Home - Články - Čínský rok Hada 2013 – jaký bude a co přinese?

Čínský rok Hada 2013 – jaký bude a co přinese?

sdílet článek na facebooku
vloženo 7. 2. 2013
Čínský rok Hada 2013 – jaký bude a co přinese?

Nový rok klepe na dveře – podle čínského kalendáře, kterým se řídí miliarda lidí na Zemi, začne 10. února. Rok 2013 je rokem Hada, prozradíme vám, co nám toto mystické zvíře čínského horoskopu přinese!



Jak funguje čínský kalendář?

Čínský nový rok se nezačíná každý rok stejně. Někdy je to v lednu, jindy začátkem února, vždy se zkrátka musíte podívat do kalendáře, na jaké datum připadá. V roce 2013 je to 10. únor, protože právě na něj připadá novoluní.

Staří Číňané se při sestavování svého kalendáře neřídili pouze pohyby Slunce, ale stejně důležité byly i pohyby Luny. Východní filosofie totiž dobře ví, že Měsíc má na dění na Zemi ohromný vliv. Čínský rok se začíná vždy novem, protože nov je v lunárním cyklu dobou konce a nových začátků.

Namítáte, že to přece nemůže vycházet? Že 365 dní nelze přesně vydělit 29,5 dny, tedy délkou lunárního cyklu? To Číňané, jejichž věda byla ve středověku dokonce napřed před tou evropskou, samozřejmě věděli. Jednou za několik let proto přidávají do kalendáře přestupní měsíc, a tudíž je začátek nového roku pohyblivý a může připadat na různá data.

Vítání nového roku

Čínský zvěrokruh má dvanáct znamení. Všechno jsou to zvířata, najdeme mezi nimi třeba Krysu, Psa, Tygra, Koně, Kohouta, nebo Draka, který nám vládl v roce 2012. Nebo právě Hada, který nás bude provázet v roce 2013.
Každé znamení vládne jednomu roku, nikoliv jednomu měsíci. Rok stejného zvířete se tedy opakuje vždy po dvanácti letech, poslední rok Hada jsme měli v roce 2001 a toto znamení patří i lidem, narozeným v letech 1965, 1977 nebo 1989.

Pro celý Dálný Východ s Čínou na čele je astrologický nový rok velmi důležitý a slaví se snad ještě víc než běžný kalendářní rok. Na novoročních přáních a ve slavnostní výzdobě převažuje červená barva, protože červená je barvou štěstí. Lidé si posílají novoročenky s vyobrazením zvířete, které podle horoskopu nadcházejícímu roku vládne. Letošní přáníčka jsou tedy ozdobená tajuplnými motivy hadů.

Had – symbol dobra nebo zla?

Co si představíte, když se řekne „had“?
V naší západní kultuře je symbol hada velmi důležitý, ale má negativní význam, hadi nám nahánějí strach.
V Číně je to úplně jinak.

Je těžké říct, nakolik ovlivnila naše vnímání hada biblická legenda o Adamovi, Evě a jablku poznání. Had je zde symbolem zla, jenomže pokud se podíváte na skutečného hada v přírodě, není to o moc jiné. Zmije, chřestýš, hroznýš, krajta, černá mamba... Chcete být raději otráveni nebo uškrceni? Můžete si vybrat! Ani jedno nezní příliš lákavě...
Obecně nejsou symboly žádná náhoda. Třeba Slunce je symbolem života a radosti, protože nám je skutečně dává. U zvířat je to však komplikovanější, protože málokteré z nich je jenom dobré nebo jenom špatné, takže je na nás, co si vybereme.

NÁŠ TIP: Čínský horoskop – Had – tento amulet pomůže rozvíjet pozitivní vlastnosti vašeho čínského astrologického znamení a potlačovat ty negativní! Objednávejte ZDE!

Hadů se bojíme, protože jsou zrádní a nevyzpytatelní, mohou se připlížit odkudkoliv. Trochu nás děsí, že nemají nohy, že jsou tak jiní než ostatní zvířata. Strach vyvolává i jejich jedovatost a schopnost škrtit, přestože například spousta hmyzu je taky jedovatá a zabít člověka umí ledakteré jiné zvíře.
Had je zároveň symbolem sexuality. Sen o hadovi znamená hlavně u žen vyrovnávání se s vlastním sexuálním prožíváním. Souvisí to s falickým tvarem hadího těla, ale též s příběhem o Adamovi a Evě, který má rovněž jistý sexuální podtext.

