Home - Články - Talent, schopnosti a karma

Talent, schopnosti a karma

vloženo 7. 12. 2020
čas čtení: 5 minut

Talent, schopnosti a karma

Někdo umí zpívat, někdo kreslit a dalšímu se daří cizí jazyky. Skrytý smysl talentu je navést nás na tu pravou životní cestu, kterou nám určil osud. Víte, jak porozumět jeho řeči?

sdílet článek na facebooku

Horoskop prozradí o talentu hodně – ale tajemství přesto zůstává!

Každý z nás má trochu jiné schopnosti a talent. Někoho v tomto směru obdařil osud více a někoho méně, ale snad každý z nás má některé oblasti činnosti, ve kterých se nám daří a můžeme se v nich realizovat. Pokud máte potomky nebo jsou ve vaší rodině nějaké děti, jistě jste si již všimli, jak moc se jejich schopnosti a talent mohou navzájem lišit. Platí to dokonce i pro sourozence, může se stát například to, že jeden z nich krásně kreslí, ale sport mu vůbec nejde, zatímco druhý je na tom přesně opačně.

Zamysleli jste se již někdy nad tím, proč dostaneme při našem narození do vínku přesně ty schopnosti, které dostaneme, a žádné jiné?
Je zajímavé, že na tuto otázku nám dokonce ani horoskopy neumí podat zcela přesnou a dostatečnou odpověď!
Například většina Vah má umělecké nadání a vysoce vyvinuté estetické cítění, ale výjimek z tohoto pravidla je mnohem více, než by člověk čekal. Najdou se i takové Váhy, pro které je umění a hudba španělskou vesnicí a není jich právě málo!
Střelci zas většinou mají pohybové nadání a baví je sportovní aktivity, ale opět to má své výjimky. Takoví netypičtí Střelci se na míč podívají s vrcholným znechucením a raději se místo toho budou vrtat v počítači! Blíženci často mají nadání na jazyky a výborný slovní projev, ale existují i tací, kteří neumí ani ve svém rodném jazyce napsat dvě věty bez hrubek – a není jich vůbec málo!


Horoskop nám může něco napovědět o tom, na co budeme mít talent a ve kterých oblastech lidské činnosti se nám bude nejvíc dařit. Výjimek je však tolik, že je jasné, že hvězdy nejsou ta jediná věc, která určuje, jaké schopnosti dostaneme do vínku!

Dary od škodolibé sudičky

Vzpomínáte si ještě na pohádky, ve kterých vystupovaly moudré sudičky? Když byly sudičky přivolány ke kolébce novorozeného děťátka, každá z nich mu nadělila do vínku nějaký dar a schopnosti. Jedna třeba řekla, že bude umět krásně zpívat, další řekla, že bude skvěle střílet z luku, třetí že bude vynikat svojí výřečností... Vždy se však našla jedna zlomyslná sudička, která nadělila novorozeněti něco pořádně zapeklitého. Pohádky se vždy aspoň trochu zakládají na pravdě – takže všichni na sobě určitě najdeme aspoň jednu věc, o které můžeme říct, že jsme v ní totální antitalent. To se na nás vyřádila ta jedna škodolibá sudička!

Někdo třeba neumí zpívat, ať se snaží jakkoliv.
Někdo dostane na vysvědčení s ostudou dvojku z tělocviku.
Někdo se neumí naučit v angličtině ani napočítat do deseti.
A tak bychom mohli pokračovat dále. Jaký důvod však vede naši duši k tomu, že si na sebe vezme takovou zbytečnou zátěž a nezrodí se raději do těla, které oplývá všemi možnými schopnostmi, které si jen můžete představit? Říká se přece, že duše si před narozením podobu svého osudu a života vybírá. A skutečně, naše schopnosti, ale i naše slabší stránky a antitalenty jsou výsledkem velmi složitého procesu, který řídí naše karma. Jejich úkolem je nasměrovat nás v životě tam, kam se máme dostat, kde nám bude nejlépe a kde budeme nejvíc prospěšní. Nic v životě totiž není náhoda!


