Home - Články - Jak udělat dojem na šéfa?

Jak udělat dojem na šéfa?

vloženo 21. 5. 2020
čas čtení: 5 minut

Jak udělat dojem na šéfa?

Spousta lidí je teď v ohrožení kariéry, je to i váš případ? Ať už si potřebujete udržet práci nebo jen toužíte po povýšení, umění zapůsobit na nadřízené se vždy hodí!

sdílet článek na facebooku

Beran
Paličatí Berani mají snad nejvíce ze všech znamení sklon zaplést se do hádek a sporů, pracoviště nevyjímaje. Jinak vám ovšem šikovnost a schopnosti nechybí, jen se můžete stát šéfovi trnem v oku za to, že jste si otevřeli ústa. V kritických dobách si proto raději dávejte velký pozor na jazyk a i když jde o princip, nevrtejte se do sporných záležitostí.

Býk
Jste dříč, který se nezapře, a nejspíš u vás není výjimkou, když táhnete přesčasy dokonce i dobrovolně, nebo si na sebe vezmete něco, co by měli ve skutečnosti udělat vaši kolegové. A právě toto se nebojte ukázat šéfovi v kritické době. Je naprosto jasné, že jste v týmu nepostradatelní, ale dejte si pozor, ať je to i opravdu vidět a vaše práce nezanikne!

Blíženci
Vaší devizou jsou skvělé řečnické schopnosti a umění komunikovat – ať už ústně nebo písemně! Zkrátka a dobře, v práci se dokážete z kdečeho vymluvit a podat věci tím správným způsobem. Díky daru řeči dokážete někdy téměř vařit z vody. A právě to vám může nejlépe zachránit kůži, ať už jde o dokázání své nezbytnosti nebo o výšku platu!


Rak
Citliví a empatičtí Raci často hrají roli duše celého pracovního kolektivu – vy jste ti, kterým si ostatní mohou postěžovat, kdo donese domácí koláče nebo uvaří všem dobrou kávu. A to určitě ocení nejen vaši kolegové, ale taky šéf, takže právě na tuto kartu se vám vyplatí vsadit. Co si budeme říkat, vztahy na pracovišti jsou zkrátka moc důležitá věc!

Lev
Pro sebevědomé Lvy není absolutně žádný problém zazářit a vyniknout v práci – když vám na něčem záleží a pořádně se do toho opřete, umíte být téměř vždy za hvězdu! A taky si dovedete sebejistě říct třeba o povýšení nebo zvednutí platu. Jen pozor na to, ať váš šéf nezíská dojem, že ho ohrožujete a šlapete mu na paty – to by se nemuselo vyplatit!

Panna
Vaše vrozená pečlivost, systematičnost a smysl pro detail jsou vašimi největšími devizami v jakémkoliv zaměstnání. Když se nenápadně postaráte o to, ať jsou tyto vaše zásluhy vidět, máte již prakticky vyhráno! Kdo to všechno uklidil a vyčistil, i když nemusel? Přece vy! A kdo udělal systém a pořádek v té haldě dokumentů? No samozřejmě opět vy!


Váhy
Váhy patří mezi přívětivé a diplomatické povahy, a není pro vás problém dobře vycházet prakticky s kýmkoliv. Je tedy jen málo pravděpodobné, že byste se někomu na pracovišti stali trnem v oku, naopak šéf určitě ocení, že jste to právě vy, kdo umí nacházet kompromisy a vytvářet soulad i tam, kde vládne napětí a výměny názorů.

Štír
Jako silně intuitivní a empatičtí Štíři máte přirozený talent vystihnout ten správný moment, kdy co udělat – jednání se šéfem nevyjímaje! Moc rad tedy nepotřebujete, ale zato byste občas potřebovali trochu zvednout sebedůvěru a ujistit se o svých schopnostech. Nepochybujte tedy o svých kvalitách, vždyť dobře víte, že máte co nabídnout!

Střelec
Vaši nadřízení oceňují vaši šikovnost, bystrost a inteligenci, ale taky vaše přímé a otevřené jednání. Zkrátka umíte se naplno věnovat tomu, co je důležité, a nenechat se rozptýlit kdejakými podružnostmi. Ale vaše otevřenost může být občas dvousečnou zbraní, tak hlavně pozor, ať vám nechtěně neunikne nějaká nemístní poznámka!


Kozoroh
Většina Kozorohů se ve své kariéře občas cítí trochu nedoceněně a otázka je, čím by to tak mohlo být. Jste vytrvalí a neúnavní pracanti, ale nesnažíte se na sebe příliš strhávat pozornost, takže vaše schopnosti a pracovitost často unikají pozornosti nadřízených. Nebojte se říct si přímo a otevřeně o to, co potřebujete, i když to někdy chce odvahu!

Vodnář
Jako Vodnáři máte v sobě zakódované jít proti proudu a být kreativní, a zbytečně byste se nutili do něčeho jiného. Buďte zkrátka sami sebou – pokud váš šéf umí ocenit skvělý výsledek, i když jste se k němu dopracovali netradičním postupem, pak máte vyhráno! Ale je pravda, že občas vám k úspěchu pomůže jen zatnout zuby a dodržovat zadaná pravidla.

Ryby
Jste tichá voda, která břehy mele, a proto umíte pořádně překvapit, co se ve vás skrývá, když dojde na lámání chleba. Z nenápadného pracovníka, který příliš nevyčnívá z davu, se najednou umíte proměnit v asertivního vyjednávače, který dobře ví, na co má nárok, a není ochoten z toho slevit. Stačí vám jen spoléhat se na svoji intuici a budete vědět, kdy co udělat!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.