Home - Články - Pátek třináctého - letos již naposledy!

Pátek třináctého - letos již naposledy!

sdílet článek na facebooku
vloženo 12. 12. 2013

Pátek třináctého

Všimli jste si, že je dnes pátek třináctého? V letošním roce je toto obávané datum již naposledy! Máte z tohoto pověrami opředeného dne strach? V obavách z možného neštěstí se spousta lidí snaží nic důležitého si na tento den neplánovat. Je však opravdu tak nebezpečný? Poodhalte spolu s námi tajemství magické třináctky a dalších nešťastných znamení!




Pátek třináctého v sobě spojuje kdysi obávaný den v týdnu – pátek – a číslo 13, které je podle pověr symbolem neštěstí. Nestává se často, aby se oba setkaly v jeden den – jednou nebo dvakrát v roce, někdy třikrát, jako například v lednu, dubnu a červenci 2012. Vystopovat, odkdy je pátek třináctého obávaným dnem, je téměř nemožné, ale legendy o něm pocházejí již ze středověku – říkalo se, že prý v tento den ukřižovali Ježíše, nebo dokonce že Eva nabídla Adamovi pověstné jablko právě v pátek třináctého! Jisté je pouze to, že opravdu nešťastný byl pátek 13. října 1307 pro řád templářských rytířů, opatrovníky starých magických tajemství, které nechal v tento den zmasakrovat sám tehdejší francouzský král!

Co je tak špatného na pátku a na třináctce? Naštěstí vůbec nic, ale tajemství je kolem nich přesto hodně! Pátek byl odjakživa magickým dnem – je zasvěcený Venuši a dalším krásným, ale nevyzpytatelným bohyním lásky. Jednou z nich je severská Freya, na jejíž počest se mu v angličtině říká Friday. Milostné čarování je proto nejlepší provádět právě v pátek! V křesťanské víře je zas pátek tradičním postním dnem, což také poukazuje na jeho výjimečnost.

A co třináctka? Toto tajemné číslo má tak špatnou pověst, že někteří majitelé hotelů schválně nemají pokoj číslo třináct, protože by v něm nikdo nechtěl bydlet! Již v biblickém příběhu o poslední večeři sedí u stolu třináct lidí, a jedním z nich byl právě zrádce Jidáš. Temných čarodějnických sletů se prý vždy účastnilo třináct žen, které pak společně provozovaly černou magii. Numerolog se však nad obavami z třináctky jen pousměje – v symbolice čísel je totiž třináctka dobrým znamením, které představuje tajemné duchovní schopnosti a otevírá možnosti spirituálního růstu!

Šťastný inkoust, 12 ml
Šťastný inkoust byl připraven z ingrediencí, z nichž všechny přinášejí štěstí! Jeho zelená barva je spojena s planetou Venuší, rozvíjí finanční příležitosti a při čarování přispívá k naplnění přání materiální podstaty. Šťastný inkoust se výborně hodí pro uchování krásných momentů nebo jako dárek pro přítele, jemuž přejeme štěstí!


Pátku třináctého se tedy bát nemusíte – ale co další pověry a nešťastná znamení? Máte strach, když vám přes cestu proběhne černá kočka? V tom případě je dobré věnovat pozornost směru, kterým běžela – smůlu totiž přináší, jen pokud to bylo zleva doprava! Ale proč se těchto nevinných zvířat tak bojíme? Nejspíš je za tím strach z tajemna představovaného černou barvou noci, tajemnou levou stranou „od srdce“, no a konečně samotnou kočičí bytostí, jenž je elementem navýsost nevyzpytatelným. Podle starých legend se právě na černou kočku uměly proměnit zlé čarodějnice!

Když přijde řeč na špatná znamení, mnozí z nás si vzpomenou také na projití pod žebříkem. Kořeny této pověry jsou nejasné a někdy bývají spojovány se strachem z démonů, kteří by se pod opřeným žebříkem mohli ukrývat. Nejspíš však původně šlo o logickou obavu, aby na člověka zmiňovaný nástroj nespadl!

A tak bychom mohli pokračovat dál – každá pověra, předpovídající neštěstí, má své kořeny, které jsou někdy tajuplné a jindy zas úsměvné. Je všímat dobré všímat si těchto znamení, ale zbytečný strach z nich rozhodně mít nemusíte!

Jak se v pátek třináctého ochránit před vším zlým?
Zavolejte na tel.: 906 701 701. Poradíme vám! Vaše astroporadna Astrohled

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.