Chybějící nadání jako výsledek karmické zátěže

Velká část našich schopností a talentů je nám přidělena karmicky. To, v čem se nám bude dařit a v čem nikoliv, se odvíjí jednak od naší rodinné karmy a životů našich předků v několika generacích, a jednak to souvisí s našimi vlastními minulými životy.
Za to, že jsme na nějakou věc totální antitalent, přestože podle horoskopu by se nám v ní mělo dařit a z rodiny máme dobrý předpoklad podědit schopnosti a nadání, může naše karmická zátěž. Někde v minulosti došlo ke vzniku traumatu, po kterém si duše řekla, že tato schopnost je pro ni zkrátka nevýhodná.

Například se mohlo stát, že jste v některém předchozím životě byli žena, která uměla úžasně zpívat a tančit, byla herečkou (ty byly kdysi považovány za osoby velmi volných mravů!) a někdo ji obvinil z čarodějnictví. Nadání této ženy jí tehdy bylo na přítěž, protože její soudci to považovali za schopnosti, které získala od ďábla. A tak se rozhodla ve svém dalším životě raději mít totální nedostatek hudebního sluchu, aby se jí to už podruhé nestalo!


Nedostatek talentu však může být i určitým „trestem“ za minulou pýchu a namyšlenost. Představte si rodiče, kteří jsou oba velmi inteligentní, vysokoškolsky vzděláni a mají skvělou kariéru. To je skvělé, ale v případě této konkrétní dvojice si představte ještě jeden háček: Mají sklon podceňovat lidi, kteří pobrali méně rozumového nadání než oni sami. Dívají se na ně spatra a dělají si z nich legraci. A jakou „odměnu“ si za to vyslouží od osudu? Karma zařídí, že jejich ratolest je potrápí pětkami, které bude nosit ze školy snad ze všech předmětů! Toto dítě však zároveň bude manuálně velmi zručné a stane se z něj šikovný řemeslník. Díky tomu jeho rodiče pochopí, že není vůbec dobrý nápad podceňovat lidi, kterým se nedostalo vyššího vzdělání!

Dívejte se do budoucna – talent jako životní předurčení

Chybějící nadání ovšem nemusí vždy znamenat trauma, kvůli kterému bychom se měli dívat do minulosti.
Mnohem zajímavější je pohled do budoucnosti. Když jsme se už totiž jednou rozhodli narodit se v tomto těle s těmito schopnosti a talentem, už na tom mnoho nezměníme.
Proto je potřeba se zeptat: Na jakou životní dráhu se mám se svými schopnostmi vydat? Kde můžu nejlépe využít svůj talent ve prospěch celého lidstva? Ve kterém z oborů, které připadají v úvahu, nebudou moje slabší stránky vůbec na škodu?

Náš osud a karmické určení mají svůj hlubší smysl a v konečném důsledku nám i ta nejméně výhodná kombinace schopností může přinést velké štěstí, naplnění a seberealizaci. Chce to jen najít ten správný směr a životní cestu, která nám je souzena.
Žádná škodolibá sudička vám nemůže překazit vaše štěstí! Právě naopak, i její dary mají svůj skrytý smysl. Je to totiž nápověda, kterým směrem v životě rozhodně jít nemáte: Tudy cesta nevede! Možná si nejprve budete myslet, že je to špatné, když vás nebo vaši ratolest například nepřijmou na vyhlédnutou školu. Věřte však tomu, že z odstupem času si uvědomíte, že to byla ta nejlepší věc, co se mohla stát, a že by vám to stejně nepřineslo štěstí!
Naše schopnosti a talent jsou zkrátka taková „navigace“ životem, která nám prozrazuje, kde je náš smysl a určení!
Proto nebuďte zklamáni, když vám některé schopnosti chybí. O to víc pozornosti si totiž zaslouží ty, které máte – nezapomínejte na to a nezanedbávejte svůj talent!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.