Home - Články - Tajemství Roswellského incidentu

Tajemství Roswellského incidentu

vloženo 9. 2. 2023
čas čtení: 3 minuty

Tajemství Roswellského incidentu

Nález trosek neznámého létajícího objektu poblíž města Roswellu přinesl mnoho otázek. Proč byl nálezce uvězněný? Proč armáda USA měnila vyjádření k této události? Zaznělo spoustu odpovědí, ale pravda pravděpodobně ne.

sdílet článek na facebooku

Jako „Roswellský incident“ je označována havárie a nalezení trosek neznámého létajícího objektu poblíž města Roswellu v americkém státě Nové Mexiko v červenci 1947. Nejdříve 2. července 1947 bylo pozorováno letící UFO přímo u Roswellu.

Uvězněný farmář

Druhý den ráno, přibližně 127 km od místa předchozího pozorování, našel rančer Brazel na svojí farmě rozptýlené trosky a upozornil na to místního šerifa. Ten se spojil s majorem Marcelem z letecké základny v Roswellu. Následně byl farmář Brazel na několik dní uvězněný a bylo mu řečeno, že s ohledem na bezpečnost státu nemá o věci s nikým mluvit.

Již od samého začátku se armáda Spojených státu snažila celou událost utajit a případné svědky zastrašit. Farmářovi děti, které společně s ním našli neznámé trosky, těžce nesli uvěznění otce. Syn farmáře později tvrdil, že trosky nevypadaly jako běžné trosky letadla nebo meteorologického balónu.


Konec bez závěru

V prvním vysvětlení se tvrdilo, že se jedná o trosky lítajícího disku. V den jeho vydání byla vydána opravná zpráva, že nešlo o létající talíř, ale o meteorologický balón. Dvě protikladné vysvětlení v jeden den vyvolaly podezření, které trvá dodnes. Až v roce 1995 armáda USA vydala další vyjádření, že nešlo o meteorologický balón, ale o zkušební balón s figurínami. Vedle oficiálního vysvětlení se badatelé domnívali, že mohlo jít o havárii tajného leteckého prostředku.

Teprve otevření archivů amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) vneslo trochu světla do staré záhady. Po téměř sedmdesáti letech od události v Roswellu se ukazuje, že pravdu měli příznivci domněnky o zřícení létajícího talíře.

Odtajněná zpráva totiž informuje vedení FBI o nálezu tří létajících talířů. Roswellské události si však stále zachovávají část svého tajemství. Pořád se neví, kam armáda USA ukryla zbytky létajících talířů.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.