Home - Články - Laskominy podle znamení horoskopu

Laskominy podle znamení horoskopu

vloženo 2. 8. 2023
čas čtení: 6 minut

Laskominy podle znamení horoskopu

Přemýšlíte, proč vás láká čokoláda, ale jogurty zůstanou v lednici, dokud nezkysnou? Něco jiného jsou chutě a něco jiného je rozumové předsevzetí. A právě chutě se často řídí tím, co nám bylo shůry dáno. Vystopovat se to dá i ve znameních horoskopu. Na jaké jídlo nalákáte své blízké?

sdílet článek na facebooku

Laskominy podle Berana
Ohniví Berani a Beranice si potrpí na pálivé pokrmy. Vše, v čem je chilli paprička, cayenský pepř, a pokud jde o sladkosti, pak výrazné koření, jako například skořice nebo zázvor. Milují thajskou kuchyni, takže pokud zvát zrozence na večeři, pak pozvání do thajské restaurace zvyšuje šance. Co se týče nápojů, beran si rád připije kořeněným rumem, který se pije v Karibiku.

Laskominy podle Býka
Zrozenci Býka, ať už jde o muže nebo ženy, mají rádi pokrmy svojí rodné hroudy, v Čechách si tedy potrpí na staročeskou klasiku. Býk se může utlouct po pečené huse, jaká se u nás dělá na svatého Martina, vepřo knedlo a zelo je jeho snem, miluje z Maďarska přinesený a u nás zdomácnělý guláš a z Vídně dávno přivandrovalé řízky. Občas se i přejí a pak sténá. Má vyhraněný názor na to, jak má vypadat vánoční bramborový salát a nejradši ho dělá sám. Buchty, štrúdl, posvícenské koláče, to je mu nade vše. Rád houbaří a jí pokrmy z hub. Protože je však zvídavý, rád ochutnává i cizí kuchyni, většinou však jemných chutí, aby se mohl znovu vrátit ke klasice.

Laskominy podle Blíženců
Blíženci, věrni svému znamení, jsou trošku schizofrenní i jídle. Mají občas rádi něco ostrého, ale jinak je láká lehká nezatěžující strava. Pokud podlehnou mlsotě a dají si něco smaženého, mastného a ostrého, bolí je pak žaludek, a proto vyhledávají jídla, po kterých je jim dobře a cítí se sami sebou. Nesnáší, když je pokrm uvrhne do postele a naříkání. Z toho je jasné, že milují víc to, jak se cítí než lákavé chutě. Pokud je chcete potěšit, vařte těstoviny s čerstvými rajčaty, brokolici se sýrovou omáčkou, hovězí a kuřecí vývary s petrželkou, zelené saláty s kapkou olivového oleje a vejci. Často se stanou vegetariány. Houbám se vyhněte, ty jim smrdí a trochu se jich i štítí. Rádi jedí v krásném prostředí a z čistého nádobí.


Laskominy podle Raka
Rak je do kuchyně stvořený a rád kouká pod ruce ostatním, na vše má svůj recept a města si pamatuje podle dobrých restaurací. Na alkohol si nepotrpí, ale z dobrého jídla mu často roste bříško. Miluje dobře vychucené smetanové omáčky, například svíčkovou a rajskou. Je zvídavý a má rád čínskou a japonskou kuchyni, bez mrknutí sní i černé vejce. Sám vám vyšvihne kachnu na medu nebo na pomerančích, nevadí mu, že bude vařit celý den. Kuchaření pokládá za umění. Miluje kvalitní kávu - velmi kvalitní! Takže obyčejným turkem ho neuctíte. Má rád maso na grilu a na vokpánvi. Málokdy je z něho vegetarián.

Laskominy podle Lva
Lev má rád restaurace s více hvězdičkami. Pokud si musí dávat pozor na svou kapsu, což se Lvu stává málokdy, jde alespoň do takové hospody, která je vyhlášená dobrou a poctivou kuchyní. Ani tam se však nezaplácne talířem omáčky a šesti knedlíky. Dá si klidně tři předkrmy, protože rád ochutnává a rád má jídlo pestré. Jeho jazýček je citlivý a pozná, co je čerstvé a kvalitní. Kde ho jednou zklamali, tam už ho víckrát neuvidí. Lev je král a rád se nechá obsloužit, ale těm, které miluje, uvaří i sám. Rád je potom chválen. Pokud pochvala nepřijde, cítí nevděk. Miluje chlebíčky a nazdobené dorty, a pokud ho tím uctíte a dáte si záležet, bude šťastný.

Laskominy podle Panny
Zrozenci Panny mají rádi kvalitní a poctivé řemeslo. Sami tyto hodnoty do práce dávají, a tak je vyžadují i v kuchyni. Žena v panně tudíž vaří perfektně, vůbec se jí neprotiví postavení u hrnců, protože ctí tradiční hodnoty. Je dobrá v kariéře i v kuchyni. I muž panna vám rád uvaří, ale jen ta jídla, kde si je jistý úspěchem. Do experimentů se nepouští. Panny jsou milovníkem tradičních polévek jako od babičky – vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky, dršťkovka, zelňačka, frankfurtská… Druhý chod může být i netradiční, například palačinky s různými náplněmi, od sladkých po slané. Panna má ráda na výběr.


