Home - Články - Den dětského kouzlení

Den dětského kouzlení

vloženo 30. 5. 2020
čas čtení: 4 minuty

Den dětského kouzlení

1. červen, DEN DĚTÍ, patří především našim ratolestem. Zvláště ti nejmenší se ale těší, že si užijí doslova magický den. Překvapit je můžete nějakým malým dárečkem, ale připravit byste letos mohli i zajímavý program plný kouzel.

sdílet článek na facebooku

Ve stylu Čarodějek

Seriál Čarodějky, kde sestry společně bojují proti silám zla, patří již dlouho k oblíbeným. Většinou ho sledují spíše starší děti, takže pokud máte doma právě takové, můžete v jeho stylu zkusit společné psaní magických kouzel. Třeba na pomoc těm, co to právě potřebují. Základem je, aby kouzla byly pozitivní a měly přinést pěkné věci. Nebojte se volit zajímavá magická slova.

Kouzla byste si pak měli společně zapsat, ideálně magickým husím brkem a také inkoustem. Obojí by se mělo dát sehnat v papírnictví, případně můžete husí brk nahradit třeba klacíkem. Ke kouzlu je dobré namalovat i nějaký magický obrázek. Pokud vás bude toto kouzlení bavit, tak byste se mohli pustit rovnou do výroby knihy Stínů, kterou Čarodějky právě v seriálu mají. A klidně ji nazvěte i jinak, důležité je, že v ní budou vaše rodinná kouzla.


Do lesa za vílami a skřítky

Počasí je nádherné, tak proč si nevyrazit na den dětí do lesa a neužít si ho ve znamení víl a skřítků. Základem je správné oblečení pro takovou malou vílu nebo skřítka. A nemusíte v tom děti nechat samotné, nějaký ten zajímavý kostým by mohl sednout i vám.

Pak si můžete společně užít magické procházky, kdy byste si měli všímat zajímavých rostlin nebo třeba dutin ve stromě, kde by takoví magičtí tvorové mohli třeba bydlet. Nechte vaši fantazii pracovat na plné obrátky a vymýšlejte si společně příběhy.
Zábavné je udělat si i magické fotky ve stylu víl a skřítků. Nechte les a jeho rostliny, ať vám dělají to správné pohádkové pozadí. Pohrát si můžete i se slunečními paprsky, prosvítajícími tajemně skrze stromoví nebo nevypočitatelnými stíny.


Stylový Harryho Pottera

Pokud mají vaši nejmenší rádi legendárního čaroděje, který bojuje s tím, jehož jméno se nesmí vyslovit a učí se čarovat ve škole kouzel, pak si zakouzlete v jeho stylu. Pro začátek bude dobré, když si film sami osvěžíte. Všímejte si především různých kouzel, které byste pak mohli s dětmi vyzkoušet.

Báječně se hodí třeba soutěž v létání na koštěti, tradiční košťata ve stylu Harryho Pottera se dají sehnat poměrně dobře, a až dolétáte, tak se vám budou hodit třeba na uklízení. Létání můžete zkusit někde na trávníku nebo třeba z mírného kopečku. Pokud můžete vyrazit ve dvou a máte dostatek síly, můžete vzít každý koště za jednu stranu a váš junior se tak opravdu na chvíli vznese.

Další nezbytností bude kouzelná hůlka. Tu sežene v hračkářství, nebo si ji můžete vyrobit venku z nějakého vizuálně podobného klacíku. Pak už stačí připravit jen pár návrhů na kouzla, a pokud budete chtít dítka překvapit, pak můžete zkusit třeba i kouzlo proměn. Připravte si nějakou malou hračku, kterou můžete schovat do věci či za věc, jež bude vaše dítě za doprovodu magické říkanky proměňovat a uvidíte tu radost ze zázraku. A ten údiv!


Hra na Popelku

Tradiční pohádka, která je plná kouzel a milujeme ji téměř všichni, to je Popelka. V jejím duchu můžete s dětmi také oslavit jejich den. Jako malá pozornost ke Dni dětí se báječně hodí tři oříšky, ale měly by to být ty kouzelné. Uvidíte, jak bude vaše ratolesti bavit, louskat jeden oříšek za druhým a těšit se, co v kterém bude. Celé šaty se vám tam možná nevejdou, ale může to být třeba stužka nebo šátek.

Pak by mohlo být zábavné vyrazit spolu na procházku, ideálně někam do lesa nebo parku, kde jsou k vidění nějaká zvířátka. Můžete zkusit potom jako Popelka s nimi začít i mluvit. Zkuste si s nimi povídat a odhadnout, co by vám tak asi řekli. Zapojte fantazii, ale hlavně si všímejte pohybů zvířátka, zastříhání ušima nebo zamávání křídly je totiž takovou obdobou zvířecích slov.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.