Home - Články - Co s věčně bolavým bříškem?

Co s věčně bolavým bříškem?

sdílet článek na facebooku
vloženo 24. 3. 2016

Co s věčně bolavým bříškem?

Příroda je všemocná léčitelka - babky kořenářky to moc dobře věděly a staletími sbíraná moudra pečlivě střežily. Jaké bylinky uleví vašemu nezbednému žaludku?



Cítíte se stále nafouknutí, nemáte chuť k jídlu, to věčné pobolívání břicha je protivné až běda. Ovšem je snadné s tím už konečně skoncovat! Na každý neduh roste bylina, příroda to skvěle vymyslela. Pokud vaše zažívání netrápí závažný problém hodný návštěvy lékaře, pak je řešení jednoduché. Na střevech nám „sedí“ 60% naší imunity. Zajistíme-li zdraví svých střev, budeme se těšit celkové vitalitě.

Smích – nenahraditelný masér střev

Dobrá nálada je nejlepší léčitel pro vaše střeva! Pořádně se zasmějte u pěkné komedie nebo poproste partnera, aby vás důkladně zlechtal. Pravidelný smích z plna hrdla je přírodní masér, kterého vaše střeva potřebují každý den. Touto pravidelnou masáží zůstávají v harmonii a perfektně fungují. Zeptejte se sami sebe – mám dost důvodů se často smát? Pokud ne, je načase si dát nový životní cíl. S úsměvem ku pevnému zdraví!

Kombucha aneb čajová houba – všelék na dobré trávení

Kombucha je přírodní léčitel známý už našim prapraprababkám. Dostala se k nám před první světovou válkou z Japonska, kde díky ní žije mnoho dlouhověkých lidí. I babky bylinářky současné doby ji znají jako všelék na každou nemoc látkové výměny. Funguje rovněž jako biologické terapeutikum na rakovinná onemocnění.



Nápoj z této houby zvaný „šampaňské života“ má jemnou kyselou chuť a je vhodný při očistných kůrách nebo jako náhrada za alkohol, který vzniká z cukru při jejím kvašení. Získáte ho kontrolovaným kvasným procesem, kdy do čajového nálevu přidáte houbu Kombuchu, která vypadá jako gumový mastný lívanec. Tento organismus je složen z mnoha vitálních kvasinkových buněk a jiných bakterií, které žijí v symbióze. Houba při kvašení vylučuje do nápoje mnoho biologicky cenných prvků, vitamínů, enzymů, aminokyselin a párových kyselin, které mají dohromady antibiotické očistné účinky. Výsledný mok má nenapodobitelně mnohostranné účinky. Obsahuje například kyselinu glucuronovou, která odstraňuje jedy z organismu. Detoxikuje tělo tedy rovněž od nikotinových zplodin z kouření.

Špatné stravovací návyky zapříčiňují velmi špatný stav bakteriální střevní flóry. Kombucha podporuje látkovou výměnu, odstraňuje odpadní látky, zlepšuje regulační schopnosti organismu a působí jako ochranný prostředek proti ztrátě vitality. Vyplatí se tedy pořídit si základní houbní kulturu, kterou koupíte v lékárně nebo u mnoha kořenářek na internetu.

Pelyněk – léčitel trávicího ústrojí i návykové afrodiziakum

Velmi silně léčivé účinky na trávení má bylina pelyněk pravý nebo pelyněk černobýl či brotan. Honosí se protizánětlivými účinky a pomáhá při chřipkových onemocněních. Je výborný na léčbu zkaženého žaludku, zvracení, otravy pokaženými potravinami, na křeče či nadměrné nadýmání. Působí také jako návyková droga, proto užívejte jen krátkodobě v malých dávkách, které zklidňují. Velké dávky způsobují nervozitu.



Čaj z pelynku na žaludeční nevolnost připravíte následujícím způsobem:
Smícháte 5 dílů natě pelyňku, 4 díly natě máty, 4 díly natě zeměžluči, 4 díly natě benediktu, 3 díly květu heřmánku, 3 díly plodu jalovce, 3 díly semena ostropestřce. Dvě lžíce této směsi necháme 20 minu luhovat zalité půllitrem vroucí vody. Čaj pijeme celý den v malých dávkách zhruba po hodině. Při této léčbě žaludku nic nejíme kromě ovoce. Přejeme vám brzké uzdravení a příjemné trávení!

Přírodní roztok proti dehydrataci střev


Trápí-li vás průjem, je důležité předejít dehydrataci. Vypijte nápoj z 0,4 litrů vody, 4 lžiček cukru a půl lžičky soli. Tentokrát se budete cítit mnohem lépe!

A pokud vám běhavku způsobila antibiotika, nezapomeňte zařadit do svého jídelníčku probiotika. Pomůžete přežít potřebným bakteriím ve svých střevech, které antibiotika zabíjí. Přírodní probiotika naleznete v některých poctivých zakysaných mléčných výrobcích, ve tvrdých ementálových sýrech či v zelenině konzervované mléčným kvašením – např. kysané zelí nebo kvašené okurky.

Přichází jaro a s ním i spousta báječných triků na jarní detoxikaci. Přečtěte si náš článek: Zázračné rady babiček a dozvíte se, jak na to!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.