Home - Články - Záhada zvaná „zapalování lýtek“ rozluštěna

Záhada zvaná „zapalování lýtek“ rozluštěna

vloženo 16. 6. 2016

Záhada zvaná „zapalování lýtek“ rozluštěna

Prosluněné ovzduší voní příslibem nových dobrodružství. Také vás baví běhat venku více než jindy? Hřejivé dny lákají vyjít mezi lidi a odkládat oblečení. Ale proč se ve spojení s nimi mluví o zapalování lýtek?

sdílet článek na facebooku

Chodíme nalehko, prohlížíme se navzájem a odhadujeme to, co zůstává skryté. Jsme nadšení a zvědaví. Otáčíme se za svými protějšky v naději na novou lásku. A naše protějšky se otáčejí za námi. Navštěvujeme se, scházíme, chodíme spolu, běháme jeden za druhým. Máme více pohybu, než jindy a baví nás to.

Jarní lásky potvrzeny vědou

Ač už se jaro chýlí ke konci, láska kvete hlavně na jaře a to věděl už Karel Hynek Mácha. Teď i věda dává za pravdu pořekadlu o zapalování lýtek, protože se prokázalo, že v období jara odpovídá naše tělo lépe než jindy na různé podněty, včetně těch sexuálních.

S postupným přibýváním světla a tepla roste produkce hormonů a tím přibývají i příjemné pocity, které určují naši sexuální aktivitu. Přibývající teplé dny jsou burcujícím obdobím pro smysly, chutě a touhy. Podněcuje nás ke společenským akcím, ať už se scházíme s partou na ulici, chodíme spolu, nebo běháme za těmi, kteří nás přitahují. Někdy jen obrazně, někdy doslova.



Instinkty mají přednost

Probouzející se příroda jitří instinkty zvířat stejně, jako ty naše. Stále jsme jim chováním tolik podobní, že je někdy těžké nepochybovat o přítomnosti zdravého rozumu. Když instinkt zavelí, rozum jde stranou. K typicky jarním společenským aktivitám ho přeci nepotřebujeme, že!

Zapálená lýtka, úsměv na tváři, sporý oděv a některé mozkové aktivity vypnuté, to je typický obrázek mladého jedince, toužícího po dobrodružství. Jsme žádostiví a často zamilovaní až po uši. Všimněte si, kam až jsme zamilovaní. Ušima to končí, výše se tento stav nedostane. Protože tam už je mozek! To nemůžeme potřebovat.

Nevyhnutelně se nevážeme, jde nám o zážitky. Kdo vymyslel monogamii tušíme, ale je nám to jedno, protože mnoho úvah nám teď stejně hlavou netáhne. Procházejí jinudy. Instinktivně usilujeme o zdraví a pohodu ve všech oblastech života a podvědomě tušíme, jak si ji obstarat.

Sexuální morálka se uvolňuje, lítáme v tom všichni. Tak abychom pak neměli zapálená lýtka z věčného pobíhání! To jednoho unaví a lýtkové svaly, nejvíce namáhané, dostanou zabrat. I hřejivé slunce tu sehrává svou roli. Lýtka pak pálí a hoří.



Odhalení záhady s odhalenými lýtky

Z jazykového hlediska je pořekadlo malou záhadou, ale jen do chvíle, kdy se podíváme na to, jak vznikalo. Dívky i chlapci chodili více zahaleni, než je dnes obvyklé. Dívčí sukně i chlapecké krátké kalhoty dávaly ale přeci jen nahlédnout na část nohou. Právě na tu, o kterou jde. Lýtka koukala každému.

Ředitel Ústavu pro jazyk český říká, že zapálená lýtka „se běžně v češtině zmiňují v případě náhlé výchylky hormonálních hladin. Metafora používající oheň je vcelku srozumitelná, ne úplně ale jasné je, proč si čeština vybrala zrovna lýtka… nikoliv údy, které by byly relevantnější. Čeština si je nevybrala dobrovolně, ale pod tlakem puritánství… Jedná se totiž o eufemistickou náhražku, za v těle poněkud výše umístěný…“

Přihořívá, hoří ...

Když se něco zapaluje, hřeje to, je horké, může to chytnout a hořet a je to nejspíš červené. Jsme rozpáleni pro lásku a milostná dobrodružství. Hřeje nás u srdce, popřípadě i jinde. Horko těžko odoláváme. A proč taky? Hoříme nedočkavostí, vedeme plamenné řeči, jsme chytlaví a celí rudí. Červenáme se ve tváři, na lýtkách, a kdovíkde ještě.

V každém případě, zapálení časem přejde. Přijde léto, naše tužby se naplní, lýtka se uvolní a zchladnou. U chronických případů se doporučují studené zábaly. Pomáhají překlenout i nejhorší fáze zapalování lýtek.

Jste zamilovaná, ale vyhlédnutý partner si vašich signálů vůbec nevšímá. Víme, jak na něj! Podle znamení zvěrokruhu zvolíte tu nejúčinnější strategii, jak zdolat právě jeho srdce. Přečtěte si více v článku: Muž vašich snů je na dosah!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.