Home - Články - Astrologie v zajetí války

Astrologie v zajetí války

vloženo 4. 10. 2016

Astrologie v zajetí války

Představte si, že jste astrolog ve Vídni v roce 1910 a nepříliš úspěšný rakouský malíř vám dá údaje o svém datu a hodině narození: 20. dubna 1889, půl sedmé večer. Co by se o tom dalo říci? Zdá se, že Hitlerův horoskop analyzovalo mnoho astrologů pomocí různých metod.

sdílet článek na facebooku

Přesnost předpovědí se nacistům nezdá

Hitlerův astrolog? V roce 1923 Hitlera zaujala předpověď, že člověk narozený na jeho datum narození získá velikou moc. Když poté přesně předpověděl, že v roce 1939 dojde k pokusu o atentát na Hitlera, nacisté zatkli švýcarského astrologa Karla Ernsta Kraffta. Jakmile je přesvědčil o své nevině, přijali jej do svých služeb.

Jeho prvním úkolem bylo zadání od ministra propagandy Goebbelse, který chtěl, aby Krafft prozkoumal a interpretoval čtyřverší francouzského mystika ze 16. století jménem Nostradamus tak, aby byla podpořena dlouhověkost Třetí říše. V roce 1940 předal Krafft své soukromé zápisky jednomu z pobočníků Vůdce, ale sám se s ním nikdy osobně nesetkal. Hitlera ovšem velmi zaujaly a na základě jedné Krafftovy předpovědi upravil načasování zpočátku úspěšného útoku na Sovětský svaz.

Spojenecká mediální manipulce


Když se spojenecké síly dozvěděly o rostoucím vlivu astrologie na německé vrchní velení, byla přijata různá protiopatření, například šíření mystické propagandy nebo snaha odhadnout rady, které byly Hitlerovi poskytovány. Po celém světě tak byly publikovány falešné horoskopy. Jak lze předpokládat, jejich společným znakem byla nepříznivá období pro Býka (Hitlerovo znamení).



Účelem bylo podkopat Hitlerovu autoritu a přinutit ho pochybovat o svých vlastních rozhodovacích schopnostech.

Louis de Wohl, astrolog, uprchlík, spisovatel a vejtaha v jedné osobě

Za velkou část této spojenecké manipulace byl zodpovědný astrolog Louis de Wohl. Do Londýna uprchl z nacistického Německa v roce 1935, aby se vyhnul pronásledování kvůli svému židovského původu. V Německu byl do té doby úspěšným spisovatelem, hned 8 jeho knih bylo zfilmováno. De Wohl se před odchodem do Anglie za astrologa nepovažoval, ale jeho dar sebedramatizace a zveličování jeho astrologických znalostí a povědomí o Krafftových metodách mu byly vstupenkou do britské zpravodajské služby (SOE) pod přímým velením vlády Winstona Churchilla.

Znovuobjevení Nostradama

Churchillův astrolog? Kapitán de Wohl, což byla v té době jeho hodnost, pracoval pro SOE na předpovědích a narušování práce Ernsta Kraffta. Její součástí bylo psaní nových čtyřverší, které vydával za Nostradamovo dílo. Jeho kniha Nostradamus propezeit den Kreigsverlauf (Nostradamus předpovídá průběh války) samozřejmě předpovídala pád Třetí říše. V roce 1943 bylo spojenýckými letadly shozeno obrovské množství výtisků nad územími ovládanými nacisty.

Krafftova hvězda padá

Události v Německu mezitím nabraly pro Kraffta rychlý spád. Je těžké určit, proč Krafft upadl v nemilost. Jisté je, že poté, co se Rudolf Hess, Hitlerův zástupce a velký fanoušek okultních věd, na vlastní pěst vydal v roce 1941 do Británie, aby zde jednal o příměří, Hitler se rozhodl zbavit všech forem mysticismu ve svém okolí. Nicméně, Krafft se v očích německého vrchního velení stal naprostým rouhačem, když z horoskopů vyčetl, že Třetí Říše směřuje k porážce pokud se nemá stát katastrofa, je třeba válku ukončit do roku 1943.



Z výsluní do koncentráku


Dokonce i když byl Krafft poslán do vězení, byl nucen pracovat na horoskopech spojeneckých vojenských vůdců. Jednou se vyjádřil k nepříteli v pouštní válce: "Montgomeryho horoskop je rozhodně příznivější než Rommelův". Nakonec, když se jeho předpovědi ohledně osudu Wehrmachtu zhoršovaly, změnily se i podmínky Krafftova vězení. Zemřel na tyfus v roce 1945 na cestě do koncentračního tábora Buchenwald.

Možná se nikdy nedozvíme, jak to vlastně bylo. Mocní lidé často tají svůj zájem o astrologii a někteří ho vnímají jako slabinu. Nicméně, určitě není pochyb o tom, že Němci těžili z předpovědí vynikajícího astrologa, ale jeho rady ho nakonec stály život. Britové si oproti tomu vybrali pseudo-astrologa, jehož dovednosti zkrátka neodpovídaly tomu, co o nich tvrdil. Přesto byl nakonec ten úspěšnější.

Jak byste definovali svou povahu? Jste vznětliví anebo naopak citliví? Vlastnosti člověka jsou úzce spjaty se znamením zvěrokruhu. Podívejte se, jak vás ohodnotí hvězdy! Více ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.