Home - Články - Podzim - čas sklizně, duchovního dozrávání a přírodního blahobytu

Podzim - čas sklizně, duchovního dozrávání a přírodního blahobytu

vloženo 19. 9. 2018
čas čtení: 3 minuty

Podzim - čas sklizně, duchovního dozrávání a přírodního blahobytu

Podzim je časem dozrávání, sklizně a zejména příprav na zimu. Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti, tedy 23. 9. 2018 v čase 03:55. Je to období plné přírodních krás, barevnosti a synchronizace přírody.

sdílet článek na facebooku

Podzim je časem dozrávání, sklizně a zejména příprav na zimu. Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti, tedy 23. 9. 2018 v čase 3:55. Je to období plné přírodních krás, barevnosti a synchronizace přírody. Pro mnohé podzim znamená návrat do školy a učení. Nastává však také opět rovnováha mezi světlem a tmou a tuto rovnováhu byste si měli zavést i do svého života. Podzimní období je pro vás jedinečnou příležitostí, jak ve svém životě zavést změny a nalézt své vnitřní a silnější „já“.

Když odlétnou ptáci

V úvodu bylo zmíněno, kdy začíná podzimní čas, podzim však mnohdy začíná již na konci léta, kdy se mluví o tzv. Babím létě, které přináší předzvěst podzimu a následně i zimy, zároveň se však jedná o období, které je nádherné a dokáže příznivě pohladit po duši. Období podzimu se nese v duchu sklizně, úrody, houbaření a lesa. Ptáci již odlétají do teplých krajin a na polích a zahradách panuje čilý pracovní ruch. Celá příroda se začíná vybarvovat těmi nejdivočejšími barvami a nastává čas pro různé podzimní zábavy. Ve městech panuje stejně čilý ruch jako na vesnicích. Děti různého věku se ráno začnou objevovat na zastávkách autobusu a kolem škol vládne štěbetavý hluk.



Krása, nostalgie a romantika

Může se zdát, že podzim je ročním obdobím, které je lehce uspávající a vybízí k lenošení. Opak je však pravdou, toto roční období prožijte naplno. Podzim je ideálním časem na změny, na změny životního stylu, na změnu jídelníčku, na změnu životního postoje, rovněž podzim vybízí k osobnostnímu rozvoji.

Zkuste se pozastavit v tom denním shonu, porozhlédnout se kolem sebe a zjistíte, že pravá krása se skrývá v blízkém okolí. Podzim je ideálním společníkem pro procházky přírodou, které vám přinesou vnitřní vyrovnanost a klid. Je to období příznivých změn, zároveň však také jisté vyrovnanosti a míru, které podzimní období přináší.

Nepřipadá vám, že má podzim trochu pohádkový ráz? Nechte se touto nostalgickou atmosférou směle unést. Při cestě domů utrhněte u souseda na zahradě čerstvé jablko, kochejte se neskonalými krásami podzimní přírody, vyrazte s dětmi pouštět draky, dejte se na houbaření, zkuste začít běhat (není nic krásnějšího než ranní běh v okouzlujícím podzimním mlhavém oparu), po cestě do práce si posbírejte do kapsy hrst kaštanů pro štěstí a celkově si život užívejte a uvidíte, jakou silou vás podzim nabije na chladné zimní dny.

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.