Home - Články - Druhý srpnový úplněk v Rybách

Druhý srpnový úplněk v Rybách

vloženo 29. 8. 2023
čas čtení: 6 minut

Druhý srpnový úplněk v Rybách

Druhý úplněk ve stejném měsíci a opět je to obří Superúplněk! To se nevidí často! Úplňek 31. srpna 2023 ve 3:35 v Rybách bude mít jedinečné kouzlo!

sdílet článek na facebooku

Modrý Měsíc

Tomuto úplňku se někdy říká také „Modrý Měsíc“ nebo „Modrý úplněk“, z původně anglického výrazu „Blue Moon“. Označuje se tak druhý úplněk ve stejném kalendářním měsíci, což je mimořádně vzácný jev. Letos v srpnu máme to štěstí a po prvním úplňku, který byl hned 1. srpna, přichází ten druhý v poslední den tohoto měsíce. Příští „Modrý Měsíc“ nás čeká až v květnu 2026, tedy za necelé tři roky!

Ale nečekejte, že v tuto noc na obloze úplněk opravdu zmodrá! Jedná se o frázi, která nemá se vzhledem a barvou Měsíce nic společného. Existují různé teorie, jak tento název vznikl, ale ve skutečnosti je původ názvu „Modrý úplněk“ obestřen rouškou tajemství!

Obrovský Superúplněk!

Druhý vzácný jev spojený s tímto srpnovým úplňkem si však můžete snadno všimnout! Tedy, budete potřebovat pozorný zrak, ale jde to!


Oba dva letošní srpnové úplňky jsou totiž Superúplňky! To znamená, že Měsíc je nyní na své oběžné dráze nejblíž k Zemi, odborně řečeno je v perigeu, a díky tomu vypadá úplněk na obloze o kousek větší, než je běžné! Nejlépe můžete tento zajímavý jev sledovat při východu Měsíce těsně nad obzorem.

Superúplněk je však přece jen trošku častější než Modrý Měsíc. Vyskytuje se téměř každý rok v cyklu 14 měsíců, a pak většinou vychází hned dva Superúplňky za sebou.

Ryby otevírají cestu k podvědomí

Úplněk ve vodním znamení Ryb nám přinese velmi jemnou a cituplnou energii. Snáz, než jindy, se naladíme na hlas své intuice, podvědomí a na své pocity. Díky tomu se tento čas skvěle hodí pro věštění z karet, například tarotových nebo andělských, ale také pro výklad snů a jejich symbolů a poselství.

Vhodnou protiváhu k zasněným Rybám vytváří energie Slunce v zemském znamení Panny, která nám svým praktickým založením pomáhá stát nohama na pevné zemi a neuletět si do Rybí říše až příliš!


Nejsilněji bude tento úplněk působit na všechny Ryby a Panny. Pokud patříte k některému z těchto znamení, je to pro vás jeden ze dvou nejdůležitějších úplňků v roce. Díky tomu můžete čekat významné události hlavně ve svém vnitřním životě a duchovním růstu!

Rybí úplněk a zdraví

Úplněk se svou mocnou energii však přináší i věci, které je potřeba si ohlídat. Vyhýbejte se teď operacím a zdravotnickým zákrokům, jež jsou pro tělo zatěžující, protože mohou hrozit komplikace. Na těle je teď citlivější oblast chodidel, takže dlouhá chůze, hlavně v nepohodlných botách, může v této energeticky citlivé době být vyčerpávající.

S úplňkem se také nerozlučně spojují potíže se spánkem, proto si dopřejte dobře zatemněnou ložnici (nebo masku na oči) a večer se vyhýbejte dívání se do obrazovky. Intenzivní energie úplňku také zvyšuje riziko podrážděnosti, nesoustředění a roztržitosti. Nejen kvůli vlivu Ryb můžeme být občas trošku „mimo”, a tak je lepší vyhýbat se stresu nebo řešení složitých záležitostí a raději s dopřát zábavu, relaxaci a odreagování!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.