Home - Články - Věštění z letu ptáků a z počasí

Věštění z letu ptáků a z počasí

sdílet článek na facebooku
vloženo 28. 9. 2010
Fotolia_zvyky_vesteni_z_letu_ptaku.jpgZpůsobů věštění je nepřeberné množství. Většina těch, které dnes používáme, používá rozličné pomůcky – třeba karty nebo kyvadlo. K jiným nám postačí předměty každodenní potřeby – například šálek dopitého kafe k věštění z kávové sedliny. Věděli jste však, že budoucnost lze předpovědět i podle přírodních úkazů? Naši předkové byli ve svých životech velmi spjatí s přírodou a uměli vypozorovat znamení, které v dnešním uspěchaném světě leckdy přehlédneme.

Nejznámějším způsobem věštění z přírodních úkazů je pozorování počasí a jevů na obloze. Například kometa obvykle předpovídala nepříznivé období. Při věštění z blesků nebo větru bylo důležité, ze které strany přicházejí – od toho záviselo, jestli jde o dobré nebo špatné znamení.

Napadlo vás již někdy, že letící nebo zpívající ptáci mohou také patřit mezi znamení, pomocí nichž lze poodhalit budoucnost? Určitě znáte pověru o tom, jak počet kukaččích zakukání předpovídá délku milostného vztahu, případně délku života. Věštění z letu ptáků se říká ornitomantie a za jejím poznáním bychom se mohli vypravit do starého Řecka nebo Říma, kde se těšila značné popularitě. Věštcům, kteří se této metodě věnovali, se říkalo augurové. Jak takový augur pracoval? Pozorování se odehrávalo na kopcích. Augur si vytyčil část oblohy, kde se mělo znamení objevit, a poprosil bohy o přízeň. Různé druhy ptáků pak přinášely různá poselství a důležité bylo také chování zvířete a směr jeho letu.

Chcete si to vyzkoušet? Pak se vám možná bude hodit vědět, který zástupce ptačí říše k nám přichází s jakým sdělením. Pokud spatříte havrana, měli byste to brát jako varování, naopak vidět kosa je šťastné znamení a holub přináší mír a harmonii. Straka může být jak dobrým, tak i špatným znamením – podle počtu a chování. Kachna nebo vrabec pak přinášejí stabilitu a domácí štěstí. Spatřit vzácného orla se vám asi povede jen stěží, ale je to znamení, které předpovídá mimořádně důležité události.

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.