Home - Články - Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

vloženo 25. 1. 2022
čas čtení: 6 minut

Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

Jaké planety spojují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Myslíte, že k vám patří vášnivý Mars, tvůrčí Uran, spravedlivý Saturn, šťastný Jupiter, vrtkavý Měsíc anebo ohnivé Slunce? Podívejte se, jak to s vámi vypadá!

sdílet článek na facebooku

Beran – Mars
K Beranům náleží planeta Mars, která symbolizuje bojovnost, plodnost, činnost a skvěle se hodí k jeho vášnivé, nespoutané i útočné povaze. Mars dodává sebevědomí, výkonnost, tělesnou kontrolu. Z Marsu tryská vášeň, sexualita, odvaha, vůdčí sklony, ale i neústupnost a schopnost jít hlavou proti zdi i za cenu kruté porážky.

Býk – Venuše
Venuše je planetou lásky i krásy, proto padne jako ulitá Býkům. Venuše bdí nad všemi nešváry v partnerských vztazích. Dodává smyslnost, přirozenost, radost ze života. Býci si také hoví v krásnu a mají smysl pro umění. Zároveň si rádi užívají všechny požitky světa. Venuše, to není jen láska, estetika a záliby, ale i marnivost a nepořádnost.

Blíženci – Merkur
Mnoho lidí neví, že je Merkur dvojitou planetou spojující ženské a mužské zásady. V mytologii byl Merkur poslem bohů, měl skvělý intelekt a duchovní záměr, proto je Merkur planetou rozumu. S tím souvisí činorodost, duševní rozvoj, zručnost, komunikace, důvtip Blíženců. Zápornými vlivy jsou úskočnost, vypočítavost a mazanost.

Rak – Měsíc
Měsíc je planetou plodnosti, která značí v mytologii ženské božstvo. Měsíc je dokonalým symbolem ženskosti, plodnosti, citového vzplanutí, instinktu a přizpůsobivosti. Raci hledají v životě útočiště a naplnění v partnerském svazku, navíc jsou přítulní, sentimentální, obětaví a kreativní. Měsíc rovněž dominuje proměnlivostí a ovlivňuje duševní život.


Lev – Slunce
Důstojnost, silná vůle, odvaha, to je symbolika Slunce, které je dárcem života, planetou mužnosti a ovládá mozek, srdce, nervy i zrak. Lvi patří ke Slunci naprosto dokonale. I oni chtějí být nejvýše a všemu vládnout. Lvi mají obrovské ambice a chtějí být ve všem první. Slunce s sebou přináší velkorysost, přátelství, věrnost i panovačnost.

Panna – Merkur
Ke znamení Panny náleží planeta Merkur. Panny dokonale ovládají svůj rozum, proto to není nic zvláštního. Panny jdou hrdě za svým cílem, mohou být někdy povýšené a mazané. Panny rovněž vynikají důvtipem, zručností a rychlým rozhodováním. Merkur je planetou komunikace a ochraňuje diplomaty, cestovatele i herce.

Štír – Pluto
Štíři mají sklony k duchovnu a v životě se věnují i povoláním s vyšším významem. Pluto je planeta vlády nad davem a v mytologii je propojována se smrtí a znovuzrozením. Pluto dokáže své slabé jedince zlikvidovat a silného člověka zocelit. Pluto přináší sebevědomí, vnitřní rozvoj, osobní energii, regeneraci, ale rovněž násilí, zradu.

Váhy – Venuše
Venuše je bohyní lásky a krásy. Říká se jí i malé štěstí a probouzí touhy na všech frontách. Váhy mají sklony ke smyslnosti, vyrovnanosti, spravedlivosti a zároveň k vášnivosti a sexualitě. Venuše pomáhá, doplňuje energii, ale umí být i sobecká. Váhy dokážou být i lenivé a chtějí se oddávat svým koníčkům, přestože touží po harmonii a pořádku.


Střelec – Jupiter
Jupiter je planetou moudrosti, moci a blahobytu. Jupiter vládne důvěrou, přesvědčením, radostí a činorodostí. Střelci jsou proto optimističtí, talentovaní, zábavní a moudří. Negativními vlastnostmi mohou být dogmatismus, zákeřnost, namyšlenost a nevyrovnanost. Střelec prahne po svobodě a umí rozpoznat pravdu od přetvářky.

Kozoroh – Saturn
Saturn je planetou překážek a utrpení. Astrologové ji berou jako duchovní planetu, neboť je spojována s karmou a přináší pocit sklíčenosti, smutku i lítosti. Kozorohové působí neústupně, chtějí dosáhnout velkých úspěchů a každý krok si dobře promyslí. Saturn symbolizuje konzervatismus, pesimismus, opatrnost, nemoc i hlad.

Vodnář – Uran
Znamení Vodnáře hledá inovace, Uran představuje změnu a převraty. Uran je mnohdy unáhlený, způsobuje neklid a nevyrovnanost. Může být i nevypočitatelný avšak originální. Vodnáři prahnou po změnách k lepšímu a dokážou se výborně přizpůsobit. Nemají sklony dodržovat staré tradice a dávají přednost modernímu životnímu stylu.

Ryby – Neptun
Neptun, planeta božskosti, přináší do života Ryb iracionalitu, uměleckého ducha, vcítit se do mysli jiných a extázi. Neptun umocňuje fantazii, proto může svádět k alkoholismu a jiným návykům. Tato planeta holduje spiritualitě, ideálům, mysticismu i deziluzi. Ryby jsou citlivé a často padnou do rukou podvodníka, měly by si dávat pozor na pofiderní situace.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.