Home - Články - Čínský nový rok Kozy 2015

Čínský nový rok Kozy 2015

sdílet článek na facebooku
vloženo 1. 2. 2015

Čínský Nový rok Kozy 2015

Čínský Nový rok se blíží – oslavíme ho 19. února 2015 a bude zasvěcen znamení Kozy, kterému se jiným jménem říká Ovce, a živlu Dřeva. Prozradíme vám, co nám přinese a jak se na něj připravit!



Začátek čínského roku – proč tak pozdě?

I když kalendářní rok 2015 je již v plném proudu, v zemích Dálného východu se na novoroční oslavy teprve připravují. Ptáte se proč? Tradiční čínský kalendář je totiž založen nikoliv pouze na pohybech Slunce po obloze jako ten náš, ale také na pohybech Měsíce. Pohyby těchto dvou nebeských těles se při sestavování kalendáře vzájemně kombinují tak, že začátek nového roku vždy připadá na novoluní, obvykle v únoru. Čínský Nový rok 2015 začíná v jednom z nejpozdějších možných termínů – musíme si na něj počkat až do čtvrtku 19. února 2015.

Dvanáctiletý cyklus znamení

Čínské roky probíhají ve dvanáctiletém cyklu, každý rok je přitom zasvěcen jednomu ze dvanácti znamení čínského zvěrokruhu. Cyklus se začíná znamením Krysy a končí se znamením Vepře. Pořadí zvířat ve zvěrokruhu má svůj hluboký symbolický význam, který je opředen pověstmi. Jedno z nejčastějších vysvětlení mluví o tom, jak zvířata spěchala poblahopřát Buddhovi k jeho narozeninám. Jako první dorazila Krysa, další zvířata jsou ve zvěrokruhu uspořádány v tom pořadí, jak se jim povedlo Buddhu navštívit. Koza neboli Ovce je v tomto cyklu na osmém místě ze dvanácti – po Koni a před Opicí.

Koza nebo Ovce?

Proč se znamení, které nám bude v roce 2015 vládnout, říká někdy Koza a jindy Ovce? Tato dvě zvířata jsou si ve zvířecí říši velmi příbuzná a mají podobné vlastnosti. Jejich symbolika je tudíž velmi podobná. Skrze významové posuny pak došlo k tomu, že v některých zemích Dálného východu se mluví o Koze a jinde o Ovci.
To však ani náhodou neznamená, že jeden mluví o koze a druhý o voze – jedná se pořád o jedno a to samé znamení, takže si můžete sami vybrat, které jeho jméno se vám více líbí!

Velký čínský roční horoskop 2015
Čínský Nový rok Dřevěné Ovce začne 19. února 2015. Prozradíme vám, co si pro vás hvězdy připravily, na co se můžete těšit a na co si dát pozor!

 

Šedesátiletý cyklus živlů

Aby to s dvanáctiletým cyklem střídání znamení nebylo tak jednoduché, rozlišují Číňané ještě pět živlů, a každý rok je vždy pod vlivem jednoho z nich – jedná se o Oheň, Vodu, Zemi, Dřevo a Kov. Kombinace dvanácti znamení a pěti živlů dává dohromady šedesátiletý cyklus, kdy každý rok je zasvěcen jiné kombinaci živlu a zvířete.
Rok 2015 bude pod vládou živlu Dřeva, čeká nás tedy rok Dřevěné Kozy (Dřevěné Ovce). Dřevo symbolizuje růst, rozvoj a rychlý posun kupředu, tyto vlastnosti se budou kombinovat s vlastnostmi znamení Kozy a prozradí nám, co nás v roce 2015 čeká a jaký bude.

Co nás v roce Dřevěné Kozy čeká?

Energie znamení Kozy neboli Ovce je klidná , harmonická a přeje atmosféře spolupatřičnosti, a takový bude i rok 2015. Platí to nejen pro naše životy, ale také pro politické dění ve světě – díky vlivu Kozy můžeme očekávat mírové řešení konfliktů a snahu o hledání souladu mezi znepřátelenými stranami. Rok Kozy bude spíš pasivnějším obdobím, který bude přát urovnávání starých konfliktů a dořešení problémů. Lidé budou mít schopnost spojit své síly v boji proti zlu a ve víře v dobro.
Rok Kozy je zasvěcen ženskému živlu jin, proto bude tento rok přát rodinnému životu a aktivitám v oblasti umění. Budeme schopni naslouchat hlasu svého srdce a řídit se svými pocity. Hrubá síla bude v roce Kozy v nevýhodě a k úspěchům se mnohem snáz dopracujeme díky své šikovnosti a inteligenci. Živel Dřeva se však postará o to, že příští rok navzdory své mírumilovnosti a klidu nebude vůbec nudný. V letech živlu Dřeva můžeme očekávat rychlý vývoj a růst nových projektů a velkou koncentraci nových příležitostí ke zlepšení našich životů!

Oslavy čínského Nového roku

Chcete přivítat Nový rok Kozy v tradičním čínském stylu? Inspirujte se východními tradicemi!
Nový rok se v Číně spojuje s červenou barvou, která je považována za silný symbol štěstí. Proto vyzdobte svůj byt nebo dům červenými dekoracemi, oblékněte si červené šaty.
I tradiční novoroční blahopřání mívají na Dálném východě červenou barvu. Nejsou to však jen taková obyčejná přáníčka – dávají si je blízcí mezi sebou navzájem, většinou starší mladším, mají podobu červené obálky, a co myslíte, co je uvnitř? Obvykle je to menší suma peněz, pro štěstí by se mělo jednat o sudé číslo. Kromě toho je zvykem, že si přátelé mezi sebou vyměňují drobné dárečky, jako sladkosti nebo ovoce.
Při příležitosti nového roku je zvykem dokonale uklidit dům – něco jako u nás před vánocemi. Celá rodina se pak setká u slavnostní večeře a v novoroční den si vždy udělají skupinovou fotku, kde jsou všichni příbuzní pohromadě. Tradičním doplňkem novoročních oslav jsou ohňostroje.
Čínské novoroční oslavy jsou vskutku velkolepé – na mnoha místech trvají až tři dny! Slavit v tak velkém stylu si asi většina z nás dovolit nemůže, ale je hezké si příchod čínského roku a moudrost Dálného východu v tento den aspoň trochu připomenout. Tak co, inspirujete se?

Zajímáte se o čínskou medicínu, Feng-Shui, nebo také o taoismus? Rádi byste si nechali vyložit karty dle čínské astrologie? Obraťte se na naši astroložku Karmen! Jednu z největších profesionálek v ČR. Zavolejte na 906 701 701!

Nevíte, jaké jste znamení v čínském zvěrokruhu? Zjistěte to!

Volba znamení

Vaše datum narození:

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.