Home - Články - Květen - měsíc lásky

Květen - měsíc lásky

sdílet článek na facebooku
vloženo 3. 5. 2010
fotolia_kveten.jpgKdyž se řekne "květen", hned nás napadne "měsíc lásky"! Není divu, vždyť v přírodě všechno kvete a teplé večery přímo vybízejí k zamilovaným procházkám ve dvou! Navíc se Slunce teď nachází ve znamení Býka, které je ovládáno Venuší – planetou lásky a smyslových požitků! Považovat květen za měsíc zamilovaných je však poměrně nová tradice. Její kořeny můžeme hledat v devatenáctém století, v období romantismu. Umělci byli tehdy fascinováni a inspirováni krásou přírody, ale také tajemnem a romantikou dávných věků. Běžným lidem však většinou v květnu na milostné radovánky příliš času nezbývalo, protože se v zájmu živobytí museli naplno věnovat práci na poli! Přestože však květen přeje lásce a zamilovaným, traduje se u nás pověra, že uzavřít manželství v tomto měsíci přináší neštěstí! Dokonce se říká: "Svatba v máji, nevěsta na máry." Jak je možné, že naši předkové předpovídali květnovým nevěstám tak černý osud? Bylo obvyklé, že žena hned po svatbě otěhotněla – a v tom případě by termín porodu připadal na únor, nejhladovější měsíc v roce, kdy venku ještě zuří krutá zima, ale loňské zásoby jídla se již ztenčují. Tehdy umíralo nejvíce lidí – především těch slabších! Když si k tomu připočteme, že v dávných dobách byl porod – a především první – tak jako tak riskantní záležitostí, vysvětlení se zdá být jasné. Říká se však také "Po svatbě v květnu odletí láska stejně rychle jako květy z třešní.", což opět vnáší do pověry tajemno. Pokud se přesto chcete brát v měsíci lásky, nezapomeňte si své štěstí trochu pojistit! Manželství bude šťastné, když budou na svatbě jíst novomanželé z jednoho talíře a ženich pak přenese nevěstu přes práh domu. Kromě toho by ženich neměl nevěstu ve svatebních šatech vidět dřív, než na obřadu!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.