochyb o tom, že jaro je konečně tady! Dubnové počasí však někdy jako kdyby se zbláznilo – chvíli svítí sluníčko, pak chvíli prší, pak zas sněží, fouká vítr nebo třeba padají kroupy! Přesto se však můžeme dočkat i opravdu teplých, téměř letních dnů, a všechno je poseté květy! Pro naše předky, kterých živobytí bylo závislé na tom, co se urodilo, byl tento měsíc časem nejpilnější práce na zahradě. Nastal čas sázení a setí většiny druhů zeleniny. Navíc kvetou stromy a sebemenší mrazík může poškodit úrodu ovoce! Proto jim samozřejmě velmi záleželo na tom, jaké bude počasí. K dubnu se váže řada pranostik, většina z nich předpovídá, jaké budou další měsíce, třeba: "Teplé deště v dubnu, teplé dny v říjnu.", "Na mokrý duben - suchý červen." anebo "Bouřky v dubnu zvěstují dobré léto." Zkusíte podle nich uhodnout, jaké počasí můžeme očekávat letos v létě? Další pranostiky zase předpovídají, jaká bude úroda, třeba tyto: "Dubnový sníh pole hnojí a déšť jim požehnání přináší.", "Mokrý duben přislibuje dobrou sklizeň.". V dubnu se také objevují první bouřky v roce, a bouřka byla pro naše předky velmi významným, přímo mystickým jevem. Ne nadarmo nejvýznamnějším bohem starých Slovanů byl právě Perun, bůh hromu a blesku. Po první bouřce už by mělo být nebezpečí návratu chladného počasí zažehnáno, jak tvrdí třeba tato pranostika: "Hrom v dubnu - dobrá novina, mráz květů více nepostíná.". Jestli měli naši předkové pravdu, si můžete ověřit i vy sami svým vlastním pozorováním!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.