Home - Články - Tajemné stavby Sibiře

Tajemné stavby Sibiře

vloženo 3. 10. 2016

Tajemné stavby Sibiře

Jednou z posledních oblastí na Zemi, která ještě zdaleka nevydala svá tajemství, je bezesporu ruská Sibiř. Je ale rozlohou tak obrovská a nehostinná, že je pravděpodobně ani v nejbližší době nevydá. Zůstanou lidstvu skryta ještě hezkých pár let.

sdílet článek na facebooku

Sibiř je země nedotčená civilizací, nedostupná a záhadná. Vzhledem k nedostupnosti tam mohou existovat věci, o kterých se nám ani nesní. Odhalování tajemství však tady bývá životu nebezpečné. Mnozí zvědavci, ale i místní pastevci a náhodní návštěvníci na to již v minulosti nepěkně doplatili.

Kovové kotle v podzemí

K podivným jevům Sibiře patří záhadné podzemní stavby v Jakutské oblasti, nazývané kotle. Místu jejich výskytu se říká Údolí smrti. Ukryty v těžko přístupné krajině hlubokých lesů a bažin, neznámého původu a stáří, ponořeny do věčně zamrzlé země, vystupují nad povrch jen malou částí své skutečné velikosti.

Kulaté železné domy bez oken a dveří mají nahoře poklop, kudy je možné vstoupit. Odtud vede strmé točité schodiště do nitra stavby. Ačkoliv v zimních obdobích zde teploty dosahují i mínus padesáti stupňů, uvnitř je teplo. Stěny jsou z neznámého nerozbitného kovu a nelze je ani poškrábat.

Vyvstává před námi otázka, k jakému účelu sloužily. Děsivé je, že vyzařují zvláštní negativní energii, která lidem ubližuje, rostlinám však prospívá. Možná jsou kotle staré několik desítek tisíc let. Možná patřily cizím kosmickým civilizacím. Musíme brát v úvahu, že Sibiř byla v dávné historii kvetoucí krajinou plnou zvěře. Až najednou doba ledová vše zmrazila.



Objevy těchto staveb souvisí s dávnou historií lidstva. Zmiňují se o nich staré pověsti místních obyvatel. Jakutští kočovníci si předávali s nimi spojené tajuplné historky o lesních démonech po staletí. Očití svědci již vymřeli a tak se pověsti tradují v ústním podání. A jaké hrůzné zkušenosti s nimi lidé načerpali?

Vegetace bují, lidé strádají a umírají


Nelítostný terén a vegetace pohlcují stavby do svého nitra. Ty mají neblahé účinky na tělo lidí, kteří s nimi přijdou do kontaktu. Domorodí obyvatelé dávno do těchto míst nechodí, protože jsou začarovaná. Proto oblast pojmenovali Údolím smrti. Místní lovci, náhodní dobrodruhové i vědecké expedice shodně hovoří o vážných zdravotních potížích.

Někteří z nich byly donuceni velkou zimou v kotli přenocovat. To se jim ale vymstilo. Nedlouho poté onemocněli buď podivnými příznaky slabosti, nevolností, horečkami, vypadáváním vlasů a skvrnami nebo boláky na kůži. Tam, kde se někdo jen o stěnu kotle opřel, kdo ani dovnitř nevešel, objevily se mu vředy. Ty už bohužel nikdy nezmizely a následky si oběti nesly celý život, nebo dokonce zemřely.

Rostliny kolem kotlů byly naopak více svěží. Lopuchy měly ohromné listy a dlouhé lodyhy, podivná tráva byla dvakrát vyšší než člověk. I proto, skryty těmito abnormalitami, mizí dnes kotle v tajze před zraky lidí. Ti však, kteří se s nimi v minulosti setkali a zůstali živí, na ně nemohli zapomenout. Mohl za potíže návštěvníků výskyt radioaktivity?



Výbuchy z podsvětí

To ale není všechno. Pověsti hovoří o opakovaných obrovských výbuších, které vyrážely dech. Předčily svou silou i erupce mnohých sopek. S třeskutým hlukem a hukotem se prý vyřítil ze země ohnivý meteor. Krajina se rachotem třásla. Událost sežehla lesy v okruhu tisíce kilometrů a záře byla viditelná na vzdálenost několika dnů cesty. Po výbuchu tam dlouho vřelo a bublalo ohnivé moře. Kameny létaly vzduchem a vše prý vypadalo jako při útoku hromadného ničení. Nikdo a nic v dosahu tohoto pekla nebyl ušetřen zkázy. Všichni v okolí vymřeli pro nějakou podivnou nemoc.

Jsou to snad skryté informace o návštěvách a působení mimozemských civilizací? Nebo se jedná o bojové technologie bytostí, jejichž původ je stále nejasný? Nikdy nebyly pořízeny žádné obrazové záznamy a je tak pouze na nás, zdali uvěříme, že tajemné stavby skutečně existují. Zatím neznáme snad ani desetinu tajemství, děsivých pravd a možná i nadpřirozených jevů v Tajze. Kdo konečně rozlouskne otázky kolem nebezpečných úkazů a přijde neuvěřitelné záhadě na kloub? Sibiřští démoni se dosud ubránili.

Byl objeven roku 2006 bosenským Indiana Jonesem. Vědci, kteří jsou zvyklí na školní dějepis, existenci pyramid popírají. Můžete ale popírat existenci zázraku, který si sami osaháte? Více v článku Tisíciletý zázrak z Bosny

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.