Home - Články - Tajemný svět přírodních bytostí

Tajemný svět přírodních bytostí

vloženo 26. 5. 2022
čas čtení: 5 minut

Tajemný svět přírodních bytostí

Skrytý svět přírodních bytostí nás uvádí v tichý úžas nebo jej považujeme za pohádkové výmysly. Totální skeptiky přivádí k nepříčetnosti. Nenechte se znepokojit. Všechny přírodní národy věří v přírodní síly a jejich duchy.

sdílet článek na facebooku

Tento svět je neviditelný jen proto, že máme předsudky. Člověk kdysi obyvatele přírody vnímal, žil s nimi v míru a harmonii a věděl, že mu v lecčems pomohou. Nechme se strhnout romantikou a dovolme si to, co jindy nepřipustíme. Jsme to my sami, kdo určuje hranice reality, kterou chceme vidět.

Chcete je potkat – vybírejte!

Pohádky, které jsou prý jen pro děti, ve skutečnosti hovoří pravdu. Rusalka, hastrman, skřítek, salamandr, jsou bytosti ryze pozemské. Pomáhají čtyřem přírodním živlům - země, vzduchu, vody a ohně - dohlížet na správný chod věcí. Udržují řád podle svých schopností a svého úkolu. Je jich tu nepřeberné množství.

Bytosti zemního živlu jsou elfové, trpaslíci, faunové, gnómové a koboldi. Skřítci a elfové se starají o rostliny a květiny, jsou malí, podobní motýlům. Na zahradách můžeme potkat pomáhající trpaslíky. V domě pak pomocníky hospodyň a řemeslníků, koboldy. Země a skály jsou plné gnómů, strážců pokladů, minerálů a kovů. Pak jsou tu také obři, kteří formují krajinu do nádherných tvarů, řídí její pohyby a zemětřesení, činnost sopek, tvarují drahé kameny a kovy. (Oslavte s námi Mezinárodní den skřítků, který nastane již toto pondělí - 30.5.2022.)


Bytosti vzdušného živlu jsou sylfy a víly. Vzdušné bytosti jsou ze všech nejplašší. Nám lidem se spíše vyhýbají a proto je o nich nejméně zmínek. Klasickým příkladem je meluzína, se svým specifickým úkolem, jako všichni ostatní. Sylfy se starají o vzduch, jsou v každém zavanutí větru, v každém atomu kyslíku. A kdo by neznal nadpozemsky krásné a jemné lesní víly s jejich tancem na palouku?

Bytosti vodního živlu jako vodníci, vodní žínky, rusalky, nymfy a mořské panny se starají o vodu. Zachovávají jí svěžest a s láskou o ni pečují. Její záření zprostředkují rusalky, podobné vílám. Žijí v pramenech, potocích i jiných vodách a při koupání se jich můžete dotknout. Vodní bytosti mají podobu člověka, častěji ženskou, nebývalé krásy.

Bytosti ohně salamandři se zjevují v plamenech a teple, v sopkách, vulkánech a ve sluneční záři. Starají se o oheň, pece a krby a o rozpad přírodnin. Odolávají vysokým teplotám, žár jim svědčí. Zahlédnete je, jak vás zdraví jiskrou, plamínkem, či blesky v bouři. Jako hadi a draci, někteří jako tančící postavy jsou horoucí a nespoutaní. Proto s nimi není snadná komunikace. Naučí vás ale, jak zapálit svůj oheň a fyzickou vášeň.

Všech bytostí je tu nepřeberné množství. Jsou hravé a veselé. Spřátelit se s nimi pomáhá odhodit starosti.


Jak můžete tajemné bytosti objevit?

Není to tak těžké, jak se na první pohled zdá. Stačí být vnímaví, ztišit se a pozorovat. Nezkoumat svět pouze racionálním rozumem. Máte-li schopnost jasnozřivosti nebo intuice, spatříte je na vlastní oči a navážete přátelský kontakt. Získáte si spojence.

Jděte do přírody a buďte pozorní. Mluvte k nim v duchu. Trochu zvídavě vás pozorují. Žádné obavy nebo pochybnosti. Řekněte, že přicházíte jako přátelé, nechte jim dáreček. Jak poznáte, že zareagují? Přijde to jako pocit nebo myšlenka. Pak spatříte postavičku nebo obličej. Chce to trpělivost. Čtou vaše emoce a bojí se hrubých energií a lidí a špatných úmyslů. Nakonec uvidíte všechny detaily duševním i vnějším zrakem. Když jim vaše srdce touží pomoci s přírodou, sami vám pomohou.

Jsou tu stále s námi

Uplynulo mnoho času od dob lidských přátelství s přírodními bytostmi. Ony však nezmizely. Jsou často blíž, než si představujete. Požádejte o radu a pomoc. Nikdy je ale nenuťte. Kdo zachází s přírodou špatně, toho potrestají, kdo dobře, toho odmění.

Jednu drobnou chybičku přírodní bytosti mají - sklony ke škodolibosti. Vstupujte do přírody s dobrými úmysly a pak se není čeho bát. Nebojte se s nimi mluvit, i když si někdo pomyslí, že jste blázen. Je to vaše příležitost k novému dobrodružství.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.