Home - Články - Perseidy zhmotňují vaše sny

Perseidy zhmotňují vaše sny

vloženo 18. 7. 2020
čas čtení: 2 minuty

Perseidy zhmotňují vaše sny

Kosmický prach vašich přání je konečně tady! Jako každý rok, od půlky července do půlky sprna, i letos se na nás letí podívat magické Perseidy. Letošek bude ale výjimečný díky neobvykle dobrým podmínkám pro jejich pozorování. Je jen na vás, jak naložíte se svými přáními a zda je vyšlete k nebi!

sdílet článek na facebooku

Co jsou to Perseidy?

Meteorický roj, který zná lidstvo už skoro 1800 let. Právě z první poloviny třetího století totiž pocházejí první zmínky o tomto krásném jevu. Tehdy se meteorický roj přirovnával k nebeským slzám, byl totiž umučen svatý Vavřinec a odtud máme také pojem „slzy svatého Vavřince“.

Perseidy nejsou žádné hvězdy, ale kosmický prach z komety 109P Swift-Tuttle. Kometa samotná se ale k naší domovské planetě jen tak nepřiblíží, to jen každý rok Země prolétá prachem, který za sebou kometa rozptýlila. Perseidy jim říkáme jednoduše proto, že to na nebi vypadá, jako kdyby meteory padaly právě ze souhvězdí Persea.


Kdy a jak je pozorovat

Začátek Perseidů můžeme každý rok spozorovat již kolem 18. července a zářit na obloze budou až do 24. srpna. Nelepší podmínky a maximum Perseidů bude v noci ze 12. na 13. srpna. Navíc díky tmavému Měsíci, který bude pomalu směrovat k novu, by mělo být jejich sledování opravdu ideální. Vyjděte si tedy ven, nejlépe mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní.

Využijte svou šanci a neseďte doma! Tahle podívaná bude stát za to. Připravte si už dnes přání, která vyšlete vstříc padajícímu meteorickému roji. Už jen pozorování Perseid bude mystickým zážitkem, který vás obohatí. A co teprve, až se vyplní všechna vaše přání!

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.