Home - Články - Abraham Lincoln: prezident, který se radil s duchy

Abraham Lincoln: prezident, který se radil s duchy

vloženo 10. 1. 2017
čas čtení: 3 minuty

Abraham Lincoln: prezident, který se radil s duchy

V potemnělé místnosti sedí u kulatého stolku několik osob. Mají spojené malíčky a sledují, jak se ukazovátko pohybuje po tabulce. Jedním z účastníků seance je sám americký prezident Abraham Lincoln! Čeká na rady ze záhrobí, aby věděl, jak se má rozhodovat jako hlava státu.

sdílet článek na facebooku

Nadšenec spiritismu

Lincoln měl od mládí pocit, že jeho život řídí vyšší síly. Když se oženil s Mary Toddovou, velkou nadšenkyní okultismu, začal spolu s ní navštěvovat spiritistické seance. Jejich zápal pro mystiku zesílil po smrti syna Willieho. Pravidelně s ním navazovali kontakt pomocí média. Neskončili však jen u komunikace s mrtvým synem. Šestnáctý prezident USA se s duchy radil i v oblasti politické kariéry. Říká se, že mnoho prezidentských činů, včetně zrušení otroctví, mu vnukli vyvolaní duchové.

Prorocké sny


Deset dní před smrtí měl Abraham Lincoln zvláštní sen. Zdálo se mu, že kráčel chodbami Bílého domu, až nakonec vešel do Východního sálu. Ve světle svící tam spatřil katafakl, na němž spočíval zemřelý. Nad mrtvým drželi čestnou stráž vojáci. Na celou scenérii zaraženě hleděl. Pak si dodal odvahy a zeptal se vojáka: „Kdo zemřel?“ On mu odpověděl „Prezident, zavraždili ho!“

Chtěli ho snad přátelé z druhého břehu varovat? …dne 14. dubna 1865 byl Lincoln ve Fordově divadle zastřelen.



Sám se stal duchem

O zjevení prezidentova ducha v Bílém domě existuje celá řada svědectví. Hned po jeho zavraždění si na záhadné kroky v prvním patře stěžoval personál. Podivné zvuky ale časem neustaly. O 80 let později další americký prezident Harry S. Truman tvrdil, že slyšel projít samotného Lincolna.

Nejčastěji se prezidentův duch zjevoval v okně Oválného sálu. Tam ho viděla kupříkladu Grace Coolidgevá, maželka prezidenta Calvina Coolidge, nebo básník Carl Sandburg. Rovněž Eleanor Rooseveltová trpěla častým pocitem, že Lincoln je někde blízko ní.

Jestli prezidentu Lincolnovi opravdu radili duchové dnes již nezjistíme. Víme však, že jeho rozhodnutí byla správná, ať už k nim dospěl jakkoli.



|<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.