Home - Články - Boj o moc a manipulace – nezbytná součást lásky?

Boj o moc a manipulace – nezbytná součást lásky?

sdílet článek na facebooku
vloženo 13. 8. 2013
Boj o moc a manipulace – nezbytná součást lásky?

Proč se v partnerských vztazích tak často objevují manipulace a boj o moc? Prozradíme vám, co o nich říká horoskop a jak je řešit!




Napětí, které přitahuje i zraňuje

Láska a boj o moc jsou špatnými společníky, které si asi nikdo z nás nepřeje potkávat ve svém životě bok po boku. Ještě horším společníkem lásky je manipulace, kdy sahají protistrany ve vzájemném soupeření k nečestným prostředkům a lžím. Ideálem pro většinu z nás je harmonické partnerství plné důvěry, ale když se rozhlédnete kolem sebe, nejspíš zjistíte, že překvapivé množství vztahů připomíná spíš bitevní pole než idylku, kterou bychom si představovali.

A tak se můžeme zeptat – jak je možné, že přestože si oba z dvojice přejí láskyplný a rovnocenný vztah, nakonec to tak často dopadne jako strategická hra plná nečestných úskoků? Vždyť to přece mělo být úplně jinak! Jak se tomu lze vyhnout?

Většina z nás bude asi v první řadě házet vinu na partnera – on s tím začal, on musí mít všechno po svém, neumí pochopit vaše důvody, proto mu musíte občas milosrdně zalhat, a podobně. Možná máte naopak sklon dávat všechno za vinu sobě – já jsem něco zkazil(a), zranil(a) jeho city, řekl(a) něco nevhodného, proto se se mnou hádá nebo naopak nekomunikuje. Pokud patříte do první skupiny, tak máte nejspíš na vašem partnerském bitevním poli momentálně náskok. Ve druhém případě, pokud vidíte sebe jako toho špatného, jste zřejmě tak trochu „pod pantoflem“. Možná se ve vás míchají oba tyto pocity, jestliže je váš „boj“ blízký remíze. Ale tyto pocity nevypovídají mnoho o tom, proč mocenská hra mezi vámi ve skutečnosti vznikla místo toho, abyste se k sobě chovali jako dvě části stejného celku.

Ve vztazích totiž neválčíme proto, že by jeden z nás byl lepší a druhý horší, nebo že by jeden měl pravdu a druhý ji neuměl pochopit. „Na vině“ jsou hvězdy a planety v našem partnerském horoskopu. Občas se zkrátka setkají dva lidé s takovým partnerským horoskopem, který v nich vyvolává permanentní vzájemné napětí a nutí je navzájem válčit. Stává se to překvapivě často, protože toto napětí je velmi často zároveň zdrojem vzájemné přitažlivosti, vzrušení a vášně!

clanky_zbozi_ankh.jpgAnkh
Ankh - kříž s ouškem - byl ve starém Egyptě považován za symbol života a jako amulet je pověstný svou mimořádně silnou magickou mocí! Má za úkol dodávat svému nositeli energii a chránit ho před únavou a nemocemi. Jako talisman také představuje věčnou životní sílu.


Jak se domluvit, když se perou Pluto a Mars


Za manipulaci a boj o moc v horoskopu odpovídá Pluto, ale vyostřit se to umí i tehdy, když se do hry připlete Mars. Důležitější než osobní horoskop každého ze dvou jednotlivců je v tomto případě jejich společný partnerský horoskop. Napětí mezi těmito planetami totiž umí i ze dvou mírumilovných beránků udělat krvelačné šelmy, poštvané do nečestného boje proti sobě!

Co dělat, jestliže se ve vašem vztahu takové napětí objeví, ale nechcete se kvůli tomu rozcházet, vždyť jinak vám to klape a rozumíte si? Pokud už spolu musíte bojovat, dejte si pozor na to, ať používáte čestné zbraně a zápasíte férově. To znamená odložit lži a výmluvy stranou a místo toho si nalít čistého vína a popovídat si na rovinu o tom, co vás trápí a proč. Možná to nebude snadné, ale jistě to bude užitečné. A možná vám k upřímnosti pomůže, když si společně otevřete nejen symbolické, ale i opravdové „čisté“ víno a připijete si na zakopání válečné sekery.

