Home - Články - Tajemná historie Valentýna – dne zamilovaných

Tajemná historie Valentýna – dne zamilovaných

sdílet článek na facebooku
vloženo 12. 2. 2012
TFotolia_zvyky_historie_valentyna.jpg.jpgěšíte se na Valentýna? Historie tohoto svátku je velmi zajímavá, proto jsme si pro vás připravili tajuplnou výpravu do dějin, na které se dovíte, že svátek zamilovaných nevypadal vždy tak, jak dnes, a že ho někdy provázely pěkně dobrodružné a záhadné okolnosti!

Prvopočátky svátku svatého Valentýna jsou obestřeny rouškou legend, ze kterých však můžeme vyčíst hodně zajímavých a překvapivých věcí. Valentýn byl křesťanským knězem v antickém Římě, v dobách, když v lásce vládly „trochu“ jiná pravidla než dnes. Manželství z lásky bylo tehdy spíš výjimkou a úkolem ženy bylo víceméně pouze rodit děti do mnohdy početných římských rodin. Dokonce i v tehdejších domech se rozdělovaly obytné části na mužské a ženské, což vypovídá hodně o vztazích, které v těch dobách vládly.

Přičarujte si na svatého Valentýna lásku! Dáme Vám několik rad, jak na to! Čtěte

Láska je však nejdůležitějším lidským citem, a tak se samozřejmě i tehdy do sebe mladé páry zamilovávaly. Říká se, že císař neviděl zamilované nebo z lásky ženaté mladé muže rád, protože to odvádělo jejich pozornost od povinné a dlouhé služby v armádě. Chybějící lásku k ženě si tehdy muži nahrazovali různě – slavné jsou historky o homosexuálních vztazích, obvykle mezi starším mužem a mladým klukem, mnohdy šlo o žáka a učitele. Jenže naštěstí byli lidé, a patřil mezi ně i svatý Valentýn, kteří skutečné a čisté lásce přáli.

Podle legendy kněz Valentýn v tajnosti oddal mnoho mladých párů, které toužily po společném životě, ale z rodinných či politických důvodů jim neměl být dopřán. Zemřel mučednickou smrtí za svoji víru a dobrotu. K jeho posledním dnům se váže další pověst – před svojí smrtí prý zázračně vrátil zrak nevidomé dceři svého věznitele, která se do něj pak zamilovala, ale zachránit ho nemohla. Z tajného vzkazu, který jí svatý Valentýn poslal, údajně vznikly dnešní milostná přáníčka – valentýnky.

Tip na dárek! Potěšte svou lásku originálními vonnými svíčkami zdobenými květinovým motivem z terakoty! Nakupujte zde!

Dnes už jen stěží zjistíme, do jaké míry jsou tyto pověsti pravdivé. Den svatého Valentýna se však slaví již po několik staletí a v posledních letech čím dál víc i v naší zemi. Užijte si ho tedy a využijte jedinečnou příležitost dát partnerovi a svým nejbližším najevo svoji lásku. A pokud zrovna partnera nemáte, nezoufejte – láska se přece neomezuje jen na něžný cit mezi mužem a ženou, ale existuje v různých podobách, třeba k dětem, rodině či přátelům – každý z nás má někoho, koho miluje. Nešetřeme tedy vyznáními lásky a citů, svět bude krásnější!

Trápí Vás před plánovanou svatbou nejistota? Povím vám, zda jste si souzeni! Zavolejte mi! Astroložka Gita na tel.: 906 701 701

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.