Home - Články - Rozhovory se stromy: Přátelství ze železa – habr

Rozhovory se stromy: Přátelství ze železa – habr

vloženo 5. 12. 2021
čas čtení: 5 minut

Rozhovory se stromy: Přátelství ze železa – habr

Železné dřevo, tak se mu říká, pokud lidská paměť sahá. Habr má však nejen pevné dřevo, ale i pevný charakter. Pokud se stanete jeho přítelem, bude vám dávat svou sílu i na dálku.

sdílet článek na facebooku

Lidé v habru

Lidé zrození v první polovině června a listopadu jsou podle keltského stromového kalendáře narozeni ve znamení habru. Přejímají některé jeho dominantní vlastnosti. Za pravdu a spravedlnost by se nechali třeba upálit, podobně jako jan Hus. Není to fanatismus, je to povaha, která je věrná principům, a ač nerada, nemůže jinak. Lidé v habru vám odpustí, pokud řeknete, že jste se zpronevěřili pravdě a je vám to líto. Naopak neodpustí nikdy, jestliže budete vysílat signály, že chyba je na jejich straně. Jsou soucitní, ale mají pevnou hranici, za níž ve své morálce nemohou zajít. Jednoduše řečeno – nedokážou zrazovat. To po nich nechtějte.

Habrové dřevo

Je nejtvrdší ze všech žijících dřev na kontinentu. Habr tu byl už současně s mamuty a jeho dřevo si pamatuje čas, kdy vyhynuli ještěři, praryby i praptáci a zůstalo jen pět procent dosavadní flory a fauny na přelomu prvohor a druhohor. Habr zůstal a je na něj spoleh. Vyráběly se z něho dokonce lafety děl, protože se tíhou nerozviklal a míření bylo po léta stále přesné. Habr však vyniká nejen tvrdostí, ale také vitalitou: Z habrových pařezů se cíleně nechávají po staletí růst další stromy. Neuschne, ani nevyhnije, začne nový život. Tato stálost, pevnost a spolehlivost a dar nového života, který připomíná Fénixe vstávajícího z vlastního popela, to jsou dary habru.


A protože má dobré srdce, rád se s vámi podělí. Chcete? Pevnost vztahů Habr je i ve své lásce a přátelství nezviklatelný a nezapomíná. Pokud poprosíte habr o požehnání pro stálost vaší rodiny a vazeb uvnitř ní, pomůže vám zachovat tyto vztahy včetně vzájemné pomoci i za těžkých dob. Proste tedy o vztahy s dětmi, o manželskou pevnost, o vzájemnost v rodině, o pevnost přátelství a také o váš vlastní pevný vztah podpory k sobě samé. Neproste však o pevnost v lásce, která není dosud ukotvena. Habr uznává principy a mezi ně patří princip svobody. Nerad by pro přátelství k vám kohokoli spoutával. Dostal by se tím pod tlak, a ten byste pocítili i vy jako jeho chráněnci.

Pověsti o habru

U Čeřenic na Sázavsku zapíchl prý žíznivý opat Prkop svou hůl, s kterou zkrotil i ďábl. Ze země vytryskl pramen. Prokop zde svou hůl zanechal a pramen zde prýští dodnes.

V Libáni v totéž kraji se scházíval zamilovaný pár Jiřík s Andulkou. Jiřík byl však naverbován na 14 let na vojnu, což znamenalo opravdové válčení. Osud jim ale přál a posádka byla umístěna právě v Libáni. Andulka však už byla z vůle otce zasnoubena myslivci Janu Petržilkovi, který Jiříka právě pod habrem ze žárlivosti zastřelil. Do roka byl za tento zločin sťat. Milenci se zde scházejí doposud a jejich láska trvá navždy. Pokud chcete žít pevný vztah a být požehnáni vodou, která prýští z kořenů habru, požádejte tento strom o patronství.


Jak mluvit s habrem

Habrů existuje v Čechách mnoho druhů – od drobných keřů živého plotu po staré stromy. Vyhlédněte si nějaký moudrý, který už leccos ví. Nespleťte si ho s bukem, listy má podobné, ale kmen docela jiný. Na jeho stříbrné kůře jsou znát jakoby kresby úponů žil a svalů. S úctou k jeho síle a vitalitě se pomalu přibližujte a sledujte, jak se jeho a vaše energie propojují. Podvolte se jeho působení, je léčivé. Požádejte nahlas o sílu těla, zdraví, vztahů a vůle. Habr má rád jasnou řeč. Povězte mu, co vás trápí, i to, co jste nikomu neřekli. Zůstaňte pod stromem hodinku v rozjímání. Vracejte se. To, co žádáte, vám bude dáno.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.