Home - Články - Rozhovory se stromy: Věštecký buk

Rozhovory se stromy: Věštecký buk

vloženo 6. 10. 2021
čas čtení: 4 minuty

Rozhovory se stromy: Věštecký buk

Stříbrný a ztepilý, nejsilnější ze stromů, král lesa. Jeho energie je silná a pronikavá. Vše v jeho okolí se nachází pod jeho ochranou. Můžete si pod ním odpočinout od negativních vlivů, načerpat síly a získat odpovědi na palčivé otázky. Pokud se s ním propojíte, bude váš dobrý přítel.

sdílet článek na facebooku

Zdroj síly

Buk je silák, říká se, že stejnou korunu, kterou má nad zemí, má i pod zemí. Své silné kořeny někdy vyhání až nad zem jako paže, které se pevně drží půdy. Pokud jste fyzicky či psychicky unaveni, buk je rezervoárem energie, kterou štědře rozdává všude kolem. Vyčistí vaši mysl a pomůže vám i vymyslet řešení na problém, který nemůžete rozlousknout. Dodává fyzickou energii sportovcům. Meditace pod tímto stromem zvýší jejich kondici. Rozhovor s bukem přijde vhod před důležitou zkouškou nebo pracovní schůzkou, ale také pomůže, když máte zlomené srdce. Dodá vám sílu, pevnost a klid.

Štít proti zlým silám

Pokud se cítíte napadáni a vysilováni negativním vlivem lidí či okolností, možná i sami sebou, buk také pomůže. V jeho okolí nikdy nefungovaly kouzla zlých čarodějnic, ani kletby. Do buku podle lidové tradice nikdy neuhodí blesk.


Pod klenbou jeho větví je posvátný chrám, kam zlé nemůže. Kolem starých buků tančí víly, dobré síly lesa. Pod bukem se prý zjevuje keltský parohatý bůh Cernun, kterému se také říká Hern. Proto se pod ním odehrávaly obřady uctívání boha lesa, na jeho větve věšeli lidé stuhy a koláčky a také své prosby.

Pramen plodnosti

Prosby lidí při keltských slavnostech byly a jsou nezřídka prosby o početí potomka. Buk je totiž zdrojem plodivé síly. Pár, který má v této oblasti potíže, má přespávat pod bukem a nechat vše na něm. Pomáhá muži být silný při aktu a ženě otěhotnět. Později, pokud už je žena v očekávání, pomáhá buk, aby se dítě dobře vyvíjelo. Ne nadarmo se říká, zdravý jako buk. Odvar z jeho pupenců pomáhá čistit tělo a být odolný proti nemocem, ale nesmíte zapomenout ho o větvičky zdvořile poprosit.


Věštění

Pod bukem se mohou lidem zdát věštecké sny nebo mohou i za bdělého stavu mít věštecké vize. Využívali toho druidi, aby se dozvěděli odpovědi na životně důležité otázky týkající se celého kmene. Severské národy zaznamenávaly věštby runami na bukové dřevo. Vize budoucnosti a toho, čeho se vyvarovat a co je potřeba udělat, může mít člověk, který žádá buk o pomoc.

Jak mluvit s bukem

Vyhlédněte si tohoto stříbrného obra, jděte k tomu, který vás přitahuje mezi všemi. Přibližujte se pomalu a počkejte, až ucítíte, že se vaše aury spojují a že se ladíte na jeho frekvenci. Stůjte proti kmeni a napřáhněte ruce s dlaněmi vzhůru na znamení, že prosíte o jeho sílu. Můžete mu zpívat, aby ucítil řeč vašich emocí. Jak známo, zpěv pomáhá, abychom cítili silné city a tolik nepoužívali ego a racionální myšlení. Podobá se meditaci. Pomalu se ztište a poproste buk o jeho pevnou energii. Pomůže vám vyrovnat se s výhrami i prohrami, se ztrátami a citovými bouřemi. Dá vám ochranu a bezpečí, posílí vaše zdraví. Ukáže vám v mysli obrazy toho, co je důležité a co byste měli udělat. Bude rád, když se k němu budete vracet. Váš vztah se upevní a budete stále pod jeho ochranou. Buďte k němu zdvořilí a vše ostatní nechte na něm. Důvěřujte mu!

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!


 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.