Home - Články - První Apríl - Den bláznů

První Apríl - Den bláznů

vloženo 30. 3. 2023
čas čtení: 4 minuty

První Apríl - Den bláznů

Zítřejší první duben je výjimečným dnem, kdy je povoleno dělat věci, které se normálně nedělají!

sdílet článek na facebooku

Předháníme se v tom, kdo si na druhé vymyslí nejlepší žertík. Tomu, kdo se zapomene podívat do kalendáře a nechá se napálit, pak říkáme: „Apríl“. Po městech běhají děti v šílených barevných převlecích a tropí hlouposti. Dokonce už nemůžeme věřit ani tomu, co dnes čteme v novinách nebo vidíme v televizi, vždyť co kdyby to byl zas nějaký aprílový žertík?

První duben je totiž Dnem Bláznů – jediný den v roce, kdy se můžeme chovat, jako kdybychom opravdu zešíleli – tak proč si toho pořádně neužít? Pokud se však ptáte, kde se tenhle šílený zvyk vzal a proč je tady, odpověď není snadná.

Jisté je, že nás provází již několik staletí a že k nám přišel za západní Evropy. Možná napodobuje počasí, které právě panuje – ztřeštěné a proměnlivé, kdy chvíli sněží, pak zas prší, svítí sluníčko nebo fouká vítr. Tenhle svátek nemá svůj původ v žádném náboženství, i když v různých kulturách světa také existují dny bláznů, kdy je vše povoleno – připadají však na různé dny v roce.

Bláznovství dovoleno

Snad je tady Apríl proto, že kdyby si člověk nemohl alespoň jednou za čas dovolit chovat jako blázen, tak by se z toho určitě zbláznil. Proto na chvíli zkuste nebrat sami sebe příliš vážně! A mimochodem – tenhle článek zaručeně neobsahuje žádný aprílový žertík!

|<< < 1013 | 1014 | 1015 | 1016 | 1017

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.