Laskominy podle Vah
Váhy jsou často zrozenci s uměleckými ambicemi, ale mají i silnou praktickou stránku. Jsou také rodinný typ, a tak vaří ženy i muži, a to dobře. Úlohy mají rozdělené, ženy váhy dělají tradiční věci, muži spíše nakládají a pečou maso. Muži váhy také rádi rybaří a ryby umějí udělat výborně. Váhy milují pečené sušenky a cukroví a umějí je dobře připravit. Zákusky mají rády s ovocem a tvarohem, takové odlehčené a nadýchané. Rády křoupou oříšky, brambůrky, křupky a mlsají olivy. Takže na návštěvu vah máte „uvařeno“ hned, stačí nasypat mističky. Mají rády zapékané těstoviny se sýrem a rýži na všechny způsoby, samozřejmě s masíčkem.

Laskominy podle Štíra
Štír umí ocenit dobrou domácí kuchyni. Jak se o něm ví, je to znamení poživačné a rafinované, a to nejen na loži, ale i u stolu. Má bohatý vnitřní život, je plný vášní, a proto, když se s něčím trápí nebo má úzkost, nejí vůbec! Je dobré, když má milující partnera, který ho v tomto ohlídá. Nenechá se do jídla nutit, ale svedete ho, aby uzobl z něčeho, co má hodně rád. A co to je? Voňavé kuře s nádivkou, nejlépe pečené v remosce. Losos na másle a kmíně s citronem a brambůrkem. Vývary na všechny způsoby. Česneková pomazánka. Má rád výrazné koření, ale ocení i jídla postavená na jemnosti, například krůtí plátek s bramborovou kaší. Štír také nejí, když je zamilovaný, protože nechce objímat svou lásku s plným břichem. Ale je dobré mít něco připravené, protože pozdě k ránu se vrhne na vaše vonící hrnce.

Laskominy podle Střelce
Střelec není náročný gurmán, ale má rád čerstvost a jednoduchost. Má tak trochu chutě jako dítě, klidně mu udělejte to, co byste vařili svým dětem nebo vnoučatům. Bude mu vyhovovat chléb s tvarohem obložený rajčaty, výběr sýrů, ovocný salát, tvarohová pomazánka s pažitkou, zeleninová mísa, rozpečené rohlíky s máslem nebo pohádka mládí – krupicová kaše. Špagety nemusejí být s kečupem, jak to jedí děti, ale dobrou omáčkou, sýrovou nebo rajčatovou. Má rád maso, pokud není mastné a těžké. Ocení, když je jídlo upravené na talíři do hezké podoby, protože jí i očima.


Laskominy podle Kozoroha
Kozoroh má rád, podobně jako třeba Býk, poctivou českou kuchyni. Poctivá však neznamená mastná a těžká a s hustými jíškami. Naopak - ocení klasická jídla v dietnější odlehčené formě. Nikdy se nepřejídá a nenechá se do jídla nutit. Ví, kdy má dost. Rád cestuje a na cestách ochutnává místní kuchyni, radši si připlatí za kvalitu, nikdy se necpe „mekdonaldem“. Miluje červená vína, na rozdíl od jídel sladká a těžká. Neopíjí se, víno si vychutnává. Ocení i kvalitní koňak. Pokud chcete kozoroha uctít a vyjádřit mu svou lásku, pozvěte ho domů na večeři „se vším“ – od předkrmu přes polévku a hlavní chod až po zákusek. Ví, kolik to dá práce, a ví, že to znamená vyznání lásky, úcty a přátelství. Chody by měly k sobě ladit.

Laskominy podle Vodnáře
Vodnář je větroplach a trochu blázínek, proto má svoje oblíbená jídla ze všech možných světových kuchyní. Některá z nich budou jistě ta, co vařila jeho máma nebo babička, a proto to neprodleně pár otázkami zjistěte. Vodnář často myslí na převratné filozofické nebo vědecké věci, a pak nevnímá, co vlastně jí. Je také zvědavý, a tak klidně ochutná i cvrčky. Někdy v restauraci požije i nepoživatelné a způsobí si gastritidu, nebo naopak baští z lásky připravenou hostinu, během které hovoří o vzniku galaxií, zatímco vy čekáte na pochvalu. Potřebuje dohled nad svým stravováním. Dozor potřebuje i jeho lednice, kde občas dlouho uskladněné věci už žijí vlastním životem. Pokud ho bude vztah s vámi bavit, máte šanci naučit ho lepším móresům.

Laskominy podle Ryb
Zrozenci Ryb myslí hodně na své drahé a sami se dokážou odbývat. Protože ale rádi vaří pro blízké, je naděje, že to bude dobré a že taky něco slupnou. Jak jejich citlivá povaha naznačuje, mají rádio vše, co pochází z vody, tedy ryby sladkovodní i mořské, mořské plody včetně škeblí a chobotnic a mořské řasy. A také pivo, zřejmě zásluhou artézských studní, ze kterých se voda na výrobu piva čerpá. Nemilují jídlo příliš slané nebo pepřené, spíše je dostane jídlo vychucené jemně. Ocení kuře dušené na másle a s trochou kmínu. Milují domácí pečivo, od chleba přes vánočku až po cukroví. Upečte rybám něco, a jsou vaše.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.