Možná se vám povede domluvit se na tom, že o některých oblastech společného života bude ve větší míře rozhodovat jeden a o druhých druhý z vás, třeba co se týče domácnosti a podobných praktických záležitostí. Hlavně aby to bylo vyrovnané a oba dva jste s takovou domluvou souhlasili. Je mnoho způsobů, jak najít kompromis a vyhnout se hádkám, ale upřímný rozhovor je vždy základem.

clanek_zvyky_Boj_o_moc_a_manipulace.jpgUpřímnost a kompromisy dle znamení


Některá znamení jsou od přírody otevřenější a snad až příliš upřímné, zatímco jiné tíhnou spíš k tajnůstkářství a se vším čekají na vhodnou dobu, místo aby si předčasně vystřílely všechnu munici. V upřímnosti vynikají zejména Střelec a Vodnář, zatímco mezi vyhlášené tajnůstkáře patří třeba Štír a Kozoroh.

Nelze říct, že by jeden z těchto přístupů byl lepší a druhý horší. Každý totiž má svá rizika – jestliže jste upřímní až přespříliš, můžete partnera zranit nevhodnou poznámkou a on už příště nebude věřit, že máte čisté úmysly. Naopak, jestliže si některé věci necháváte pro sebe, je potřeba být opatrní, ať nepřekročíte tenkou hranici, kdy už lze zatajování některých věcí před protějškem považovat za manipulaci.

Podobným způsobem ovlivňuje vaše znamení narození i vaši touhu po moci. Nejvíc si v lásce potřebují prosadit svou Berani – budou se s vámi hádat, aby bylo po jejich, ale pozitivní na tom je, že vám alespoň řeknou všechno hezky na rovinu, i když možná budou trochu křičet. Jejich pravým protikladem jsou Váhy, které se snaží vyřešit všechno diplomatickým rozhovorem a hledat kompromisy i za cenu toho, že výsledku bude chybět šťáva a vášeň.

Nevyléčitelní manipulátoři – jak na ně?

Ale pozor – aby to nebylo tak jednoduché, existují i lidé, kterým byste se měli jako potenciálním partnerům vyhnout velkým obloukem. Jsou to manipulátoři, kteří to mají v povaze. I když je jejich jednání někdy neúmyslné, nic to nemění na jeho škodlivosti! Jestliže někdo sklouzne při hře o moc k nečestným prostředkům pouze jednou a s jedním partnerem a pak ho to mrzí, je to nejspíš výsledek napětí, které v dané dvojici vzniklo. Pokud však to samé udělal pěti nebo deseti dalším lidem před vámi, pak od takového člověka raději ruce pryč, ať vás přitahuje sebevíce!

Notoričtí manipulátoři a nevyléčitelní lháři za tento svůj nedostatek mnohdy ani sami nemohou, nebo mohou pouze částečně. Velmi často mají ve svém osobním horoskopu problematické aspekty planet jako je Pluto, Mars nebo Jupiter, které v nich vyvolávají podvědomé sklony ovládat jiné lidi, ať už ve vztazích nebo i v jiných oblastech života. Jenomže vy jim jako partneři k vyřešení těchto problémů nepomůžete. K tomu, aby pracovali s energiemi, které se ukrývají v jejich duši, a naučili se je využívat konstruktivně, nikoliv destruktivně, totiž musí chtít oni sami. Jediné, co můžete udělat, abyste jim pomohli, je dát jim přečíst jejich horoskop a pak se od nich nenápadně vzdálit a držet si od nich bezpečný odstup!

CHCETE BÝT ŠŤASTNÍ?
Uspořádejte si život podle svých představ! Pomohu vám!
Kartářka Emanuela na
tel.: 906 701 701!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.