Naproti tomu ve východní kultuře je had šťastným symbolem, symbolizuje moudrost a důvtip. Říká se mu též „malý Drak“ a Drak je považován za nejšťastnější a nejvznešenější ze všech zvířat. Had je jen o krůček za ním. Zároveň však v sobě má i prvek nevyzpytatelnosti, který známe ze západu. Jaké vlastnosti se Hadovi v Číně připisují?

Znamení Hada – moudrý a opatrný svůdce

Lidé, narozeni ve znamení Hada jsou spíš pasivnější a stálé povahy. Hodně se řídí intuicí, toto zvíře patří spíš k ženskému než mužskému principu. Hadi jsou trpěliví a plní citů a mají hluboké myšlení. Řídí se pocity, svým vlastním uvažováním a instinktem spíš než tím, co si myslí ostatní. Za svými cíli si jdou pomalu a postupně a většinou se jim povede dotáhnout to daleko. Jsou moudří a cituplní a mají sklony k filosofii i k romantice.

Fotolia_zvyky_Rok_Hada_2013.jpg.jpgHad symbolizuje svůdcovství nejen u nás, ale také v Číně. Lidé v tomto znamení vás okouzlí a sblížení s nimi je dlouhodobé a hluboké. Ale pozor, protože Had si umí omotat lidi natolik, že je může až udusit, stejně jako jeho protějšek v říši přírody. Tito lidé jsou trochu plaší, ale obvykle velmi atraktivní, hlavně ženy. Umí milovat oddaně, ale umí být i žárliví a přesto sami rádi flirtují...

Mezi slabší stránky hadí povahy však patří sklon ke lstivému jednání a lhaní, i když to může být v dobrém úmyslu.

Jaký bude rok Hada – rady pro úspěch

V roce Hada se připravte na to, že důležité věci se budou odehrávat pod povrchem. V tomto roce je možné cokoliv a často vytryskne z hlubin na hladinu něco, co bylo dlouho potlačováno a čekalo na tu pravou chvíli. Například rok 1989 byl rokem Hada, a to mluví za vše.

V roce Hada je potřeba dávat si pozor na lži, iluze a podvody. Je dobré nezamotávat se příliš s lidmi, které dostatečně dobře neznáte, a to platí jak pro milostné, tak pro obchodní vztahy.

Pro dosažení největších úspěchů v roce 2013 zaujměte i vy hadí taktiku – vyplatí se to. Jednejte uvážlivě a promyšleně, ale zároveň důvěřujte svým instinktům a intuici, které vám radí dobře. Buďte všímaví a bdělí, snáz odhalíte podvodníky ve svém okolí.
Svou „munici“ si v roce 2013 šetřete a nevystřílejte si ji při první příležitosti. To platí ve všech oblastech života. Šetřete si své finanční prostředky na to, co je pro vás opravdu důležité. Neříkejte každému hned všechno, ať už je to pozitivní nebo negativní, raději si počkejte na vhodnou dobu, i kdyby to mělo chvíli trvat.

Had v živlu Vody – rok 2013

Rok 2013 bude rokem Vodního Hada. Voda je spolu s ohněm, zemí, kovem a dřevem jedním z pěti čínských živlů. Ke každému roku se kromě zvířete přiřazuje i jeden z nich, přičemž kombinace stejného zvířete a stejného živlu se opakuje vždy po 60 letech – poslední rok Vodního Hada jsme měli v roce 1953.

Živel vody jenom posiluje „ženskost“ znamení Hada. Voda je poddajná a měkká, plynoucí a plná citů. Vodní Had „pracuje“ ještě víc pod povrchem než jiní Hadi. Je vlivný, mocný, vznešený, má vhled do situace a ví, co chce, i když se tím příliš nechlubí. Jeho cituplnost se nejvýrazněji projevuje mezi jeho nejbližšími v lásce a v rodině, naopak pro spolupracovníky zůstává spíš záhadou.

Vodní živel ve spojení se znamením Hada znamená, že v roce 2013 bychom měli pamatovat na to, že potřebujeme lásku a pohodlí domova, a dopřát si je. Když jde o city, nešetřete jimi, ale na druhé straně pozor, ať toho od svých blízkých nežádáte víc, než vám mohou dát.
Naopak v pracovní oblasti se v roce Hada vyplatí spíš zdrženlivost a opatrný, ale cílevědomý přístup – takovým lidem bude přát štěstí.
Tichá voda břehy mele – a v roce Hada ještě víc.

Přejeme vám do nového čínského roku Hada jen to nejlepší!

Využijte rozhovoru s naší poradkyní Karmen, specializující se na čínské horoskopy, která vám sestaví váš přesný čínský horoskop nebo zavolejte na tel.: 906 701 701!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.