Home - Články - Červencový úplněk ve Vodnáři

Červencový úplněk ve Vodnáři

vloženo 22. 7. 2021
čas čtení: 5 minut

Červencový úplněk ve Vodnáři

Polovina prázdnin se pomalu blíží a s ní i červencový úplněk. V sobotu 24. července 2021 ve 4:36 přivítáme úplňkové ráno ve znamení Vodnáře. Víte, co přinese?

sdílet článek na facebooku

Luna ve Vodnáři, Slunce ve Lvu

Zatímco Měsíc prochází vzdušným znamením Vodnáře, Slunce nedávno vstoupilo do protilehlého ohnivého znamení Lva. Mimořádně silné úplňkové zážitky proto mohou čekat všichni, kdo se narodili v některém z těchto dvou znamení, a to hlavně na začátku Vodnáře (lednoví Vodnáři) a začátku Lva (červencoví Lvi). Všechno, co o úplňku platí, bude pro vás teď platit dvojnásob! Stejně tak i pro každého, kdo má ascendent nebo měsíční znamení Vodnáře či Lva.

Úplněk je nejsilnější ze všech měsíčních fází a energie Luny je nyní na svém absolutním vrcholu. Úplněk je časem vášně, mocné energie a neklidu, který jistě mnozí z vás důvěrně znají v podobě typické nespavosti. Letní úplňková noc je jako stvořená pro víkendovou zábavu, setkání s přáteli, táborový ohýnek pod širým nebem nebo taky pro romantický večer ve dvou! Naopak, na úplňkový den si raději neplánujte nic příliš důležité a zásadní, prostě žádná náročná práce ani komplikované rozhodování. Zbytečně by vám to mohla zkomplikovat nervozita nebo roztržitost, které tuto krásnou, ale neklidnou měsíční fázi typicky provází.

Zajímavostí je, že letos nás čekají hned dva úplňky ve Vodnáři (se Sluncem ve Lvu) za sebou. To se opravdu nestává často a je to docela rarita. Jak je to možné? Měsíční cyklus je o malý kousíček kratší než kalendářní měsíc a zároveň trvání jednoho znamení zvěrokruhu. Díky tomu, že tento červencový úplněk nastane na samém začátku vlády Lva, bude ve Vodnáři i ten srpnový – s datem 22. 8. připadá na úplný konec každoroční Lví éry.


Pozor na žíly a kotníky

Znamení Vodnáře nám na těle působí na žíly a taky na kotníky. Platí pravidlo, že citlivé části těla je potřeba za vlády daného lunárního znamení více šetřit a nezatěžovat, ale naopak se snažit něco dobrého pro ně udělat. Zvýšená opatrnost se tedy vyplatí lidem, kteří trpí na křečové žíly a taky rizikovým skupinám na vznik trombózy. A taky každému, kdo v minulosti prodělal nějaký úraz či operaci kotníku.

Léto má svá zdravotní specifika. Pokud vás čeká dlouhá cesta nebo let na dovolenou, hlídejte si, ať si pravidelně rozcvičíte nohy, právě z důvodu rizika trombózy, které je sice nevelké, ale existuje. A jestliže se chystáte na turistiku nebo si zaběhat, nezapomeňte na kvalitní obuv, která vám udrží kotníky ve správné poloze. Odlehčí vám také trekové hůlky.

Úplňkový čas se absolutně nehodí pro operace a další lékařské zákroky, jako je třeba trhání zubů a podobně. Hrozí totiž riziko většího krvácení a komplikací obecně. Proto se vyplatí odložit zákroky, které nejsou přímo akutní. Luna je dobrý rádce!


Úplňkové konstelace

Když se podíváme na oblohu a postavení planet během červencového úplňku, máme tam docela dobré zprávy – žádné planety se na nás nebudou příliš mračit, a tak se můžete těšit na příjemný a víceméně klidný úplňkový čas, jako stvořený k odpočinku a dovolené. Jupiter na začátku znamení Ryb ovšem vstupuje do opozice s Marsem na konci Lva a taky s Venuší na začátku Panny. To může znamenat jisté napětí v otázkách vašeho životního směrování, jako například dilema jestli dát přednost lásce nebo úspěchu, a další starosti z podobného soudku. Projeví se hlavně v životech těch z vás, kdo jste se narodili v některém ze zmíněné trojice znamení, případně zde máte ascendent či měsíční znamení.

Letní lásky budou o úplňku nejvíc přát znamením zemského živlu, Venuše v Panně je kromě tohoto znamení příznivě nakloněna taky zemským Býkům a Kozorohům. Právě vám to teď bude nejlépe klapat s opačným pohlavím, tak si to užijte!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.