Home - Články - Co můžeš udělat dnes…

Co můžeš udělat dnes…

sdílet článek na facebooku
vloženo 21. 11. 2010
Fotolia_povidka_Co_muzes_udelat_ted.jpgPovídka od Týmu Astrohled:

Žil byl jednou, a není tomu tak dávno, malý hoch, který byl od narození velmi nemocný. Když přišel do puberty, vzdávali lékaři naději, že se jim podaří ho z té vzácné nemoci vyléčit. V 17 letech tak věděl, že může v každém okamžiku zemřít. Celou tu dobu žil v péči a ochraně své matky. Ale dnes si usmyslel, že si sám vyjde ven – jen jednou jedinkrát. Prosil matku o svolení a ta mu ho po krátkém váhání dala. Byl krásný a slunečný podzimní den a on si pomalu vykračoval ulicemi. Pozoroval lidi a zvířata, naslouchal zvukům přírody a přemýšlivě a jakoby duchem nepřítomen se díval do výloh.

Když náhle stanul před obchodem s hudebními nástroji a pohlédl přes okna výloh, všiml si krásné drobné dívky, která byla přibližně v jeho věku. Zasáhlo ho to jako blesk – a rovnou doprostřed srdce. Nebylo pochyb – láska na první pohled.

Nervózně otevřel dveře, vstoupil a už od ní nedokázal odtrhnout oči. Pomalu se blížil k pultu, za kterým stála. Podívala se na něj a mile se ho optala : “Můžu ti nějak pomoci?” Byl si jistý, že to byl ten nejkrásnější úsměv, který ve svém životě viděl a v tu chvíli zatoužil dívku políbit. Koktavě odpověděl: “Ano...ehmmm...chtěl bych si koupit cédéčko.“ A bez rozmyslu vzal to první, které mu přišlo pod ruku a zaplatil ho.

“Chceš, abych ti ho zabalila?” zeptala se dívka, opět s úsměvem na rtech. Rozpačitě přikýval a ona odešla do zadní místnosti, aby se za chvíli vrátila s úhledně zabaleným balíčkem v ruce. Chlapec si ho vzal a odešel rychle z obchodu. Zasněně se vracel domů a od toho dne chodil pravidelně, každodenně do obchodu, aby si zakoupil nějaké to CD. Dívka mu ho vždycky zabalila a on si ho odnesl domů, kde si ho schoval do skříně.

Na to, aby ji pozval na procházku, byl příliš nesmělý a i když si takovýto krok každý den znovu a znovu předsevzal, nebyl schopný ho provést. Po několika týdnech vylíčil svůj příběh matce, která mu dodala odvahu k činu. Příští den, ozbrojen rozhodností, se vydal znovu do obchodu s hudebními nástroji. A tak jako pokaždé si zase zakoupil CD, a tak jako každý den, dívka zase odešla, aby mu nákup zabalila. No a zatímco dívka připravovala balíček, odvaha ho postupně opouštěla. Nakonec ve spěchu zanechal své telefonní číslo na pultu a vyběhl z obchodu.

Příští den zvoní telefon. Chlapcova matka zvedne sluchátko a říká: “Prosím...” Byla to ta dívka a chtěla mluvit s jejím synem. Matka začala bezútěšně plakat a říkala: “Copak…ty to nevíš? Včera večer zemřel…” Následovala dlouhá chvíle mlčení.

O několik hodin později šla matka do synova pokoje, aby si na něj zavzpomínala. Otevřela jeho skříň a byla překvapená tím množstvím cédéček. Ani jedno z nich nebylo vybalené. Zarazilo ji to, ale zároveň to vzbudilo její zvědavost a nedokázala odolat. Vzala jeden balíček, posadila se na postel a otevřela jej. Z balíčku vypadl malý lístek. Uchopila ho a začala číst: “Jsi vážně moc milý. Neměl bys chuť někam si zajít? Andrea“. Matka začala s dojetím vybalovat jedno CD za druhým a vždy našla stejný lístek...

Poučení, které z tohoto příběhu plyne, je, že není radno dlouho otálet s vyslovením citů, které chováme k druhým lidem. Řekněte jim ještě dnes, jak moc vám na nich záleží. Zítra už by mohlo být pozdě.

Máte pocit, že se vám láska vyhýbá? Možná je partner vašeho života blíž než si myslíte!
Zavolejte nám na tel.: 906 701 701, pomůžeme vám ho najít a prozradíme, jak ho získat! Vaše astroporadna ASTROHLED!

Líbí se vám nějaký muž? Nevšímá si vašich signálů nebo o vás vůbec neví? Chcete vědět, jak na něj? Poradíme vám!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.